Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populær lysfest udsolgt: Nu sættes ekstrabilletter i salg

Af Freja Dumont
Bispetorv, Aarhus, 28. maj 2022
Bispetorv, Aarhus, 28. maj 2022

At bevæge sig rundt i byens oplyste rum i de sene aften- og nattetimer er bare en helt særlig oplevelse. Ikke mindst i Festugen.

Til Aarhus Festuge 2023 kan man igen glæde sig til at opleve byen badet i et magisk skær, når Lysfesten og lysvandringerne vender tilbage.

Der har været rift om billetterne, og de fleste lysvandringer er næsten allerede udsolgt – så nu er der blevet sat ekstra tider ind, så endnu flere kan få en magisk oplevelse.

Lysvandringerne er en særlig guidet tur forbi en række af Lysfestens fantastiske lysværker, og du kan købe billetter lige her.

“Vi er meget stolte over for tredje år i træk at præsentere lyskunst af høj international klasse af kunstnere fra ind- og udland under Festugen.

Lysfesten bringer flotte udenlandske lysværker til Aarhus, men er samtidig også en anledning til at fremhæve de allerede eksisterende værker i byen og et afsæt til, at helt nye værker bliver skabt af danske kunstnere”, fortæller Micha Schaarup, producent på Aarhus Festuge.

Visualisering af lysværket ‘I Love Light’ af det franske kollektiv Fils de Créa, hvor alle kan være med til at bidrage til det endelige værk med deres brugte lamper.

Populær lysfest udsolgt: Nu sættes ekstrabilletter i salg

Du har en vigtig finger med i de endelige værker 

Værkerne til årets Lysfest er håndplukket fra store festivaler som Fête des lumières i Lyon og Lux Helsinki.

Størstedelen af værkerne arbejder med mere miljøbevidste LED-lys, og så har de også det tilfælles, at de på forskellig vis lægger op til, at man er med til at skabe lyskunsten.

Værket ‘I Love Light’ af det franske kollektiv Fils de Créa består for eksempel af 1000 indsamlede lamper, der i deres helhed kommer til at danne en stor kærlighedserklæring ved Bispetorvet.

Festugen har allerede påbegyndt et open call, hvor alle kan bidrage med deres gamle, brugte lamper.

Info om Lysfest 2023

Du har bogstaveligt talt selv en finger med i finske Juha Rouhikoskis virtuelle værk ‘Swan Song’Her kan du gennem en særlig app fremkalde en ballerina på yndefuld linedans over åen ved Magasin.

Populær lysfest udsolgt: Nu sættes ekstrabilletter i salg

‘The Sunset Garden’ af de lettiske lysdesignere Those Guys Lighting kan i udgangspunktet stå for sig selv. Men lad os bare sige, at det bløde, lyserøde solnedgangsmotiv og dets spejling i vandet er en svært afviselig invitation til at få taget sig et umanerligt smukt Instagrambillede af sig selv i silhuet.

Udover nævnte værker vil der frem mod Festugens start yderligere blive præsenteret en række lysværker til årets Lysfest foruden de mange eksisterende lysværker i byen, som bryder frem. Hvem sagde Aarhus by Light?

Del artikel

Andre læser også