ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ros fra politiet: Vellykket genåbning af cafeer og restauranter

Den længe ventede genåbning af byens restauranter, spisesteder, værtshuse og cafeer mandag gik nærmest eksemplarisk fint.

 

Det oplyser Østjyllands Politi, som i anledning af genåbningen havde ekstra mandskab på gaden til at vejlede gæster og ansatte og holde øje med, at de gældende corona-regler blev overholdt. Og det blev de langt de fleste steder.

 

Omfattende forberedelser

Der er foretaget omfattende forberedelser for at leve op til myndighedernes retningslinjer, og det er stort set lykkedes.

 

“Der var dog også nogle steder, hvor politiet måtte vejlede om retningslinjerne og blandt andet minde om, at der skal sættes vejledende skilte op og være håndsprit til rådighed for gæsterne,” fremgår det af politiets døgnrapport.

 

Fest med afstand i Frederiksgade

Aarhus Update kunne under et besøg mandag aften i Frederiksgade – “den lille gågade” – ved selvsyn konstatere, at mange åbenlyst har savnet at kunne gå ud og nyde en drink med vennerne. Der var således travlt, men ikke trængsel, særligt omkring baren Tir Na Nóq og Burger Shack. Reglerne om håndsprit og afstand syntes at være trængt ind hos de fleste, og stemningen var høj og brusede af og til af gensynsglæde.

 

Nu gælder det om at opretholde reglerne om håndsprit, hygiejne, afstand og hosten i ærmet. Og her vil Østjyllands Politi også i de kommende dage have fokus.

 

Særligt i forbindelse med Kristi Himmelfarts-ferien, som begynder torsdag og med en vejrudsigt, der inviterer til udeliv, vil der være ekstra patruljer på gaden.

 

 

Del artikel

Andre læser også