Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populært hotel rejser sig efter sur smiley: Ny ledelse strammer op

En ny ledelse på det populære Helnan Marselis Hotel på Strandvejen er godt i gang med at sætte nye, høje standarder.

 

Det sker bl.a. efter et uheldigt besøg fra Fødevarestyrelsens kontrollanter, der konstaterede så store problemer, at det udløste en sur smiley og et samlet bødeforlæg på 40.000 kroner.

 

Turbulent periode

“Der har været en turbulent periode,” erkender hotellets nye direktør, Claus Birk Nielsen, som tiltrådte i april.

 

“Vi tager bødeforlægget på os. Naturligvis. Men der er sat mange ting i værk for at sikre, at det ikke sker igen,” siger Claus Birk Nielsen.

 

Hotelchef hentet fra Norsminde Kro

Sekunderet af den helt nytiltrådte hotelchef, Anne Kau Henriksen, der kommer fra navnkundige Norsminde Kro, understreger han, at der nu er fuld fokus på bl.a. hygiejnen – et af de forhold, som Fødevarestyrelsen påtalte ved et besøg i juli.

 

“De kom på et uheldigt tidspunkt. Det var en travl periode. Vi er bare mennesker; vi er også en levende organisme, og fejl kan opstå,” siger Anne Kau Henriksen.

 

Udskiftning på ledende poster

“Vi har ændret mange ting. Der er skiftet ud på ledende poster, og vi har også fået en ny køkkenchef,” siger Claus Birk Nielsen.

 

“Der er fokus på at vende butikken. Den tidligere ledelse har måske ikke været tilstrækkeligt fokuseret. Det ændrer sig nu,” understreger direktøren, der har blot få måneders erfaring på Marselis Hotel  i bagagen.

 

Den nye chef i køkkenet er ingen ringere end Kristian Sørensen. På sit CV kan han foreløbig skrive bl.a. Svineriet, Svinkløv, Ritz og Royal.

 

Et flagskib

“Der har været nogle problemer i køkkenet; det erkender vi. Men nu er en ny ledelse på plads. Dette skal være et flagskib; et sted for gode oplevelser,” understreger den nye direktør.

“Der vil ske mange spændende ting her. Vi vil gerne være mere udadvendte og ikke bare et sted, hvor man overnatter. Vi har en helt unik placering lige ud til bugten, og man får næppe lov til at opføre et lignende hotel på en beliggenhed som denne noget sted i Danmark,” siger han.

 

En lokal virksomhed

Hotelchefen giver direktøren ret:

 

“Vi gør en dyd ud af at bevare stedet som en lokal virksomhed. Vi har 40-60 ansatte, og ja, en del af dem har udenlandsk herkomst, men de er stadig lokale.”

 

Fødevarestyrelsen var ikke videre begejstret ved sit besøg på Helnan Marselis Hotel i juli.

 

Dengang stod det skidt til med hygiejnen i køkkenet. Det kostede en sur smiley og bødeforlæg på intet mindre end 40.000 kr.

 

Den to sider lange rapport var udløst af en såkaldt forbrugerhenvendelse, men en sådan henvendelse kan enhver foretage – også tidligere og utilfredse ansatte. Mistanken hænger i luften.

 

Under alle omstændigheder understreger både den nye direktør og den helt nye hotelchef, at der er rettet op på de kritiserede forhold.

 

Vedligeholdelse i orden

Retfærdigvis skal nævnes, at i Fødevarestyrelsens kategorier “Vedligeholdelse” og “Offentliggørelse af kontrolrapport” scorer Helnan Marselis Hotel 1-taller, hvilket betyder “Ingen anmærkninger”.

 

En indskærpelse fra forrige kontrolbesøg, der netop handlede om vedligehold, meldes bragt i orden, et udendørs-areal er ryddet for affald, og døren er nu lukket til køkkenet, som den skal være.

 

Fine anmeldelser

Helnan Marselis Hotel har med knap 500 gæsteanmeldelser fire af fem stjerner på rejsesitet TripAdvisor, og af hotellets egen beskrivelse fremgår bl.a., at “Marselis Hotel byder dig, med vores helt unikke placering, den bedste ro og terapi med bølgeskvulp lige udenfor hotellet, skoven, dyrehaven og mindeparken som nabo”.

 

Ejeren er Ridder af Dannebrog

Marselis Hotel er opført i 1965-1967 og har siden 2001 været en del af Helnan International Hotels. Det er et datterselskab af Helnan Holding A/S, som ejes af Enan Galaly.

 

Han er født i Cairo og arbejdede som skopudser, inden han i 1967 kom til Danmark og arbejdede sig op ad karrierestigen. I 2004 blev han slået til Ridder af Dannebrog.

 

Og chefen selv kommer da også jævnligt på besøg, fortæller direktør Claus Birk Nielsen. Men det daglige ansvar er nu lagt i nye hænder.

 

Helnan Marselis Hotel

Strandvejen 25
8000 Aarhus C
Tel. 86 14 44 11
www.helnan.dk/marselis