Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pølsevognene og madboderne i Aarhus snorksover – en pinlig sløvhed, hænger som en sky over dem!

Af Line Ingwar Karlsen

Hvordan kan det lade sig gøre, at byens pølsevogne er så ringe? Det er ikke kun dem, men også de andre madboder i centrum. Det er tåkrummende pinligt, at der ikke for længst er sket noget på den front. Børnenes Kontor i Aarhus driver jo en stor del af dem. Og ja, de har hjertet på det rigtige sted, og er en selvejende humanitær organisation, som uddeler gaver til børn og trængende familier. Det kan vi alle kun bakke op om, og have sympati for. Men hvor står det henne, at deres overskud skal genereres på at sælge ensartede, halvdårlige Steff Houlberg eller Gøl industri-pølser?

 

Er monopol sundt?

At Aarhus Kommune i stor stil giver dem monopol på de bedste placeringer i byen, fatter jeg heller ikke. Det kan ikke være rigtigt, at vi som forbrugere ikke kan få noget varieret og spændende mad, når vi går en tur i byen – og blot vil have lidt hurtigt mad på farten. Pølsevognene på Rådhuspladsen, og Banegårdspladsen, burde jo være blandt byens stoltheder, men i dag er de det helt modsatte. De er indbegrebet af præfabrikeret middelmådigt mad, som enhver af os kan købe i et discount supermarked.

 

Industrimad som ligner hinanden

Tænk sig, at stort set det hele er industri-pølser, industri-ketchup, frosne industri-bøffer, industri-brød, industri-frikadeller, industri-ribbenssteg osv. Det er da sølle! Jeg synes ikke altid, at industri og gode fødevarer rimer på hinanden. Og slet ikke her.

 

Hvorfor skal vi alle ligne hinanden?

Hvorfor er der ikke bare en af boderne eller vognene, som skiller sig ud. Hvorfor har vi ikke noget a la Johns Hotdog Deli i Aarhus. Hvis vi havde, ville det være et stensikkert hit. Hvorfor er det svært at opdrive en anstændig kebab i det åbne rum? At pølsemændene så oven i hatten forsvarer deres produkter med, at det er jo det, kunderne vil have. Ja, så hopper kæden af – eller måske rettere springer helt. Vi er kulturhovedstad næste år. Og det, vi ser nu ved byens udendørs boder, holder ikke. Der skal tænkes nyt – og ikke mindst bedre kvalitet og smag. Hvis vi ikke gør det, så risikerer vi at blive negligeret til en messestand, og et udstillingsvindue for Danish Crown og Lantmännen Unibake. Det er okay, de er her, men at de har monopol på alt mad i boderne er nok i overkanten for de fleste af os.

 

Betalingskort – nej tak, ikke her!

Tænk sig, at flere af pølsevognene ikke tager imod betalingskort. Det er sgu da en Aarhus-historie, der vil noget. Flere af boderne informerer om, at man skal gå over i nærliggende bank at hæve penge. Stop nu og tænk jer om. Er det god kundeservice? Hvor meget koster det at få en kortterminal. Det er sgu ikke år 1960, vi lever i. At kommunen ikke stiller det krav til deres standholdere, har jeg svært ved at forstå. Hvorfor folkene i boderne er så glade for kontanter, ved jeg ikke, men utidssvarende er det i hvert fald. De turister, jeg har talt med, forstår det heller ikke.

 

Street food i store haller

Det bliver spændende med de nye street food koncepter, som snart kommer til byen. De bliver placeret i mere eller mindste store haller/bygninger. Det er godt – og kun ros til det. Aarhus er jo en, forholdsvis, stor by, og en eller to geografiske placeringer for “hurtig mad på farten” er det jo ikke dækkende. Der kræver det, at der kommer en større geografisk spredning på boderne. Hvor svært kan det være, at få mere, bedre og mere varieret mad rundt til byens boder?

 

Del artikel

Andre læser også