Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sidespejle forsvinder i Aarhus: Nu deler politiet overvågnings-video af tyvene

Af Jonathan Sten Drivsholm
Screenshot fra overvågningsvideoen.
Screenshot fra overvågningsvideoen.

Antallet af anmeldelser er stukket af på det seneste, men trods den øgede bevågenhed fortsætter tyvene med at stjæle sidespejle i Aarhus.

Nu tager Østjyllands Politi nye midler i brug i håbet om at stoppe tendensen.

Politiet har offentliggjort en video med optagelser fra overvågningskameraer, der viser tyvene i aktion ved private hjem.

Her kan bl.a. ses flere tilfælde, hvor to gerningsmænd tilsyneladende samarbejder om at stjæle sidespejle.

Afslutningsvis – ca. 43 sekunder inde – er der stillbilleder af tyvene.

Se videoen her:

Østjyllands Politi opfordrer til at tage kontakt, hvis man har nyttige oplysninger, der kan lede dem på sporet af gerningsmændene.

“Genkender du nogen i videoen, skal du ringe 114,” lyder opfordringen.

Hundredevis af bilejere bestjålet

Flere hundrede østjyske bilejere er over den seneste uges tid blevet udsat for tyveri af sidespejle – og igen i løbet af det seneste døgn har politiet fået 38 nye anmeldelser.

Typisk opererer de ukendte gerningsmænd i løbet af de sene nattetimer. Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

Der er tilføjet nye oplysninger til artiklen tirsdag kl. 10.30 i forbindelse med, at Østjyllands Politi har udsendt en pressemeddelelse, hvori de efterlyser de maskerede sidespejlstyve.

Over den seneste uges tid er sidespejlene blevet stjålet fra biler, der har holdt parkeret i flere forskellige aarhusianske bydele og boligområder, herunder Åbyhøj, Viby, Brabrand, Højbjerg, Risskov og Tilst.

”Vi har uden tvivl haft en decideret bølge af tyverier, hvor gerningsmændene er gået målrettet efter sidespejle på de dyrere bilmærker, som hver især har en værdi af flere tusinde kroner,” udtaler vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Martin Frank Rasmussen.

Efterlyser ukendte gerningsmænd

Østjyllands Politi har en klar formodning om, at der er tale om flere forskellige gerningsmænd, og at fremgangsmåde og omfang indikerer, at der kan væretale om omrejsende udenlandske kriminelle.

I forbindelse med efterforskningen af de mange anmeldelser, har Østjyllands Politi brug for borgernes hjælp.

Derfor har man altså offentliggjort en række videoer og billeder af nogle af de efterlyste sidespejlstyve for at give et billede af, hvordan de typisk går klædt og hvordan de arbejder.

”Vi har ikke noget konkret bud på, hvem gerningsmændene er, men vi ved, at de oftest arbejder flere personer sammen og bærer rygsække. De er typisk maskerede og bærer handsker og mørkt tøj, og i nogle tilfælde har vi også set eksempler på, at de cykler rundt fra bil til bil.

På de overvågningsvideoer, vi allerede har fået fra flere bil- og boligejere, ser man tydeligt, at det kun tager tyvene nogle få sekunder at afmontere og klippe et sidespejl fri, så de er hurtigt væk fra gerningsstedet igen.

Derfor er det også vigtigt, at borgerne er særligt opmærksomme og i roligt tempo gennemgår deres videoovervågning, hvis de har været udsat for et sidespejlstyveri eller bor i nærheden af et af de berørte områder eller villaveje,” lyder det fra Martin Frank Rasmussen.

Opfordrer til at ringe 114

Hvis du har set eller hørt noget, der kan have interesse for politiet, beder Østjyllands Politi dig tage kontakt på telefonnummer 114.

Et godt råd fra politiet er, at man altid hilser på dem, man møder – særligt, hvis vedkommende udviser mistænkelig adfærd og ikke umiddelbart virker til at være bosiddende i boligområdet.

Hvis vedkommende påtænker at begå tyveri eller indbrud, vil han eller hun højst sandsynligt forlade området, når naboerne pænt siger hej.

Hvis man er så uheldig, at man har været udsat for tyveri fra sit køretøj, kan man med fordel undersøge ved sine naboer, hvorvidt de opsat videoovervågning på deres ejendom.

Det kan nemlig bidrage til billeder af en eventuel gerningsmand, hvis han eller hun også har færdes på naboens ejendom, og vil i så fald være yderst relevant og gavnligt for politiet at arbejde videre med, skriver Østjyllands Politi afsluttende.

Del artikel

Andre læser også