Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ny brændefyret ovn: Pizza Hytten har succes med lavpris-pizzaer i stor stil

Af Jan L. Pedersen

I Guldsmedgade i det centrale Aarhus har en familie fra Sicilien, sammen med en kompagnon, åbnet en autentisk italiensk restaurant. 

 

I Pizza Hytten udlever den italienske familie Zirafi deres store drøm om at udbrede traditionelle sicilianske pizza-traditioner til noget køligere himmelstrøg i Aarhus. Efter 25 år som pizzeriaejere i støvlelandet rykkede familien teltpælene op og åbnede i Guldsmedgade. 

 

400 – 500 pizzaer om dagen

Konceptet er i princippet enkelt. Klassiske opskrifter, langtidshævet dej og italienske råvarer. Og det virker, for kunderne er strømmet til, både på grund af smagsoplevelsen og den lave pris. Der er frit valg på menukortet til 69 kroner, som må siges at være en lav pris. Ifølge pizzamanden så ryger der dagligt mellem 400 og 500 pizzaer over disken, og tallet er ifølge Angelo Zirafi ikke toppet endnu. 

 

Ny brændefyret ovn

Succesen har betydet øget pres på faciliteterne, så der skulle installeres en helt ny, specialkonstrueret stenovn i restauranten.

 

”I vores nye brændefyrede stenovn kan vi dels lave flere pizzaer ad gangen og dels dyrke den gode smag endnu mere. Ovnen, som har været undervejs i seks måneder, fyres op med oliventræ, og friske rosmarinblade i ovnen hjælper med til at sætte prikken over i’et i forhold til den autentiske smag”, fortæller Angelo Zirafi fra Pizza Hytten.

Ny brændefyret ovn: Pizza Hytten har succes med lavpris-pizzaer i stor stil

Han glæder sig over, at restauranten nu igen er åbnet, så kunderne kan hygge sig med friskbagte pizzaer. Han mener egentlig ikke, at der en nogen hemmelighed bag Pizza Hyttens pizzaer;

Friske råvarer og en dej, der altid hviler i 72 timer. Og så selvfølgelig de opskrifter, som vi har brugt gennem mange år på Sicilien, fortæller han på italiensk.

 

Gårdhave i baggården

Bag Pizza Hytten er der bygget en ny overdækket gårdhave med plads til 40 spisende gæster, og den har været velbesøgt her i sommer. 

Ny brændefyret ovn: Pizza Hytten har succes med lavpris-pizzaer i stor stil

 

Vil skille sig ud, da Aarhus vælter i pizzeriaer 

”Det gør bestemt ikke noget, hvis vores gæster nærmest føler, at de er på besøg på Sicilien, når de kommer hos os. For det er altså også et dejligt sted”, slutter Angelo Zirafi med et ægte sydlandsk glimt i øjet. 

 

En lokal blog kårede sammen med en lokal avis Pizza Hytten, som byens bedste pizza – eller rettere, det var efter sigende deres læsere, som gjorde. Det var en pris, som de var særdeles glade for hos Pizza Hytten, og som har sat mere skub i salget af pizzaer. 

 

Pizza Hytten i Guldsmedgade har åbent hver dag fra klokken 11.30 til 21.00. 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også