Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rar Bar i Jægergårdsgade – en af byens små oaser

Af Jan L. Pedersen

Jægergårdsgade har meget at byde på. Den gamle bydel er hjemsted for et hav af spisesteder, caféer, specialforretninger, værtshus og Caféer. Gaden er som en flod af brusende liv. Den hyggelige café Rar Bar er efterhånden en fast bestanddel af bymiljøet på Frederiksbjerg. Caféen er kun 10 år gammel, men den virker ældre – og er med sikkerhed en byens små oaser.

Vi var tre kvinder og en mand til frokost på Rar Bar. Vi kom ved 13 tiden, og der var en del i caféen. Det er rart, at her er lunt til trods for de store vinduespartier ude til gaden. Lokalet var godt fyldt op, og det var hyggeligt, at der er folk i alle aldre, dog med en overvægt af unge.

Klassisk cafémad

For at understrege den afslappede stil var menukortet med kendte og klassiske caféretter. En madanmeldelse af de klasiske caféretter har vi længe ønsket, så vi var heldige med Rar Bar.

Vi startede med nachos inden vores frokostretter kom. Portionen var pænt stor og i modsætning til en del andre caféer var der rigeligt med cheddarost på. Smagen er der ikke så meget at sige om, der er ikke de store krumspring. Prisen var 45 kroner for en portion nachos. Men vi skulle betale 5 kroner for hvert tilbehør vi valgte. Det blev til salsa og guacamole, så vi slap med en 10’er oven i prisen. Nachos er en god makker til øl, hvilket vi også kunne se lidt senere, da der væltede ind med gymnasieelever der købte nachos og øl.

Nachos-på-Rar-Bar-i-Jægergårdsgade

Da kvinderne var i burgerhumør blev dagens første ret en Burger Bål til 120 kroner. Navnet dækker over en oksekødburger med dobbelt ost, panchetta, jalapeños, løg. Brødet hertil bestod af noget der lignede et hjemmelavet ciabattabrød. Kødet var fedtfattig og med meget kødsmag, den var gennemstegt og på ingen måde rød. Til burgeren fik vi små ovnstegte kartofler, med en middelstærk chilimayonnaise til. Ved nabobordet sad fem unge fyre, som alle også nød godt af en Burger Bål og store øl.

Burger-Bål-på-Rar-Bar-i-Århus

Vi bestilte også en kyllingeburger til 100 kroner. Den kom med stegt kyllingebryst, basilikumpesto, ost, panchetta, rødløg, tomat, ovnstegte kartofler og hvidløgsmayonnaise. Flot burger til den pris – ingen tvivl om prisen er 25 – 40 kroner lavere end ved Åboulevarden. Smagen var god, specielt kyllingebrystet var særdeles saftig, og der var en fin afstemt mængde pesto med god balance mellem syre og fedme. Brødet var groft, og mættede derfor også godt.

Kyllingeburger-på-Rar-Bar-i-Jægergårdsgade

Den anden ret vi bestilte ved bordet, var hjemmelavet fiskefrikadeller. Fiskedellerne var lavet på laks, torsk, røget bacon og godt med dild. Dertil hørte hjemmerørt remoulade, lidt salat og rugbrød til. Frikadellerne havde en gennemtrængende flot smag af fisk. Prisen var 90 kroner. Et klart hit hos fiskeelskere. Af de fire retter vi fik, var det klart fiskefrikadellerne der var dages mest positive overraskelse.

Hjemmelavede-fiskefrikadeller-på-Rar-Bar-i-Aarhus

Sidste ret vi fik var en sandwich – Hønen var navnet, pudsigt og rammende. Den kostede 90 kroner. Sandwichen bestod af hjemmelavet hønsesalat, purløg og sprød panchetta. Den kom på groft brød, der mindede om noget i retningen af et godt luftig rugbrød. Det er for alvor en mættende sandwich du får, men prisen er også relativ høj.

Hønen---kyllingesandwich-på-Rar-Bar

Ung betjening

Personalet var ungt den dag vi var forbi. Tjeneren var venlig og sød. Der var en del af se til, så hun havde travlt. Det var måske grunden til hun ikke virkede så nærværende. Vi fik det vi bestilte, drikkevarerne kom hurtig. Maden kom præcis 17 minutter efter vi havde bestilt den, så det var på ingen måde langsomt. Der var både humor og smil hos den unge tjener, så vi kan på ingen måde klage, trods hendes lidt fjerne start.

Afslappet loungestemning

I første del at caféen sidder man ved almindelige firkantede caféborde. Inde i den bagerste del af Rar Bar er der lavet loungesofaer og faste borde. De tilhørende lædertaburetter kan flyttes rundt som det passer, og på den måde er der altid plads til en til ved et bord. En del af de yngre gæster nærmest ligger ned i sofaerne, men på den gode og hyggelige måde.

Loungestemning-på-Rar-Bar-i-Århus

Frederiksbjerg har en unik charme og det er fantastisk at sidde og kigge på gadens liv. På Rar Bar er der udendørsservering når vejret tillader det. Det kan tydelig ses, da der altid er fyldt med gæster ved udendørsbordene.

Maden er billigere end øllet

Prisen for frokost til fire personer løb om i 700 kroner inklusiv drikkepenge. Et gennemsnit på 175 kroner inklusiv en halv liter specialøl er ikke en urimelig pris for en god caféfrokost. Prisniveauet er middel for maden, mens drikkevarerne er i den gode ende. Maden og øllet var en god oplevelse, men det er også oplevelsen og det ungdommelige miljø man betaler for. Den afslappede og munter stemning finder man ikke alle steder. Den anden dag spiste jeg frokost i en jysk provinsby, og stemningen på den ellers moderne café var meget lig med stemningen i et DSB stillekupé. På Rar Bar var oplevelsen den modsatte.

Lounge-på-Rar-Bar-i-Jægergårdsgade

Fest og cocktailbar i weekenden

Og med weekenden menes torsdag, fredag og lørdag. Cocktailkortet er pænt stort med varierede priser. Mængende af alkohol er også varieret. Du kan få store cocktails med op til 8 cl. spiritus i, hvilket i sig ikke er et kvalitetsstempel, men åbenbart meget populær. Flere af de unge gæster ved vores nabobord fremhæver netop den ”fede” stemning ved cocktailspartys på Rar Bar. Byens Spiseguide har ikke prøvet en cocktailaften på Rar Bar endnu, men efter snakken med naboerne er det da værd at prøve.

Vurdering af Rar Bar

Kogt ned til en urimelig kort konklusion: Stemningen er i top, maden og priserne er på et godt middelniveau, flot indretning, god service og perfekt beliggenhed. Men det er ikke kun maden man kommer for, men nok mere atmosfæren og for at møde dem man kender. Der kommer rigtig mange stamkunder som kender hinanden, men stilen er åben, så de falder hurtig i snak med nye gæster.

Anmeldelsen er skrevet af Kristian Iversen

 

Rar Bar

Jægergårdsgade 71
8000 Aarhus C
Telefon 86 19 60 80

Mail: info@rarbar.dk
www.rarbar.dk 
 

[mappress mapid=”34″]

Del artikel

Andre læser også