Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politiet advarer: Alt for mange mennesker samles i Graven

Imens mandagens genåbning af cafeer, restauranter og værtshuse foregik i god ro og orden – formentlig hjulpet på vej af regnvejret – går det nu den forkerte vej flere steder. Det oplyser Østjyllands Politi.

 

Formentlig takket være det gode vejr og med en helligdag i sigte er mange begyndt at samle sig for tæt og i for stort antal. Det gælder bl.a. i Graven i Latinerkvarteret, hvor politiet nu har oprettet et såkaldt hotspot og øget patruljeringen.

 

“Hipsterhøjen” trækker

Det er særligt et problem, at mange mennesker forsamles på den såkaldte “Hipsterhøj” over for La Cabra og Le Coq i Graven. Politiet har modtaget flere henvendelser fra bekymrede borgere, og deres henvendelser underbygges af politiets egne observationer:

 

Der er simpelthen for mange mennesker forsamlet på for lidt plads i lyset af den aktuelle sundhedskrise.

 

Skilte på stedet advarer nu om, at politiet kan udstede opholdsforbud, og “Hipsterhøjen” er nu det syvende hotspot i politikredsen. De øvrige er Mølleparken, Bellevue, Den Permanente og Tangkrogen i Aarhus samt Tøjhushaven og Tronholmen i Randers.

 

Den længe ventede genåbning af byens restauranter, spisesteder, værtshuse og cafeer mandag foregik ellers nærmest eksemplarisk fint ifølge Østjyllands Politi, som ikke mindst de kommende dage øger patruljeringen og er parat med råd, vejledning – og altså eventuelle opholdsforbud.