Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pizza Adagio – ægte italiensk og forrygende sprød

Af Freja Dumont

Der er langt mellem de rigtig gode pizzasteder i Aarhus. Ofte fortryder jeg min bestilling, så snart den første bid er taget. En snasket pizza med våd og alt for tyk bund ligger på tallerkenen eller i pizzaboksen Hvor er sprødheden, den lettere brændt smag og de gode råvarer blevet af? Det er vel ikke for meget at forlange, når man betaler mellem 70 og 120 kroner for en pizza, at den smager godt, og er tilberedt omhyggeligt. Hos Pizza Adagio var det anderledes.

pizza-adagio-ved-aaen-i-aarhus

Ja, det er italienske pizzaer

Pizza Adagio ligger på Åboulevarden. Altså lige midt i Aarhus centrum. Ikke på den “rigtige” side af åen, der hvor alle caféerne ligger og soler sig i udeserveringen, men tilbagetrukket på den anden side, hvor flere og flere restauranter og takeawaysteder popper op. Heriblandt The Burger Joint. Det er netop en af ejerne bag dette sted, der står bag Pizza Adagio.

 

Gamle italienske opskrifter

Pizzaer efter original italiensk opskrift, med kvalitet og friske råvarer, er, hvad stedet slår sig op på. Okay, den har vi hørt før. Så vi var spændte på, hvad der ventede os. Men vi fornemmede med det samme, at der var styr på tingene her.

lidt-italiensk-hos-pizza-adagio_

Overskueligt menukort

Vi tog plads ved et bord udenfor i solen. Der var ikke mange pladser. To borde inde og to ude. Pizza Adagio er mest et takeawaysted. 12 forskellige pizzaer var der at vælge mellem. Heraf var en af dem en børnepizza. Et overskueligt menukort, hvor det kunne ses, at der var fokus på det ægte italienske pizzaer. Hverken hakket oksekød eller ananas var at finde på pizzaerne. Vi udså os fire forskellige pizzaer og bestilte ved disken.

menukortet-pizza-adagio-ved-aaen-i-aarhus

Italienernes favorit

Den første pizza, vi satte tænderne i var nummer 2, Napoletana. En pizza med ansjoser, kapers, oliven og oregano. Italienernes favorit, fortalte en glad tjener os. Da vi smagte på pizzaen, mærkede vi straks den sprøde kant. En helt igennem tynd og sprød bund. Mørk i farven, Tak for det! Vi blev ramt af de salte ansjoser. De var dominerende, men det var også forventet. Havde vi haft tømmermænd, var den gået rent ind. Men den smagte godt, alligevel. 70 kroner kostede pizzaen.

napoletana-hos-pizza-adagio_

Et helt igennem smukt syn

Den anden pizza, vi bestilte, var nummer 5, Bresaola. Den mest populære pizza på Adagio, fik vi at vide. 90 kroner var prisen. Den var med tomatsauce, frisk mozzarella, bresaola, rucola og parmesan. Den smagte lige så godt, som den så ud. Igen en sprød bund og ingen tvivl om, at råvarerne var friske. Tomatsaucen var af solmodne tomater. Det kunne smages. En perfekt pizza, som ligeså godt kunne være serveret i Napoli.

nummer-5-bresaola-hos-pizza-adagio_

Den bedste – synes vi

Pizza nummer 9 hed Gorgonzola og kostede 85 kroner. Tomatsauce, frisk mozzarella, gorgonzola, parmaskinke og rucola var ingredienserne i den. Det var aftenens bedste efter vores mening. Gorgonzolaen var markant, hvilket vi også havde forventet, men den overtog ikke smagen, men spillede godt sammen resten. Præcisionen her fortæller kun en ting, og der er, at de ved, hvad de laver hos Adagio.

pizza-nummer-9-gorgonzola-hos-pizza-adagio_

Salami med smag

Den sidste pizza, vi havde bestilt, var nummer 10, Ventricina. Tomatsauce, frisk mozzarella, grillet aubergine og stærk italiensk salami var på her. Salamien havde lidt styrke. Kun lidt. Den var bestemt ikke for stærk, men den passede godt sammen med den saftige aubergine. De var i øvrigt ikke for vandene, som man ofte ser. Tomatsaucen var dog til den søde side. Prisen var 85 kroner.

nummer-10-ventricina-hos-pizza-adagio_

Italienske drikkevarer

Der var ingen alkohol at finde på Adagio, så det blev til en Pellegrino vand, og en San Pellegrino limonata. Vi var tilfredse med, at det var de italienske drikkevarer, der var i køleren.

indretningen-hos-pizza-adagio

Tempoet var roligt

På Pizza Adagio var tempoet som i Italien. Ingen stress og jag. Stille og roligt. Man snakker med alle gæsterne. De virkede oprigtige. Den mandlige tjener og pizzabager var venlig og tog sig god tid til gæsterne. Han var ærlig omkring maden, og gav gerne sine anvisninger med. Der blev kræset om maden – også selvom det var pizzaer. Der var en  omhyggelighed, som var en toprestaurant værdig. Alt var hjemmelavet eller kom direkte fra Italien.

 

Vurdering

Pizza Adagio ved, hvordan man laver autentiske, italienske pizzaer. At sætte tænderne i en pizzabund, der bare knaser fra inderst til yderst, er en drøm. Dertil tilsættes enkelthed, kvalitet og gode råvarer. Pizzaerne er ikke overdynget med fyld. Præcis doseret. Tomatsaucen var til den søde side efter min mening. Til gengæld er det de gode råvarer, der smager af noget, der kommer til sin ret. Alt i alt fire pizzaer, der hver især gjorde indtryk. Ingen kanter lå tilbage. De var simpelthen for gode til at levne.

Vi gik fra Pizza Adagio uden en fornemmelse af at have spist alt for meget brød. Tilpas mætte og tilfredse, vil vi hermed give vores bedste anbefaling til disse autentiske, tynde og sprøde italienske pizzaer.

 

Pizza Adagio

Åboulevarden 57
8000 Aarhus C
Telefon +45 69 14 90 50
Mail: Adagioaarhus@gmail.com

Website:

 

 

Tyk streg

Del artikel

Andre læser også