Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pristjek: Det koster en lejebolig i Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Snart får flere tusinde unge svar på, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelse, og så går boligjagten for alvor i gang. Men hvad er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i de forskellige studiebyer? BoligPortal, Danmarks største online portal for lejeboliger, har opgjort de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i landets 10 største byer.

 

København er Danmarks største studieby, hvilket afspejler sig i den gennemsnitlige kvadratmeterpris i København, som ligger på 207 kroner. Populære byer giver højere priser, og Aarhus følger også godt med, med en gennemsnitlige kvadratmeterpris på 115 kroner. Men mange indbyggere er ikke nødvendigvis lig med højere priser. For eksempel er Danmarks tiendestørste by, Roskilde, med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 160 kroner, dyrere end Danmarks sjettestørste by, Randers, med en gennemsnitskvadratmeterpris på kun 65 kroner.

 

”Det er vigtigt at se gennemsnittet som en tendens på boligmarkedet,” fortæller Anders Hyldborg, adm. direktør for BoligPortal. ”Mange faktorer spiller ind, når en husleje skal fastsættes, for eksempel hvornår boligen er bygget, hvilken kommune den ligger i, og hvilken stand boligen er i. En afgørende faktor er selvfølgelig også efterspørgslen.”

Pristjek: Det koster en lejebolig i Aarhus

BoligPortal har trukket tal, der viser huslejen for danskere, som bor til leje. Priserne er vist som den gennemsnitlige husleje per måned per kvadratmeter på boliger udbudt på BoligPortal i perioden fra februar til april  2017. 

 

En bolig der er centralt placeret og med en lav husleje, er for mange studerende opskriften på den perfekte studiebolig. Men drømmen kan være svær at indfri, fordi efterspørgslen er større end udbuddet. Er man på udkig efter en billig studiebolig, specielt i Danmarks fire største studiebyer, så kan genvejen være at søge lidt udenfor byen. Skal man for eksempel studere i København, så skal man ikke langt væk, før de gennemsnitslige kvadratmeterpriser er noget lavere. Derfor bør man overveje et reelt alternativ i sin boligsøgning. ”Det er fedt at bo i centrum af de store byer, men flytter man blot få kilometer væk fra de populæreste og mest centrale kvarterer i storbyerne, så er den gennemsnitlige kvadratmeterpris også væsentlige lavere,” siger Anders Hyldborg.

Del artikel

Andre læser også