Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pokaldrøm punkteret: Aarhus Fremad taber kvartfinale

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto: Aarhus Fremad

Vi skal ikke hjem, vi skal videre!

Det har været overskriften på Aarhus Fremads fremmarch i dette års pokalturnering.

Først sendte aarhusianerne Brøndby IF ud med en syngende lussing i form af en forrygende 4-0-sejr, og siden måtte 1. divisionsklubben Fremad Amager ligeledes se sig slået på Riisvangen i det nordlige Aarhus.

Til aftenens kvartfinale mod Superligaens tophold – FC Nordsjælland – var scenen end anden.

Aarhus Fremads normale hjemmebane åbner først til april, og dermed måtte opgøret spilles på JYSK Park i Silkeborg.

Om det var banen eller bare det faktum, at den aarhusianske 2. divisionsklub mødte Danmarks bedste fodboldhold (nok mest det sidste) må være op til den enkelte at vurdere.

I hvert fald gjorde FC Nordsjælland ikke meget for at bevare spændingen i kampen, som Superligaklubben vandt med cifrene 3-0.

Dermed skal Aarhus Fremad hive endnu en gevaldig overraskelse op af hatten, når de to hold mødes i returopgøret 6. april.

Den samlede vinder af de to kampe går videre til semifinalerne.

Gæsterne fra Nordsjælland stillede med stærke profiler som nyerhvervelsen Emiliano Marcondes, midtbanedynamoen Mads Bidstrup og det normale førstevalg Andreas Hansen som sidste skanse.

Han havde dog ikke meget at give sig til i kampen – Aarhus Fremad havde kun et enkelt skud indenfor rammen i løbet af de 90 minutter plus tillægstid.

Mere at se til var der for Mads Hansen, der scorede første mål efter oplæg af førnævnte Marcondes.

Herefter fulgte to mål af ghanesiske Ernest Nuamah, der først scorede på straffespark, og siden gjorde det til 3-0 godt 10 minutter før pausen.

Opgøret var altså så godt som afgjort allerede efter første halvleg, og der blev ikke scoret mere i kampen.

Med 0-3-nederlaget kan kvartfinalen meget vel blive endestationen for Aarhus Fremad, der dog stadig kan bryste sig af at være sæsonens helt store pokalsensation.

Men, men, men der skal stadig spilles et returopgør til april.

AGF er i øvrigt ikke længere en del af pokalen.

Aarhus Fremads storebror blev sendt ud af netop FC Nordsjælland, der med en 2-0-sejr i 4. runde spændte ben for et aarhusiansk rivalopgør i turneringen.

Semifinalerne i pokalen spilles i april og maj, mens finalen traditionen tro foregår i Parken på Kristi Himmelfartsdag.