Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I hele oktober: Pluk dit eget græskar ved Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Halloween nærmer sig, og det betyder sæson for græskar.

Efter en overvældende succes sidste år er marken nu åben igen for alle, der ønsker at opleve den ægte Halloween-ånd og tage del i pluk selv græskar-festlighederne.

Årets arrangement er blevet endnu bedre og mere spændende med masser af gys og (u)hygge.

“Vores mark vil blive forvandlet til et skræmmende eventyrland fyldt med spændende aktiviteter for børn og masser af uhyggelig Halloween-stemning,” lyder det i et opslag på Facebook.

Pluk-selv Aarhus råder over byens første pluk-selv-marker, der siden 2019 har givet mulighed for at tage hele familien med ud og plukke de lækreste, økologiske grøntsager.

Om sommeren byder markerne som regel på ærter, kartofler og jordbær, men nu er det altså græskarrene, der er i sæson.

Læs mere her.

Både pynte- og spisegræskar

Uanset om du leder efter det perfekte græskar til udskæring af uhyggelige ansigter eller til at dekorere dit hjem, har Pluk Selv Aarhus noget for enhver smag.

Udover stedets Halloween-græskar, der koster 35 kr. for 1 eller 60 kr. for 2, byder Pluk-selv Aarhus også på pyntegræskar til 3 for 30 kr., eller 10 for 75 kr.

Derudover kan du som noget nyt også finde økologiske spisegræskar herunder den fyldige Hokaido og den sunde Spaghetti-squash – helt perfekt til efterårets kulinariske kreationer.  

Hyggelig kaffe og kakao i marken

I år introducerer Pluk Selv Aarhus en ny funktion til arrangementet, og besøgende kan nu nyde en varm kop kaffe eller kakao fra food trucken, mens de slentrer gennem markerne og vælger deres græskar.

Udover varme drikke, kan du også få lette snacks for voksne og børn i stedets food truck, som holder åbent hver weekend i oktober.

I weekenderne uge 41 og 42 vil der yderligere være mulighed for at købe frokosten ude i marken, hvor der vil være velsmagende varme retter lavet på blandt andet stedet råvarer.

Gratis efterårsferie-sjov for børn

Er du på udkig efter sjove aktiviteter til efterårsferien, der ikke tømmer din tegnebog? Pluk Selv Aarhus har dig dækket.

I hele oktober er der gratis adgang til marken for voksne og børn, og i efterårsferien vil der være et væld af aktiviteter specielt tilpasset de yngste, såsom skattejagter, majs-labyrint, balancebane og meget mere.

Det er en fantastisk måde at tilbringe kvalitetstid med familien og skabe uforglemmelige minder.

Du finder markerne ved Nymøllevej 5 i Aarhus N. Tag evt. bus 200 mod Hinnerup og stå af ved stoppet Ny Møllevej/Søftenvej – derfra er der ca. 350 meters gang til pluk-selv.

Hvad: Pluk dit eget græskar
Hvor: Pluk Selv Aarhus på Nymøllevej 5, 8200 Aarhus N 
Hvornår: Hele oktober alle dage fra kl. 08-18. Foodtruck har åbent alle weekender samt hele uge 42 fra kl. 10-18 

Del artikel

Andre læser også