ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politiet skrider ind: Nye hotspots i midtbyen

For at komme et større udbrud af corona-virus i forkøbet opretter Østjyllands Politi nu nye såkaldte hotspots i det centrale Aarhus og i Randers.

 

I Aarhus gælder det populære steder som Åboulevarden, Store Torv, Lille Torv, Pustervig og Skolegade.

 

Når et område er udpeget som hotspot, betyder det øget patruljering og en mulighed for politiet til at udstede forbud mod at opholde sig på stedet, hvis det skønnes, at for mange mennesker er forsamlet.

 

Den sunde fornuft

“Vi vil gøre alt, hvad vi kan fra politiets side, for at antallet af smittede ikke stiger voldsomt igen i Østjylland, og derfor holder vi ekstra godt øje med nattelivet, hvor vi ved, at mange samles. Vi er bekymrede for, at folk glemmer retningslinjer og den sunde fornuft, når stemningen er høj, og der er alkohol i blodet. Derfor vil vi den kommende tid have ekstra patruljer ude foran restaurationerne i Randers og Aarhus,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

 

Hotspots gælder allerede torsdag

Der er tale om hurtig udrykning; hotspots oprettes allerede fra torsdag kl. 17, og Østjyllands Politi er i samarbejde med de respektive kommuner i gang med at skilte med forholdsreglerne.

 

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) støtter politiets initiativ, der kommer, efter at regeringen og sundhedsmyndighederne har annonceret betydelige stramninger af restriktionerne i København og 16 omkringliggende kommuner. Her gælder nu krav om mundbind på barer og restauranter, og serveringssteder skal lukke kl. 22.

 

Senest er der torsdag indført opholdsforbud i Kødbyen i København, et populært feststed med mange barer og restauranter. Her gælder opholdsforbuddet kl. 22-02 frem til den 23. september. Den slags vil man gerne undgå i Aarhus.

 

“Der kan hurtigt samles mange mennesker i midtbyen, og jeg håber, at både de unge og alle vi andre tænker os om og ikke forsamler os i samme område, når vi går i byen. Det er vigtigt, at vi holder fast og husker de gode vaner med afstand og håndsprit – også, når vi mødes i festligt lag,” siger Jacob Bundsgaard.

 

Del artikel