Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder også i Aarhus: Politiet gennemfører stor kontrol

Af Jonathan Sten Drivsholm

I næste uge (uge 46) har politiet ekstra fokus på uopmærksomhed i trafikken.

Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Alene i årets første 10 måneder har politikredsene uddelt knap 19.000 klip i kørekort for brug af håndholdt mobil bag rattet, og derfor vil der være ekstra fokus på dette.

Nødvendigt med ekstra fokus

91 % af bilisterne mener, at det er uacceptabelt at taste på sin mobil, når man kører bil. Men det er kun 74 % af bilisterne, som svarer, at de aldrig skriver eller taster på mobiltelefonen, når de kører.

Det viser en repræsentativ undersøgelse blandt danske bilister, som analysebureauet Wilke har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension i 2022.

“De fleste kender nok det med, at man har en holdning, men at man nogle gange alligevel kommer til at gøre det, som man holdningsmæssigt ikke synes er ok. Det er meget menneskeligt.

Men når det drejer sig om at bruge håndholdt mobil bag rattet, så er det ikke blot dobbeltmoralsk, det er også risikabelt for ens egen og andres sikkerhed i trafikken,” siger Lisbeth Sahl Bauditz, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Har uddelt 18.967 klip i kørekort

I den kommende uge (14.-20. november) sætter politiet ekstra fokus på de uopmærksomme trafikanter, der benytter håndholdt mobil eller fx skriver eller taster på deres smartwatch under kørslen.

Fakta:

  • 10 % af bilisterne siger, at de ofte eller en gang i mellem skriver eller taster på deres håndholdte mobil fx for at svare beskeder, være på nettet eller søge musik, når de kører bil.
  • 16 % siger, at de gør det sjældent.
  • 74 % siger, at de gør det aldrig.
  • I seks ud af ti dødsulykker i trafikken var der uopmærksomhed eller manglende orientering involveret.
  • Det koster et klip i kørekortet, en bøde på 1.500 kroner samt 500 kroner til Offerfonden, hvis man bruger sin mobil håndholdt, eller hvis man taster eller skriver på sit smartwatch, mens man kører.

Kilde: Rådet for Sikker Trafik og Vejdirektoratet

Og tal fra politiet tyder på, at der er noget at komme efter.

I årets første 10 måneder har politikredsene uddelt 18.967 klip i kørekort for brug af håndholdt mobil bag rattet, viser nye tal fra Rigspolitiet.

Af de 18.967 er 1.368 af klippene uddelt til bilister i Østjylland.

Politiets kontrol kommer samtidig med at Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension og 53 kommuner i de her uger gennemfører en landsdækkende kampagne, der sætter fokus på, at uopmærksomhed i trafikken er farligt.

Del artikel

Andre læser også