Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Der må danses på bordene: Her er “The Shit” af en cool bar 

Af Jan L. Pedersen

Så skete det: Aarhus fik sin første bordbar. For de uindviede er der tale om en bar, hvor man må danse på bordene.

 

Med RAKE er Aarhus røget ind på den nye trend, som også kan opleves i London og New York. Stedet er i Skolegade 23 i de lokaler, som tidligere husede ginbaren The Bird and The Churchkey. Nu danses der på bordene, og klientellet er blevet noget yngre.

 

Det perfekte makkerpar

Muhammad Al-Naqib Adel (kendt blot som Adel) og Sapien Østergaard Jensen er der altid. De er kendt i nattelivet og har et års erfaring hos en af kollegerne. 

 

Makkerparret er steget hurtigt til tops i barmiljøet i Aarhus og har om nogen skabt sig et godt navn. I en alder af 21 år er de blevet headhuntet af Christian Tønnesen, som er head manager, men Adel og Sapien tegner stedet som daglige ledere, og de driver festbaren, som var det deres egen. Deres passion er for vild, og det er imponerende at se, hvor mange gæster de kan tiltrække. 

 

Succes fra dag 1

Med bordbaren har makkerparret fundet en ledig niche i det aarhusianske natteliv. Med to åbningsdage om ugen og fuldt hus alle aftener er der ingen diskussion om den umiddelbare succes. Aldersgruppen ligger fra 18 år og opefter. Langt de fleste af gæsterne er 18-22 år, og hele konceptet er skabt til denne aldersgruppe.

Der må danses på bordene: Her er "The Shit" af en cool bar 

Sapien fortæller, at de to daglige ledere udmærket ved, hvor svært det kan være som 18- eller 19-årig er at komme ind visse steder. Derfor var Sapien og Adel heller ikke i tvivl om, at de ville skabe Aarhus’ fedeste festbar for de helt unge. Og det er lykkedes.  Der var en kø på flere end 400 personer til en billet i den første åbningsweekend.

 

Cool location

Lokalerne i Skolegade har plads til 149 personer, og de er opdelt i to afdelinger: Et loungeområde med en bar og selve klubben bagerst i lokalet. Her er alt holdt i sort, og lokalet er ret cool. Sapien og Adel har selv stået for indretningen af de lokaler, som de har drømt om. 

 

“Vi tænker ens, og det tog kun tre uger at bygge om her, fordi vi var enige om det meste, og fordi vi fik frit spil af Christian Tønnesen. Og vi er faktisk rigtigt glade for resultatet,” siger Sapien

 

Tjek Nyx under RAKE 

Det er ikke de store, forkromede websites, som trækker gæster til RAKE; det meste foregår på appen Nyx, som i øvrigt er gratis. Her har RAKE allerede efter få dage 480 medlemmer, som følger stedet. På appen kan du også booke bord, se tilbud og følge med i kommende events. Herfra stammer størstedelen af gæsterne. 

 

Fri bar for 150 kroner inkl. garderobe og entré

Det lyder som et godt tilbud, og det er det også. Fri bar hos RAKE betyder fri longdrink. Du kan reservere bord via Nyx, hvilket de fleste gæster gør. RAKE har indtil videre kun åbent fredag og lørdag fra 22.00 til 03.00.

 

Det handler om at ramme sine gæster

Musikken er et af kardinalpunkterne. Her rammer man den rent i forhold til de unge gæster. Og det ses tydeligt, fortæller Adel: Der er ikke noget som at gå op til dj’en og ønske et stykke musik. Det fortæller mindst én ting: Gæsterne er tilfredse, og mange af dem kommer på grund af den fede musik.  

Der må danses på bordene: Her er "The Shit" af en cool bar 

De to bar-makkere er enige om at, dj’en på RAKE opfylder behovet, og der er ubetinget ros for musikvalget. 

 

“Motivationen og styrken er det vigtigste. Vi har brugt vildt meget tid på at finde det rigtige setup på RAKE, og musikken var en topprioritering”, fortæller Adel. 

 

Sapien supplerer:

 

“Fordi vi må danse på bordene her, er festen bare for vild, så skal vi tænke lidt anderledes, hvilket vi elsker at gøre.”

 

Aarhus’ skarpeste hold

Intet er mainstream på RAKE. Tværtimod. Jo mere forskellighed og personlighed, jo bedre. Denne politik betyder, at alle værtinder og værter er særligt udvalgte og headhuntet. Service er vigtig, og da Adel og Sapien ikke går på kompromis, har de sat et hold af de bedste barfolk i Aarhus – vel at mærke til den helt unge målgruppe. Der skal være vild og engageret service hele vejen igennem, som Sapien udtrykker det. Alle er udvalgte personligheder, som skiller sig ud fra mængden.

Der må danses på bordene: Her er "The Shit" af en cool bar 

 

Hvad synes I selv om Rake?

Vi spurgte afsluttende de to unge mænd, hvad de selv finder fedest ved hjertebarnet RAKE. De var meget enige om at nævne tre punkter:

 

  • Musikken er unik og rammer præcist
  • Aarhus’ skarpeste hold
  • Lokalerne er for fede, og vi har skabt den første bordklub i Aarhus

 

RAKE

Skolegade 23
8000 Aarhus C

 

Der må danses på bordene: Her er "The Shit" af en cool bar 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også