Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pizzaguide: De bedste italienske pizzaer i Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Pizzaverdenen er en jungle, hvor du ret ofte farer vild og bliver skuffet. Den er langt fra forbrugervenlig. Desværre sker det relativt mange gange. Kvaliteten af pizzaer i Aarhus svinger fra nærmest uspiselig til helt forrygende kongespise. Derfor har vi udvalgt de bedste steder med italienske pizza ier Aarhus. Du ved dem, som laver den rigtige italienske pizza, som har tynd bund og er befriet for hakket okse, dansk pepperoni og ananas. Mange af stederne er ejet af etniske italienere, og er dermed befriet for blegfede danskere, som tror, de kan lave ”rigtige” pizzaer. Fedt! Og nej, du kan ikke selv lave den derhjemme, også uanset hvad du selv tror. En italiensk pizza skal spises direkte fra ovnen, og den skal ikke laves i en husmorovn, men allerhelst i en stenovn.

Når du én gang er faldet for rigtig pizza, så måler du alle andre pizzaer op mod dem. Vi har valgt syv sikre steder, hvor den italienske pizza er sikker og velsmagende. Det eneste sted, som også laver danske pizzaer, er Casa Mia, men dem skal du bare gå uden om og vælge en af deres klassiske.

 

Rød streg

Delizioso i Åbyhøj

Hos den italienske Delizioso i Åbyhøj er der altid mange mennesker. Nicola er en lille italiensk mand, som har fået pizzahåndværket ind fra barnsben i Napoli. Han er om nogen indbegrebet af en passioneret italiener. Han kan tale i timevis om pizza og mad. Alle råvarer er importeret fra Italien, og han vælger kun det bedste. Det er en takeaway, men hvis du er heldig, kan du få en af de seks pladser, som er i butikken. Nicolas´ pizza er verdensklasse, og her får du den ægte vare – mere ægte findes den ikke. Ud over pizzaer laver Delizioso også nogle helst fantastisk, velsmagende pastaretter. Pizzaerne i Åbyhøj er så populære, at der ret ofte er kø helt ud på fortovet. Det er uanset, hvordan vejret er, men der er en grund til at stå i kø. Nicolas´ pizzaer er i sin egen klasse. Hvis du skal tættere på en italiensk pizza, må du rejse til Italien.

Tartufo med salami med sorte trøfler fra Delizioso i Åbyhøj

Priserne er billige – alt for billige i vores verden. Men det er ikke på grund af prisen, at kunderne står i kø – det er helt sikkert. Hvis du én gang har smagt Nicolas´ pizza, er du solgt. Priserne ligger mellem 60 og 90 kroner. En god idé er at ringe og bestille i forvejen. Især fredag, lørdag og søndag.

 

Delizioso i Åbyhøj

Silkeborgvej 257

8230 Åbyhøj

Telefon: +45 86 26 36 50

Link til hjemmeside

 

Rød streg

Il Mercatino

Den italienske købmand i Mejlgade er nærmest en institution i Aarhus. Købmanden har et stort udvalg af italienske varer. Men det er nu ikke dem, som i den her sammenhæng er interessante, men derimod deres pizzaer. De er helt igennem velsmagende, og det er importerede italienske delikatesser, som bruges som toppings. Klasse. Du kan ikke spise pizzaerne hos Il Mercatino, så det er kun takeaway. Paolo og Bruno driver Il Mercatino. De kommer oprindeligt fra Rom. Hvorfor de endte i Danmark, ved vi ikke, men vi er glade for, de valgte Aarhus. De har opbygget deres solide mad-erfaring både i hovedstaden og andre dele af Italien bl.a. Sardinien, Sicilien og Calabria. Så det er nok ikke så smart, at kloge sig alt for meget om italiensk mad over for dem. Hos Il Mercatino er de venlige, smilende og elsker, hvis du har spørgsmål til Italien.

Pizza nummer 4 med navnet Domiziano

Il Mercatino

Mejlgade 18

8000 Aarhus C

Email: ilMercatino.aarhus@hotmail.com

Telefon: +45 86 12 00 48

Link til hjemmeside

 

Rød streg

Caffé Ispirazione

Vi er på Frederiksbjerg i en af de mindre gader. Ålborggade, stavet med bolle Å, hedder gaden. På et gadehjørne ligger en italiensk deli, café, isbar, pizzeria, kaffebar og takeaway. Alt i en kan man godt sige. Lokalerne husede før Frederiksbjerg Ismejeri, men er nu udelukkende italiensk med lidt af hvert. Stedet er velbesøgt af de lokale i området, men de er nu meget åbne over for os, som ikke er lokalkendte.

Italiensk Mengabotti Pizza

Ejerne af Ispirazione er italienere. Det samme er dem, som arbejder der. Så derfor befinder vi os i kategorien autentisk italiensk. Befriende. Vi ser alt for ofte danskere eller folk fra Mellemøsten slå sig op på det italienske køkken. Det går galt stort set hver gang. Den problematik er vi ude over hos Caffé Ispirazione. Lad dig ikke afskrække af, at personalet taler italiensk til hinanden. Det er bare en del af charmen. Deres pizzaer er enkle og gode. Pizzakortet er ikke stort, men til gengæld er dem, som er på menukortet alle gode. Vi har smagt alle varianter. Caffé Ispirazione er på mange måder et dejligt sted. Du kan sidde inde og spise din pizza. Der er vel godt 20 siddepladser inden døre, og det samme antal udenfor.

 

Caffé Ispirazione

Ålborggade 19

8000 Aarhus C

Email: tous@ispirazione.dk

Telefon: +45 61 30 71 68

Link til hjemmeside

 

Rød streg

Martino

Udsigten og stemningen på Marselisborg Lystbådehavn er fantastisk. Normalt tænker man på fisk, når man er ved vandet, naturligt nok. Men Restaurant Martino er på flere måder italiensk inspireret. Mange af retterne på menukortet er italienske. Deres pizzaer har i flere år været blandt vores favoritter, også selv om Martino på ingen måde kan sammenlignes med et traditionelt pizzeria.

Italiensk pizza på Martino

Der er 11 forskellige pizzaer på menukortet. Et par stykker af dem har nærmest kultstatus. Det er pizzaen med navn, Romeo, som er med oksemørbrad, løg, gorgonzola, chili og cherrytomater, men også Reginella, som er med parmaskinke, rucola og parmesan, er kult. Begge to er verdensklasse. Martino er en restaurant med masser af siddepladser, både inde og ude. Udsigten fåes ikke meget bedre. Hvis nu du ikke er til pizza, så er der en del andre retter på menukortet, ikke kun italienske.

 

Restaurant Martino

Marselisborg Havnevej 46 B

8000 Aarhus C

Email: martino@martino.dk

Telefon: +45 86 18 19 69

Link til hjemmeside

 

Rød streg

Fortsætter på næste side…

Del artikel

Andre læser også