Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Popsicle: Så åbnede Aarhus’ bedste isbod med lav-din-egen-ispind

Af Line Ingwar Karlsen
cof
cof

Sidst jeg var hos Aarhus Street Food, havde jeg en af mine dårligste spiseoplevelser i Aarhus hos Duck It. Paradoksalt nok, så fik jeg en af de bedste is-oplevelser i Aarhus i går aftes. Den nyåbnede eller genåbnede isbod laver is, som er blandt de bedste, jeg har smagt længe – også når vi tæller restauranter i den bedste jyske liga med. Hold nu kaje, deres havtorn-is var ren opvisning i smag – så snorlig at man knap nok tror det. Popsicle er hjemmelavet flødeis på en pind. Det kan der ikke rokkes ved – men alt andet er fri leg.

Is af gode råvarer

Et godt udgangspunkt, når man vil lave is, er, at alliere sig med gode råvarer. Det har de gjort hos Popsicle, men de har også arbejdet i lang tid på at lave den perfekte is. De er gået all in, og bare det, de kun bruger friske bær, frisk fløde og slet ikke bruger e-numre eller tilsætningsstoffer, tæller op. Når det kommer til toppings, er det meste købt færdig.

Udgangspunktet er en is på pind

Ud over de “standardiserede” is, som er lavet i forvejen, så fungerer pimp yo’ popsicle således, at du vælger mellem tre forskellige grund-is. Vanilje, jordbærsorbet og chokolade er der for tiden. Dernæst vælger man chokolade. Mørk, lys eller hvid.

Sidst, men ikke mindst så vælger du toppings, som chokoladen bliver vendt i. Her er 18 forskellige slags at vælge mellem, heriblandt en hjemmelavet tivolikrymmel.

At lave en god ispind kræver sin mand

Jeg snakkede med manden bag isene. Hussein Mustapha hedder han. Han er blandt de mest behagelige mennesker, jeg har mødt. Han er uddannet kok og har været køkkenchef. Med erfaring fra nogle af de bedste restauranter i Danmark, så er opgaven at lave is en, man tager alvorlig. Hussein har testet og testet. Læst tykke bøger om is, men ikke mindst er han eminent til at smage. Flere af hans is er de bedste, jeg nogensinde har smagt, herunder havtornisen, men også jordbærisen smagte forrygende godt.

Is spises hele året – dem, som påstår andet, er utilregnelige

Der sidder nok en del, som mener, det er lidt sent på året at lave en isbod, som udelukkende sælger is. Men nej. Det er det ikke. Is spises hele året. Det er blot et spørgsmål om, hvilke typer is man spiser. Efterår og vinter er til de mere “varme” is, med chokolade, fløde, kardemomme eller flæskesvær (ja, du læste rigtigt – det er genialt på chokolade). Det har de taget højde for hos Popsicle, da de skifter is og råvarer efter sæsonen.

På vej ind, eller på vej ud

Popsicle ligger ved indgangen til Aarhus Street Food, men også ved udgangen. Meget smart. Så du kan umuligt undgå at få øje på den nye og udvidede isbod. Hvis du vil prøve en hjemmelavet håndværksis, så er Aarhus Street Food stedet, du skal forbi og købe en is hos Popsicle. Jeg talte med små 10 kunder i aftes, og ingen af dem var skuffede. Faktisk var flere af dem helt oppe at ringe. Hvad favoritten var, fandt jeg ikke ud af, men kun at køen til isboden konstant var der. Så det er ikke kun mig, som er forelsket i Popsicle.