ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populær Aarhus-restaurant mærket af krisen: Forsøger at undgå konkurs

Af Freja Dumont

Hos CANblau på Frederiksgade i Aarhus får du ægte, autentisk spansk tapas.

Køkkenchef og ejer af CANblau, Jimmy Holm, har bl.a. en fortid på to af verdens bedste restauranter i Spanien, El Bulli og El Cellar De Can Roca, og det kan både ses og ikke mindst smages i den mad, der serveres på stedet.

Men ligesom mange andre restauranter er CANblau mærket af hårde år med corona efterfulgt af energi- og forsyningskrisen.

Forsøger at vende skuden

Ovenstående har bl.a. betydet, at CANblau er nødsaget til at gå i rekonstruktion, som skifteretten indledte behandling på torsdag den 1. december. Det skriver Jyllands-Posten.

Rekonstruktion er en slags sidste udvej inden en konkurs – eller som det formuleres af Danmarks Domstole på domstol.dk:

“En rekonstruktion skal i samarbejde med kreditorerne og skifteretten rette op på økonomien i et kriseramt selskab, så selskabet igen kan blive sundt. Hvis en rekonstruktion mislykkes, kan selskabet tages under konkursbehandling.”

Til Jyllands-Posten fortæller Jimmy Holm:

“Det er alfa omega, at virksomheden også skal fungere efter rekonstruktionen. Hvis den ikke har sin gang på jorden efterfølgende, ville jeg ikke gå ind i det.

Så ville jeg trække mig og sige, at det ikke går,” siger han og uddyber, at CanBLAU har en “sund drift”, men at der ligger “et tungt åg” fra de seneste par år, som kan blive svært at komme efter.

Han kaster dog ikke håndklædet i ringen, selvom det har været hårdt. For alternativet, at lukke og slukke restauranten, ville være endnu hårdere, udtaler kokken til Jyllands Posten.

“Som tingene ser ud nu, så er vi en virksomhed, der er værd at redde,” siger han afslutningsvist til Jyllands-Posten.

CANblau holder stadig åbent, og du kan booke bord lige her.

Del artikel