Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Melder ud: Serie-indbrudstyv anholdt i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Patruljebil ved Åen. Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Patruljebil ved Åen. Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Opdatering kl. 15.20: Ved Retten i Aarhus modtog den 28-årige indbrudstyv en straksdom på 5 måneders ubetinget fængsel. Han erkendte alle indbrud på nær et, skriver Østjyllands Politi på det sociale medie X.

Søndag aften blev en 28-årig mand anholdt i det centrale Aarhus.

Han er sigtet for ni indbrud begået i løbet af de seneste par måneder i restauranter og butikker i midtbyen. 

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Den mulige serieindbrudstyv fremstilles mandag kl. 13.00 i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Blev fældet af kvikt vidne

Manden blev anholdt søndag kl. 22.16 kort efter, der var blevet begået indbrud i en restaurant på Åboulevarden og i en blomsterbutik på Gammel Munkegade i midtbyen. 

Et kvikt vidne havde hørt, at en rude blev knust i restauranten.

Da en mand derefter kom løbende ud med tyvekoster under armen, skyndte hun sig at tage et billede af ham.

Ud fra vidnets gode signalement og billede lykkedes det hurtigt en patrulje at få fat i den 28-årige, der stod ved et stoppested i nærheden.

Mistænkt for lang række indbrud

Østjyllands Politi mistænker den anholdte for at stå bag en række andre lignende indbrud begået i midtbyen i januar og februar.

Politiets efterforskere mener altså foreløbigt at have koblet ham sammen med ni forskellige indbrud i butikker og restauranter.

Den 28-årige fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Målrettet indsats fortsætter

Østjyllands Politi melder samtidig, at der fortsat er behov for et skærpet fokus, da man i weekenden har modtaget en lang række anmeldelser om indbrud i både forretninger og private boliger.

Det skriver politiet mandag i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at hele ni indbrudstyve er blevet anholdt her i kredsen i løbet af bare én uge.

Derfor fortsætter den målrettede indbrudsindsats, som bl.a. allerede har budt på en øget tilstedeværelse i form af flere patruljebiler og cykelbetjente i nattelivet samt en bredere efterforskning.

Gode råd til erhvervsdrivende:

  • Fjern kontanter fra butikken og lad kasseapparatet stå åbent – eller fjern det helt fra butikken efter lukketid, hvis muligt
  • Lad ikke nøglen sidde i døren, og få udskiftet den indvendige vrider, så døren ikke nemt kan låses op, hvis ruden bliver knust
  • Opsæt videoovervågning og alarmsystem med tydelig skiltning
  • Fjern synlige værdigenstande og træk ikke gardinerne for, så tyvene tydeligt kan se, at der intet af værdi er at komme efter

Kilde Østjyllands Politi

Politiet har desuden haft droner i luften for bedre at kunne skaffe sig et samlet overblik over indbrudstyvenes adfærd i de mørke nattetimer. Indsatsen har i høj grad også et forebyggende aspekt.

”Vi opfordrer som altid til, at man ringer til os via 112, hvis man observerer et igangværende indbrud – og at man via vores hjemmeside www.politi.dk eller telefonnummer 114 får det anmeldt, hvis man dagen derpå opdager, at der har været begået indbrud i ens bolig eller forretning.

Derudover opfordrer vi også til, at man eksempelvis ikke har kontanter liggende i sin forretning efter lukketid. Borgerne og særligt husejere opfordrer vi til at få tilmeldt sig Nabohjælp og lade huset se beboet ud, når der ikke er nogen hjemme,” udtaler Martin Frank Rasmussen, som er vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

Foto: Presse-fotos.dk

Del artikel

Andre læser også