Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Posthussmøgen: Historisk genvej bliver genoplivet 

Et nyt hegn med indbygget lys og genoptryk af et gammelt læserbrev skal gøre den historiske Posthussmøge til en attraktiv og tryg genvej i midtbyen. Posthussmøgen lukker i dag og åbner igen til marts. 

 

Den hurtigste vej mellem Fredens Torv og Strøget går via Posthussmøgen, men et nedslidt hegn fra 1970’erne og dårlig belysning gør den tidligere smuglerrute trist og utryg i nattetimerne. Det bliver der ændret på nu.

 

Et nyt hegn beklædt med trælister kombineret med et loft af afdæmpet LED-belysning skal gøre genvejen attraktiv og tryg. ”Posthussmøgen er en lille historisk perle, som giver vores by karakter og kant. Den fortjener at blive behandlet derefter, og aarhusianerne skal trygt kunne bruge den uanset tidspunktet på døgnet,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø. 

 

Historisk læserbrev 

Netop Posthussmøgens særlige historie som yndet smuglerrute for bøn- derne frem til 1851 vil desuden blive fortalt på opsatte stålskilte. Her bliver der også plads til et læserbrev fra 1874 i Aarhus Stiftstidende, som vidner om, at passagen tidligere var præget af ”jord, snavs og uhumskhed”. 

 

”Vi udnytter forskønnelsen til samtidig at gøre os alle lidt klogere på byens historie. Det er med til at skabe et karakterfuldt byrum og en ekstra grund til at opholde sig der. Læserbrevet er en tankevækkende og vigtig påmindelse om, hvordan livet i Aarhus var engang,” siger rådmanden. 

 

Arbejdet med at forskønne Posthussmøgen begynder i dag, og genvejen vil være lukket for gennemgang, indtil arbejdet er afsluttet til marts. 

 

Posthussmøgen: Historisk genvej bliver genoplivet