ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ree Park Safari Run: Løbssucces betyder flere penge til udsatte kvinder i Kenya

For femte år i træk afholdes det populære familieløb Ree Park Safari Run i de flotte omgivelser i og ved Ree Park Safari på Djursland – i år med en ekstra løbsdag på programmet.

 

Dobbelt så mange deltagere til løbet betyder også dobbelt så mange penge til velgørende formål i Kenya, da alle deltagere i Ree Park Safari Run via deres tilmeldingsgebyr donerer 30 (børn) eller 50 kr. (voksne) til velgørenhed.

 

I år vil en del af de indsamlede penge fra deltagergebyret ligesom sidste år gå til en kreativ kvindegruppe af enlige mødre, kaldt ’the mamas’, der er tilknyttet Ree Parks Karen Blixen Camp i Kenya.

 

Madlavning over bål

Jesper Stagegaard, direktør for Ree Park Safari fortæller, ”The mamas brugte sidste års støtte fra løbet til at købe en maskine, så de kunne starte deres egen produktion af kulbriketter, da Kenyas regering sidste år forbød fældning af træer. Det er blevet en kæmpe succes, da alt madlavning stadigvæk foregår over bål. Kvinderne er meget taknemmelige for støtten, som de får via løbet og har planer om at investere i en endnu større maskine.”

Ree Park Safari Run: Løbssucces betyder flere penge til udsatte kvinder i Kenya

Støttede beskyttelsen af de truede dyrearter

Udover kvindegruppen går en del af beløbet også til beskyttelsen af de truede dyrearter i området bl.a. ved at vedligeholde en helikopter, som de lokale masaier benytter til at overvåge og beskytte dyrene mod krybskyttere.

 

Christina Vesterlund Olesen, projektleder hos løbsarrangør Aarhus Motion, fortæller, ”Vi er meget stolte over, at vi med et løb kan være med til at samle så mange penge ind. Derudover er vi glade for, at de går til nogle helt konkrete projekter, som vi kan følge med i og videreformidle til vores løbere. Sidste år donerede vi 137.700 kr. og i år håber vi, at vi kan nå op på 200.000 kr.”

Ree Park Safari Run: Løbssucces betyder flere penge til udsatte kvinder i Kenya

Ree Park Safari Run løber af stablen weekenden den 27. og 28. april, og der er stadigvæk startnumre tilbage til søndag den 28. april. Man kan vælge mellem 3 km walk eller 3,5 og 10 km løb. Startnummeret giver desuden fri adgang til Ree Park Safari resten af dagen.

 

SAFARI-STAFETTEN for virksomheder Aftenen inden det går løs med familie-løbet har virksomheder mulighed for at deltage i en ny firmastafet, hvor deltagerne deltager i en 5 km stafet eller walk med efterfølgende spisning. Også en del af tilmeldingsgebyret til Safari-Stafetten går til de gode formål i Kenya.

Ree Park Safari Run: Løbssucces betyder flere penge til udsatte kvinder i Kenya

Aarhus Motion skaber begivenheder, der sætter gang i benene. De står bag flere velkendte motionsarrangementer i Aarhus; herunder DHL Stafetten, BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon, Vinterløbene, BESTSELLER Børneløbet, Ree Park Safari Run og Aarhus Mountainbike Challenge. Aarhus Motion sender hvert år 85.000 danskere ud at løbe, gå og cykle.

 

Du kan tilmelde dig løbet her:

 

 

 

Del artikel