Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Pryder cafeens vinduer: Cafe Støj laver pop-up galleri

Af Pernille Søborg

Den nystartede Cafe Støj ved Sydhavnen i Aarhus har lavet pop-up galleri i de kommende uger, da den aarhusianske kunstner Anne-Mette Cortsen har flyttet sit galleri ind på cafeen.

 

”Vi har masser af bilister og gående passerende forbi vores vinduer, så vi tænkte, at vi lige så godt kunne give dem noget kunst at kigge på, når vi nu ikke kan skabe kultur herinde på cafeen i disse uger. Vi havde jo lavet Cafe Støj med det mål at forstyrre vores gæster med kulturelle indslag, men efter kun at have haft åbent i en uge, måtte vi jo lukke midlertidig ned,” fortæller Ole Bach, der er daglig leder af Cafe Støj. 

 

Derfor prydes cafeens vinduer nu af Anne-Mette Cortsens kunstværker til glæde for de forbipasserende. 

”Jeg har som alle andre måtte lukke mit galleri midlertidigt ned, så da muligheden opstod for at poppe op her på Cafe Støj, så greb jeg den. Jeg håber, at jeg kan bringe lidt glæde og kunst ind i folk der kommer forbi i denne ret så kultur-fattige periode,” fortæller Anne-Mette Cortsen. 

 

Kunstneren forklarer her, hvad hun skildrer i sine malerier. 

”Malerierne er kvinder med vase som krop – kvinder med rødder. De er i vækst – de gror, sætter skud og stiklinger. De blottede barme og fallossymbolerne symboliserer, at vi skal turde blotte os for hinanden – vise vores skævheder. Det er det der giver os personlighed. Nøgenheden symboliserer også frigjorthed, naturlighed, drift, lidenskab, skabelse og forgængelighed. På flere af mine malerier ser man afbilledet et æble som symbol på en ny begyndelse, kærlighed og frugtbarhed. Kvindernes blå øjne symboliserer blåøjethed. Hvis vi alle kunne være lidt mere fordomsfrie, åbne og tolerante kunne verden måske blive et endnu bedre sted at leve,” forklarer Anne-Mette Cortsen.

 

Hun er uddannet møbel og rumarkitekt på arkitektskolen i Aarhus, og har gennemført et kursusforløb på Århus grafisk skole. Anne-Mette Cortsen har siden 2003 udstillet i bl.a. Bredgade Kunsthandel Kbh., Galerie Wolfsen, Ålborg, og har vist værker ved kuraterede udstillinger på bl.a. Kvindemuseet i Århus samt på Dronninglund Kunstcenter.

Pryder cafeens vinduer: Cafe Støj laver pop-up galleri

Ole Bach forsikrer, at så snart det er muligt at åbne igen, så er man klar på Cafe Støj med et stærkt musikprogram på den lille intime scene. 

Pryder cafeens vinduer: Cafe Støj laver pop-up galleri

 

 

Del artikel

Andre læser også