Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Premiere i Aarhus: Sejl til den Permanente for at bade

Af Freja Dumont

Du har måske allerde haft en hyggelig tur på vandet ombord på en GoBoat i Aarhus Havn.

Nu er bådudlejningsfirmaet klar med en udvidelse af konceptet – og de åbner nu op for, at man kan sejle ud af Lyst- og Træbådehavnen helt ud til Den Permanente, hvor der kan lægges anker mens man (sol)bader.

”Aarhus får helt unikt premieren på at bade fra vores både. GoBoat er til stede i Australien, USA, Tyskland, Sverige, England og har lige åbnet i Venedig i Italien.

Men ingen af stederne må man bade fra bådene. Vi har af samme grund tilføjet en trappe samt et anker, så bådene i Aarhus nemmere kan bruges til badning. Vi glæder os til at sende aarhusianerne og besøgende turister på de hyggelige ture,” siger Anders Mørck, CEO hos GoBoat.

Hop i vandet fra båden

Vælger man at tage på den nye sejltur til Den Permanente har man båden i 3 eller 4 timer.

Turen starter på Pier 2 og går op langs Kystvejen til Lystbådehavnen og Træbådehavnen, som man kender den fra de oprindelige turen.

Herfra sejler man ud gennem Træbådehavnen langs Riis Skovs kyst og frem til Den Permanente.

Her lægger man anker kort før man kommer til den Permanente, og herfra kan man bade og nyde solen. Så længe én person bliver i båden, kan man svømme ind til Den Permanente for at benytte toiletter eller købe proviant i kiosken.

Premiere i Aarhus: Sejl til den Permanente for at bade

Ved badeturen sejler GoBoats servicebåd i området for at hjælpe de sejlende ud af Træbådehavnen og finde et sted ud for Den Permanente at lægge anker.

Bådene har plads til 8 personer og kræver ikke sejlerbevis. Før sejlturen påbegyndes, får man digital instruktion tilsendt og ved ankomst giver GoBoat crew en grundig gennemgang af regler, styring af båden og af god opførsel på vandet.

Alle både har redningsveste ombord, som er inkluderet i prisen.

Hos GoBoat må man nyde to genstande per person på båden, da det er ikke meningen at bådene skal bruges til drukfest.

Placeringen af forankrede GoBoats ved Den Permanente bliver på sydsiden for at respektere de nøgenbadende.

Premiere i Aarhus: Sejl til den Permanente for at bade

Fyrtårnet er åben på Pier 2 med siddepladser

Til de, der vil nyde lidt ekstra godt, er Fyrtårnet et perfekt stop før eller efter sejlturen.

Kiosken holder åbent i samme tidsrum som GoBoat, og her kan man købe snacks, kolde drikkevarer samt vin og øl, der kan nydes ombord på bådene.

Men du kan også blot komme forbi Fyrtårnet på Pier 2 og benytte de udendørs siddepladser, hvor man kan fange solstrålerne og se livet på vandet og i byparken, mens man nyder en vand, øl eller vin. Man kan sagtens komme forbi Fyrtårnet uden at skulle sejle.

Særlige gratis ture for udsatte familier

I starten af foråret gjorde GoBoat noget særligt for udsatte familier ved at tilbyde gratis sejlture til familier, der har brug for et pusterum i en ellers presset hverdag.

I samarbejde med organisationer som KidsAid, Foreningen til Enestående Forældre, Børneulykkesfonden, og Dansk Flygtningehjælp, gav disse ture en mulighed for at skabe glade øjeblikke for dem, der har mest brug for det.

Læs mere om GoBoat og book din båd her.

Del artikel

Andre læser også