ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rejs til Cuba og oplev deres smukke bygninger og ikoniske biler

Af Redaktionen

Et sted fyldt med smukke gamle amerikanerbiler og gammeldags bygninger. Dette er noget som tiltrækker rigtig mange turister til Cuba. Det er tydeligt på bygningerne, at de opført i en helt anden tid. De er slidte men velholdte. En kombination af disse gamle flotte bygninger og amerikanerbiler skaber en helt særlig stemning i landet. 

Drømmer man om at opleve disse gamle bygninger, må man først og fremmest sørge for at have styr på etCuba visum. På samme måde som når man rejser til USA, kræver det et særligt visum at opholde sig i Cuba. Et visum til Cuba er også bedre kendt som et turistkort. Flyver man via USA, kræver det et visum som er grønt. Rejser man direkte, skal man have fat i et grønt kort.

Visum til Cuba

Der findes altså to forskellige slags visum, når man vil til Cuba. Næsten uanset hvilken nationalitet man har, har man mulighed for at få fat i et visum til Cuba. I bund og grund er det en rigtig god ide at søge visum i god tid. Der kan nemlig gå et par dage, før man modtager sit visum. Når man har fået godkendt sit visum, gælder det i 30 dage.

Krav til visum i Cuba

Der gælder en række krav for at kunne få godkendt sit visum til indrejse i landet. For eksempel skal ens pas være i mindst tre måneder efter, man kommer hjem. Man skal ikke gøre noget ved sit visum. Dette skal blot medbringes og afleveres ved ankomst i Cuba. Nogle gange skal man også fremvise sin bookingbekræftelse af hotel og lignende.

Derudover er det vigtigt, at alle oplysninger er korrekte. Derfor må man holde tungen lige i munden, når man udfylder visum-ansøgningen. Flyver man som sagt via USA, skal man vise det lyserøde kort. Omvendt hvis man rejser direkte til Cuba, kræver det et grønt turistkort. Visummet bliver revet over på midten ved ankomst. De beholder den ene halvdel, og man beholder den anden.

Praktisk om visum til Cuba

Det er blandt andet meget vigtigt, at man passer godt på sit visum efterfølgende. Det kan være en god ide at opbevare det sammen med sit pas. Så ved man, hvor man har det. Derfor kan man altid fremvise det, hvis det skulle blive en nødvendighed. Mister man det på rejsen, kan man blive nødt til at betale for et nyt.

Der er også mulighed for forlængelse af visum. Dette kan gøres ved at henvende sig til immigrationskontoret. Her er det vigtigt at nævne, at man bør være anstændigt klædt. Er man ikke det, kan man risikere at få afslag. Derudover skal man medbringe kvitteringer fra sit ophold, sit pas og det gamle visum.

Cubas spændende historie

De fleste forbinder Cubas historie med Fidel Castro. Han var en revolutionsfigur, som overtog magten i landet tilbage i 1959. Han var landets diktator indtil 2008. Er man interesseret i at vide mere om ham, kan man med fordel besøge revolutionsmuseet, som ligger i Cuba. Man finder desuden en masse spor fra kolonitiden i Cuba.

Cubanerne er især kendte for sin generelle livsglæde. Man kan forvente at møde et positivt folkefærd, som ikke siger nej til en fest eller dans. Hvis blot man kommer til landet med respekt og med venlighed, kan man forvente en velkomst med åbne arme. Der er rig mulighed for at komme tæt på cubanerne ved at vælge ophold på private bed & breakfast steder. Der er desuden meget billige.

Cubanske cigarer i Cuba

En vigtig del af Cubas historie er cigaren. Cuba er kendt for deres cigarer verden over. Det er en gammel tradition i landet. Derfor kan det være en spændende oplevelse at besøge deres tobaksmarker. Her kan man følge med i processen. Man kan møde nogle af cigar-bønderne, som med garanti vil kunne fortælle en god historie eller to om de berømte cigarer.

Cigar-processen

Det er en lang proces at dyrke cigaren. Først og fremmest dyrkes tobakken. Efterfølgende høstes bladene. Efter dette kommer man til hærdningsprocessen. Vand og sukker i bladene bliver hevet ud af bladene. Dette foregår gennem en gærproces. Herved tørrer bladene ud uden at rådne. I denne proces skal bladene tjekkes regelmæssigt.

Når bladene er modnet færdigt, er de stort set klar til at blive til cigarer. Hvert enkelt blad bliver sorteret efter deres kvalitet og udseende. De flotteste blade bruges som omlægsblade. Resten bliver selve fyldet i cigaren. Cigaren rulles. Derefter bliver de skåret til ved hjælp af en særlig form lavet af træ.

Specialitet i Cuba: cubansk rom

En anden rigtig gammel tradition i Cuba er fremstillingen af rom. På samme måde som med cigarerne, anses den cubanske rom af rigtig mange mennesker verden over som værende den bedste af slagsen i hele i verden.

Oplevelser og seværdigheder i Cuba

Hovedstaden i Cuba er Havana. Hvis man er til opera, kan man her opleve et helt særligt oprahus; Gran Teatro de La Habana. Dette er det mest kendte teather i hele Cuba. Her kan man opleve store balletshows. Man kan også komme ind i et af deres andre lokaler. Her kan man se på kunst og meget andet.

Er man til smuk natur, bør man besøge Viñales-dalen. Denne ligger på den vestlige del af Cuba. Der er både mulighed for at møde tobaksbønder og nyde den smukke natur. Stedet er kendt for sin frodige jord og vilde natur.

Del artikel

Andre læser også