Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ramen på menuen: Populært spisested genopstår med ny restaurant

Af Freja Dumont

Du kender sushi – men kender du også ramen, som er en mindst ligeså populær spise i Japan?

Nu har du chancen for at smage den japanske folkekære ret, hvor nudler, kød og grøntsager serveres i en kraftig, smagfuld suppe.

Den 12. december åbner Ramen Takumi nemlig på Skolegade.

“Jeg vil virkelig gerne bidrage til, at aarhusianerne får øjnene op for, hvad ægte ramen er. Det er en japansk specialitet – men den passer også perfekt til det kolde, danske vejr.

Når vi åbner, bliver det ikke med færdiglavede nudler og billig købesuppe. Vi kommer til at lave både suppe, nudler og rettens andre elementer helt fra bunden,” siger indehaver af Ramen Takumi, Bobo Zheng og fortsætter:

 ”Alle vores supper bliver kogt på svinekød, og de kommer til at koge i mindst 8 timer. På den måde får suppen den gode og kraftige smag, som ramen er kendt for.”

Måske har du besøgt Ramen Takumi før

I dag findes der to andre spisesteder i Aarhus, som udelukkende koncentrerer sig om den smagfulde japanske suppe.

Men faktisk var Ramen Takumi de første, som introducerede aarhusianerne for ramen. De åbnede nemlig på Aarhus Central Food Market i 2017, hvor de havde travlt med at lange den hjemmelavede suppe over disken.

Desværre måtte Aarhus Central Food Market dreje nøglen om i 2020, og siden da har Ramen Takumi ledt efter det perfekte lokale at åbne deres egen restaurant i.

Som at være i Japan

Det har Bobo Zheng og hende mand nu fundet på Skolegade, og siden juli har parret renoveret de hyggelige lokaler, så det har fået den helt rette japanske ånd.

Når du træder ind føles det lidt som at besøge en restaurant i Tokyo og alt fra lamper til dekorationer og vægge af rispapir er yderst autentiske.

Ramen på menuen: Populært spisested genopstår med ny restaurant

Det japanske folkefærd værner meget om deres privatliv, og det er meget normalt at spise for sig selv. i Japan Det er derfor også muligt at sidde i de små “bokse” og nyde sit måltid i ro og mag hos Ramen Takumi.

Vil man derimod gerne tale med sin sidemakker eller vedkommende overfor, kan man fjerne den lille skillevæg eller hejse gardinet foran sig.

Der er i alt plads til 40 personer i restuarnaten, som også kan tage plads ved baren i det åbne køkken, ved det store bord med udsigt til Skolegade eller i de to “private rooms” med plads til op til 6 personer i hvert.

Ramen på menuen: Populært spisested genopstår med ny restaurant

Lavet på en hemmelig opskrift

Når du bestiller en omgang ramen hos Ramen Takumi, er den lavet på en hemmelig opskrift fra Japan.

Og faktisk krævede det en del tålmodighed og held, før den landede hos Bobo Zheng.

“Min mand og jeg besøgte for år tilbage noget familie i Japan. Vi havde netop været ude og spise, og var propmætte. Men da vi kom tilbage til familiens restaurant, insisterede de på, at vi lige skulle smage deres ramen.

Vi var slet ikke sultne – men det smagte simpelthen så godt, at vi alligevel spiste helt op. Jeg spurgte derfor om opskriften, men jeg kunne desværre ikke få den, da den var hemmelig, og skulle gå i arv til sønnen i familien,” siger Bobo Zheng.

Ramen på menuen: Populært spisested genopstår med ny restaurant

Årene gik og Bobo havde egentlig opgivet håbet om nogensinde at få fingrene i opskriften. Men da det viste sig, at sønnen alligevel ikke var interesseret i at overtage familierestauranten valgte familien at give den til Bobo i 2016.

I 2017 åbnede hun Ramen Takumi i Aarhus for at føre opskriften videre:

“Den opskrift måtte bare ikke gå til spilde, og jeg er stadig meget beæret over, at jeg fik lov til at overtage den i sin tid.”

Ramen Takumi kommer til at tilbyde 7 forskellige slags ramen til en start. Bobo Zheng fremhæver selv Ramen Takumis tonkotsu ramen, der er lavet på svinefond og toppet med friske grøntsager, stegt svinekød og et halvt, blødkogt æg.

Hvad: Ramen Takumi åbner
Hvor: Skolegade 27
Hvornår: Åbner den 12. december

Derudover kan du også se frem til at sætte tænderne i gyosaer, riceballs og skylle ned med hjemmelavet grape tea og youzu.

Del artikel

Andre læser også