Rågen, en larmende delikatesse – kom med på rågeregulering

Søndag den 21. maj kl. 15.00 inviterer Smag på Aarhus på en anderledes naturtur. Kom med på rågeregulering, diskuter for og imod den larmende fugl og spis den til sidst i en forårsret. Der er et begrænset antal pladser, så det er nødvendigt at tilmelde sig arrangementet på forhånd.
Sammen med naturformidler, jæger og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum og Bjarne Golles, naturguide i Aarhus kommune rettes sigtekornet mod rågerne. Hvornår er råger skadedyr og må bekæmpes, og hvad siger Dansk Ornitologisk Forening, DOF, til det? Lær mere om fuglenes levevis og de delte meninger om reguleringen af bestanden.
Efter turen ud med jægeren, viser Lars Brøndum hvordan man flår fuglen og gør den klar til madlavningen. For rågen faktisk en delikatesse på linje med andet vildt fjerkræ. Sammen laver vi en forårsret med råger og asparges med et grønt drys af naturens krydderurter. Det foregår over bål under vejledning fra Smag på Aarhus ’ bålkok.
Turen foregår ved Naturc enter Sølyst, hvor der i mange år har været en stor rågekoloni. Ved centret ligger en stor bålhytte, hvor vi tilbereder rågerne og nyder maden sammen.
Læs mere om Smag på Aarhus her:
Praktiske informationer:
Tur: Rågetur – en larmende delikatesse
Tid: Søndag den 21. maj kl. 15.00 – 18.00
Sted: Naturc enter Sølyst, Louisevej 100, 8000 Aarhus C
Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus og Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på Aarhus er støttet af Nordea- fonden
Turleder: Biolog Lars Brøndum, tlf. 23 36 16 62
Pris og tilmelding: Turen er gratis, men man skal bestille billet her:
Husk: Fornuftigt fodtøj og tøj til skovtur samt drikkevarer til måltidet
Billedtekst: Når rågen har fået den sorte fjerdragt af, er der ikke så meget tilbage, men en fugl pr. mand giver et godt måltid.