Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Allerede fra næste år: Parkeringspriser stiger med 400 procent i Aarhus

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

Klokken var et godt stykke over midnat, inden forhandlingerne om de kommende års budget i Aarhus Kommune sluttede.

I Budget 2023 besluttede forligsparterne bl.a., at Aarhus Kommunes parkeringstakster skulle justeres med 20 mio. kr. årligt for at mindske trængslen i kommunen.

Forligsparterne er enige om at fortsætte arbejdet med at mindske trængsel og bidrage til en mere klimavenlig kommune ved at justere parkeringstaksterne yderligere med 25 mio. kr. årligt, så det samlede provenu øges med 45 mio. kr. fra 2024.

Pris for beboerparkering mangedobles

Fra næste år bliver det markant dyrere at have bil i Aarhus. Taksterne for beboerparkering justeres til 2.500 kr. for første bil (svarende til 208 kr./md.) og 3.750 (50 % ekstrabetaling) fra anden og efterfølgende biler. Nuværende pris er 500 kroner årligt.

Derudover opkræves der fremover 500 kr. i beboerparkeringsafgift for nul-emissionsbiler, som lige nu er gratis.

Gratis parkering om søndagen

Der indføres gratis parkering om søndagen og gratis parkering i p-huse i aftentimerne (grøn zone).

Desuden reduceres timetaksterne i de kommunale p-huse med 2 kr. pr. time. De kommunale p-huse udstyres også med automatisk nummerpladelæsning.

De resterende parkeringsindtægter findes ved at fjerne den gratis parkering i 2 timer på udvalgte strækninger/veje i gul zone.

Med de fremlagte justeringer forventes der mindre søgetrafik og bedre muligheder for, at beboere kan finde parkering til deres biler, hvilket alt i alt forbedrer fremkommeligheden i Midtbyen og mindsker CO2-udslippet.

Finansieringen anvendes som en del af den grønne mobilitetsplan.

Der etableres også 50 korttidspladser i midtbyen i samarbejde med det lokale erhvervsliv og derudover oprettes der 10 p-pladser i aften- og nattetimerne til medarbejdere i den udekørende hjemmepleje på pladser, der i dagtimerne er reserveret til håndværker-parkering.

Del artikel

Andre læser også