ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pitaguide: Vores bud på 5 gode pita-joints i Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen

Pitaen er et populært måltid. Der er kommet en underskov af pitasteder, efter den legendariske Jacob’s Pita lukkede ved årsskiftet. Det er en jungle at navigere i, når vi leder efter den bedste pita. Derfor udgiver vi her en Aarhus pita-guide til dig, som søger efter den gode pita.

 

Pita Planet

Pita Planet holder vand. Konceptet er gennemført. Alt er hjemmelavet. Pitabrødet bliver lavet på stedet. Et grovere alternativ til det helt hvide, klassiske pitabrød, vi kender. Det nybagte dampende pitabrød er et kæmpe plus for smagsoplevelsen. Det er lækkert med ingredienser som rødkål, kikærter og coleslaw. Det giver en god crunch, når vi bider os gennem pitaen.

Pitaguide: Vores bud på 5 gode pita-joints i Aarhus

Der er heldigvis ikke sparet på kød eller falafel i pitaerne her. Derudover er der stor ros til personalet for den kække og behagelige betjening. Det eneste minus var, at pitaen næsten var overfyldt, hvilket gjorde den svær at spise håndholdt.

 

En pita koster fra 50 kroner.

Pita Planet

Ny Banegårdsgade 46
8000 Aarhus C
Hjemmeside:

 


Royal Shawarma

En lille perle som altid er fyldt med mennesker. Som navnet antyder, er det shawarma, som stedet er kendt for. Flere gange er de kåret som byens bedste rulle. Men de kan mere end at lave ruller. Både deres lammespyd og oksespyd er stor klasse. De har gennem længere tid arbejdet på at lave den perfekte pita. Og det er lykkes, ikke mindst på grund af kødet. Både deres oksekød og lammekød er ganske enkelt i sin egen klasse. Tilbehøret i pitaen er ikke overvældende. Agurker, majs, tomater, løg og feta er valgmulighederne.

Pitaguide: Vores bud på 5 gode pita-joints i Aarhus

En pita koster 55 kroner.

 

Royal Shawarma

Ryesgade 28
8000 Aarhus C
Hjemmeside:

 


The Original Pita

Sidste skud på pita-stammen. Vi er i Guldsmedgade. En meget lille forretning er åbnet. De skiller sig ud ved at bage deres pitabrød i en brændefyret ovn. Det er outstanding godt, og man kan se gløderne i ovnen. De laver byens bedste pitabrød, så er det sagt. Kødet er på spyd, og der er lammekød og kyllingekød. Førstnævnte er klart bedst. Der er ikke meget plads, så du kan ikke spise i lokalet, men udenfor er der fire pladser, ellers er det kun takeaway. Tilbehøret er der en del af, og pitaen bliver godt fyldt.

Pitaguide: Vores bud på 5 gode pita-joints i Aarhus

Prisen er 50 kroner for en pita.

The Original Pita

Guldsmedgade 17
8000 Aarhus C
Hjemmeside:

 


Pita & Burger Bar

Vi er på Østbanetorvet. En relativ ny forretning. Her er godt med plads, og du kan sagtens spise indendørs. Et af de store hit er deres marineret oksemørbrad i pita. Det trækker en del kunder til. Alt kødet her er flammegrillet. Og der er også lammeculotte og oksefilet. De bager også selv deres brød, og alt er hjemmelavet. Brødet er i den klassiske genre, og det smager godt. Salaten er, heldigvis ikke iceberg, men et miks af friske blade. Der er også fint med fyld at vælge mellem, men det er kødet og de hjemmelavede dressinger, vi specielt husker. Der er altid mange kunder her, så hvis det er takeaway, du skal have, så bestil i god tid.

Pitaguide: Vores bud på 5 gode pita-joints i Aarhus

Prisen er 55 kroner for en valgfri pita.

 

Pita & Burger Bar

Østbanetorvet 3
8000 Aarhus
Hjemmeside:

 


De Fyrretyve Røvere

Pitabaren i Frederiks Allé har fået godt fat i kunderne. En lille butik, hvor alt er hjemmelavet. De har et stort udvalg af fyld, og har formået at banke noget smag i det. Kødet er godt her, og der er nok af det i pitaerne, men det er fyldet, som vi husker De Fyrretyve Røvere for. Her har de helt sikkert noget af byens skarpeste og mest spændende fyld til en pita. Brødet er med nigellafrø og majsmel, så de er gået med på den nye trend. Fint nok med noget forandring. Pitaerne her er ikke overfyldte, men perfekt tilpasset i størrelse. Som bonusinfo kan du få kumpir her, hvilket er en sjældenhed i Aarhus.

Pitaguide: Vores bud på 5 gode pita-joints i Aarhus

Prisen er 55 og 60 kroner.

 

De Fyrretyve Røvere

Frederiks Allé 81
8000 Aarhus C
Hjemmeside:

 


 

Del artikel