ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Regnbuefest i Aarhus: Kæmpe pride-parade og gratis koncerter

Af Freja Dumont
Foto: Martin Ballund
Foto: Martin Ballund

Aarhus Pride er en kamp- og festdag for lige rettigheder og muligheder for alle – uanset kønsidentitet eller seksuel orientering.

Nu er Aarhus Pride snart klar med årets festlige parade, som starter på Bispetorv kl. 11.30 og går gennem byens gader i morgen lørdag den 28. maj.

Når Aarhus Pride er færdig med at slange sig gennem midtbyen i en farvestrålende mangfoldig parade vil der for enden af regnbuen vente en hyggelig Pride Lounge på Pier 3 (Molslinjens gamle færgeterminal), som denne dag er omdannet til paradeplads med boder, telte og scener.

Det vil også være muligt at købe mad hos TØRV, som er det nye streetfood-marked, der ligger i umiddelbar forlængelse af Pier 3.

Paradepladsen åbner klokken 12.30 og det anbefales, at man tager tæpper, strandstole og lignende, da der ikke er mange siddepladser.

“Vi håber at se så mange skønne mennesker som muligt til en flot, festlig og farverig dag – og vi drømmer om en Aarhus Pride fyldt med regnbuer samt alle verdens farver samlet i hjertet af Aarhus,” skriver Aarhus Pride bl.a. i en pressemeddelelse

Regnbuefest i Aarhus: Kæmpe pride-parade og gratis koncerter
Foto: Martin Ballund

Stærkt musikprogram

Aarhus er i 2022 musik-by med Music City Aarhus 2022 som det samlende midtpunkt i årets musikalske historiefortælling, og det tapper Aarhus Pride i den grad ind i.

Takket være donationer fra Kirsten & Gunnar Fonden og SallingFondene samt god støtte fra Aarhus Kommune er det blevet muligt at skrue et fantastisk flot og stort musikprogram sammen.

Her byder vi velkommen til lokale Trees In Toronto, der er på trapperne med ny plade i efteråret 2022. Der bliver mulighed for at høre Nana Mai, Ella Costello og Gry Harrit med band samt den lokale queer artist Asbjørn, der netop er vendt hjem til Aarhus efter flere år i Berlin.

Asbjørn er netop aktuel med albummet Boyology, og Asbjørn fortolkede senest Anne Linnet til den store officielle åbning af Music City Aarhus 2022 på den store scene på Bispetorv i marts.

Regnbuefest i Aarhus: Kæmpe pride-parade og gratis koncerter
Foto: Martin Ballund

Aarhus Pride har i år to scener, hvilket giver et endnu større musikprogram – og der er noget for alle aldre, så til de helt små byder vi velkommen til Aarhus bandet Æsken, der i 2017 vandt en Danish Music Awards, og de er klar til at sætte fut under både børn og barnlige sjæle til Aarhus Pride med masser af skønne musikalske gak og løjer.

Også Musik Tine lægger vejen forbi, der med sit HoppeLoppe show får de helt små til at synge med på HoppeLoppens skønne, sjove og skæve sange.

Hele musikprogrammet er blevet til i samarbejde med Aarhus virksomheden UNCOVERmusic, der sætter fokus på originalmusikken i Danmark samt giver plads til vækstlag og bredde inden for livemusikken.

Der vil løbende være taler, indslag og prisoverrækkelser imellem artisternes optræden frem mod klokken 18.00, hvor der også vil blive sagt tak for denne gang.

“Vi håber at se så mange skønne mennesker som muligt til en flot, festlig og farverig dag – og vi drømmer om en Aarhus Pride fyldt med regnbuer samt alle verdens farver samlet i hjertet af Aarhus,” afslutter Aarhus Pride i pressemeddelesen.

Del artikel

Andre læser også