Familien fra Sicilien: Åbner pizzeria i Guldsmedgade med en enhedspris på 59 kroner
I Guldsmedgade åbnede der i går en ny restaurant. Navnet er, Pizzahytten, men familien, som driver den, kommer fra Sicilien. Angelo Zirafi er navnet på restauratøren i Guldsmedgade 17. Han får selskab af sin kone og datter, foruden et par andre bosiddende italienere.
Alle skal have råd til en pizza
De gode folk hos Pizzahytten har lavet et åbningstilbud. Prisen for en valgfri pizza er 50 kroner – men kun i denne uge. Tilbuddet gælder indtil søndag den 7. april. Efter på søndag vil prisen være 59 kroner. Prisen er en enhedspris, velvidende at råvarerne har forskellige priser.
Sandwich vil koste 44 kroner – og de laves ikke kun til frokost, men hele dagen.
En erfaren køkkenchef
Angelo Zirafi har 33 års erfaring med ægte italiensk mad lavet til italienerne. Han startede i lære som kok i en alder af 16 år. Konen og datteren er også med i den sicilianske restaurant. Det meste af kommunikationen foregår på italiensk. Sådan er det. Men der er par stykker, som taler fint dansk og engelsk, så kommunikationen er ikke noget problem.
Navnet er pæredansk
Pizzahytten blev navnet, og det hentyder til, at restauranten bliver uformel. Det bliver et sted, hvor der er rart at være, og hvor alle er velkomne. Et spisehus, hvor man kan få et hurtigt måltid mad til en lav pris. Ifølge Angelo Zirafi er det ikke navnet, som betyder noget, og der er nok, som vælger italienske navne til deres butikker og restauranter, så han går modsat og vælger et dansk.
Hvorfor skal en pizza være dyr?
Angelo Zirafi fortæller gennem sin datter, som fungerer som tolk, fra italiensk til engelsk, at pizzaer i Aarhus ofte er dyre. Også langt dyrere end de bør være. Det er de ikke i Italien, og slet ikke på Sicilien. Her kan man få en god pizza for mellem 30 og 50 kroner. At en tilsvarende i Danmark skal koste mellem 90 og 140 kroner, forstår han ikke. Selvom råvarerne er gode og er importeret fra Italien, mener han godt, at man kan tjene penge på pizzaer, som har en enhedspris på 59 kroner.
Favoritten hedder (stadigvæk) Margarita
Pizzaerne er i stor udstrækning lig dem, man laver på Sicilien. En pizza fra Rom er anderledes end en fra Napoli og Sicilien. Det er tynde pizzaer og typisk tyndere end dem fra Napoli. Bundene er håndrullede, hvilket Angelo Zirafi gør meget ud af at fortælle. Smagen er tæt på den italienske, men nu er vi jo i Danmark, og selvom de fleste råvarer kommer fra Italien, så købes der også lidt danske råvarer. Blandt andet champignons, kartofler, en salami og gedeost. Grunden er, at de råvarer, ifølge kokken, smager bedre, og det giver ingen mening at transportere dem op fra Italien. Alle opskrifterne er italienske familieopskrifter.
En god pizza spises med øjnene, og smages med munden
Gæret til brødet laver Angelo Zirafi selv. Dejen koldhæver i mindst 72 timer. Melblandingen er et blend af italiensk Tipo 00 hvedemel og durum-mel. Angelo Zirafi stammer fra byen, Licata, som er en havneby på Sicilien. Her lærte han, hvor meget det betød at bruge de rigtige råvarer blandt andet de italienske tomater. Dem testede han gennem flere år, og før ham sine forældre og bedsteforældre. Familien har drevet egen restaurant i over 60 år på Sicilien.
Lyse nordiske lokaler
Lokalerne husede før Café Charlie, som i de senere år mistede pusten. Lokalerne er lavet om, malet og der er kommet et nyt nordisk look. Grunden er, at man jo er i Danmark, og at lave en kopi-restaurant i Guldsmedgade vil være kikset. Så vi må nøjes med, at det “kun” er maden og medarbejderne der er italienske. Der er 35 siddepladser indendøre 0g 40 pladser ude i baggården. Udover det, så laves hele menukort som takeaway.
Åbningstider
Der er åbent alle ugens dage. Mandag til torsdag fra 11.00 til 21.00. Lørdag og søndag fra 11.00 – 22.00.
Pizzahytten
Guldsmedgade 17
8000 Aarhus
Telefon: +45 86 19 37 92