Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politiet advarer efter flere tilfælde: “Gør det aldrig!”

Af Freja Dumont
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Østjyllands Politi har de seneste dage fået flere anmeldelser om folk, der er blevet bestjålet efter en tur hjem fra byen i en pirattaxa. 

Onsdag kom der to nye anmeldelser fra unge mænd, der havde benyttet sig af et billigt lift, der endte med at blive en dyr fornøjelse. 

Blev snydt for flere tusinde kroner

En 17-årig ung mand anmeldte, at han natten til mandag var steget ind i en pirattaxa i Aarhus midtby, og da den lidt efter standsede ved den aftalte adresse, og den 17-årige ville betale med sit dankort, virkede chaufførens medbragte kreditkortlæser ikke.

Chaufføren sagde, at den 17-årige kunne få turen gratis, men at de lige skulle danse en dans sammen først. Efter en kort dans ude foran bilen tog den 17-årige hjem, og først noget senere opdagede han, at hans dankort var blevet stjålet, og at der var hævet nogle tusinde kroner på kortet. 

Skulle aflevere kreditkort og forlade bilen

En 21-årig mand blev også udsat for tyveri efter en tur i en pirattaxa. Natten til onsdag kørte han med pirattaxa fra Aarhus C, og kortlæseren i denne bil, virkede heller ikke.

Det endte med, at chaufføren tog den 21-åriges kort, hvorefter han blev bedt om at forlade bilen. 

Den 21-årige skyndte sig efterfølgende at få spærret kortet, så gerningsmanden ikke kunne bruge det. 

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig benytter sig af en pirattaxa, da der er risiko for at blive udsat for tyveri eller røveri.

Brug offentlig transport, tag en rigtig taxa eller få en ven eller et familiemedlem til at hente dig. Sørg for at finde ud af, hvordan du kommer hjem, inden du tager i byen – så er risikoen for at blive fristet af en pirattaxa mindre. 

Del artikel

Andre læser også