Pinot Vinhandel og Vinbar: Stort Beaujolais Nouveau-arrangement den 15. november
Sædvanen tro frigives den nye årgang af årets Beaujolais Nouveau den tredje torsdag i november. Det er hvert år genstand for stor festivitas i Frankrig, og Pinot Butik & Bar holder traditionen i hævd i Aarhus
Den 15. november inviterer den kombinerede vinhandel og vinbar til Beaujolais og Boeuf Bourguignon. Prisen på kun 400 kroner inkluderer Boeuf Bourguignon for to personer, samt en flaske Beaujolais Nouveau ‘Lou y es-tu?’ produceret af Durieu De Lacarelle. En lille og økologisk drevet vingård i hjertet af Beaujolais.
Glem alt om fortidens Nouveau-sprøjt
Før i tiden blev der kørt i racerbil til de tørstende horder, når Beaujolais Nouveau blev frigivet. Beaujolais har fået en sand renaissance, og de dygtige producenter der laver kvalitetsvin, laver altså Nouveau-vine, der kan drikkes med velbehag, og som er alt andet end ligegyldigt frugtsaft. Særligt i en årgang som 2018, hvor høsten kom rekord-tidligt, har producenterne haft tid til at lave en mere vinøs og fyldig Nouveau. Den har aldrig været bedre!” siger Anders Søgaard, WSET-certificeret vinhandler og medejer af Pinot Butik & Bar.
Traditionen med at fejre Beaujolais Nouveau har rod i 1950’erne, hvor de franske vinbønder fik lov at sælge yngre vin (vin primeur) allerede i november, mens handel med nye årgangsvine ellers var strengt reguleret, og ikke måtte sendes på markedet før den 15. december.