Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Om kun få uger: Portvinsfestival kommer til Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm

Har du en sød tand, når det kommer til vine, kan du godt rette på brillerne, inden du læser videre.

For som noget helt nyt i år bliver der afholdt Portvinsfestival på Godsbanen.

Bag arrangementet står Portvinsfestival.dk, der siden 2016 har udbredt danskeres kendskab til de portugisiske hedvine med festivaler i Odense, Svendborg og Vejle.

“Efter succesfulde festivaler i flere byer var det naturligt at udvide til endnu en by. Vi har længe haft kig på Aarhus, hvorfor valget naturligt faldt herpå.

Den rå hal centralt i Aarhus på Godsbanen passer perfekt til vores koncept og imiterer på mange måder festivalens udtryk fra de andre byer.

Vi har samtidig besøgt flere af byens vinbutikker, som har vist stor interesse i deltagelse, så vi glæder os til sammen med dem, at kunne give aarhusianerne en dag med de gode dråber fra Douro,” udtaler arrangør Jakob Søfelde-Hansen i en pressemeddelelse fra Portvinsfestival.dk.

Om kun få uger: Portvinsfestival kommer til Aarhus

Smag på vine af høj kvalitet

Eventet foregår i samarbejde med vinbutikker, der hver især har stande på festivalen, hvor deltagerne kan smage på udvalgte portvine og få en snak med lokale vinkyndige.

Prisen for den almindelige billet er 349 kroner, og for pengene får du udover adgang til festivalen også et stempelkort til 10 gode glas portvin og mulighed for at købe vine med hjem til særlige festivalpriser.

Vil du gå linen ud, kan du købe en premiumbillet, som giver adgang til 10 portvine fra et betragteligt højere niveau.

Derudover vil der være mulighed for at købe poletter, der giver adgang til andre spændende portvine som ældre Vintage Port, White Port, Colheita og Tawny.

Portvin er en sød type vin, der også fås i både tørre og halvtørre udgaver, og som typisk serveres til desserter – men portvin kan generelt set gå godt til alle slags serveringer.

Den produceres udelukkende i den portugisiske Douro-region, og hvis du vil vide endnu mere om portvin og smage dig frem til din favorit, kan du købe billet til arrangementet her på Portvinsfestival.dk.

Der vil også være mulighed for at forudbestille tapas fra Spiselauget, som også er at finde på Godsbanen.

Hvad: Portvinsfestival kommer til Aarhus
Hvor: Godsbanen på Skovgaardsgade 3
Hvornår: Lørdag den 20. august kl. 13-18

Del artikel

Andre læser også