Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun de hurtigste: Nu kan du få Rejsekortet som app

Af Redaktionen

Du spurter efter bussen, og når den kun lige. Men i det øjeblik du tager din hånd i lommen, ved du godt, at du har dummet dig. Du har glemt dit rejsekort. Igen.

Men nu er hjælpen nær – i hvert fald, hvis du er hurtig.

For i dag kl. 5.30 blev Rejsekortet lanceret som app, men kun for de 20.000 hurtigste. 

Det skriver DR.

Åbner gradvist for downloads

Den nye app er både genial, hvis du har glemt dit rejsekort derhjemme, men også hvis du er en af dem, der altid glemmer at checke ud.

Appen minder dig nemlig om at checke ud, når din rejse er slut. Samtidig registrerer den helt automatisk, om din rejse foregår med bus eller tog, og hvor du står på og står af.

Tirsdag morgen bliver der lukket op for 2.000 downloads. Herefter bliver der lidt efter lidt åbnet for de 20.000 – og på sigt kan resten af befolkningen være med.

Og i første omgang er det kun dig med en iPhone, der har mulighed for at deltage i kapløbet om at få appen på din telefon. 

Giver en venlig reminder

Appens lancering kommer, efter selskabet bag Rejsekort sidste år indgik en aftale med en leverandør om at udvikle et Rejsekort som en app-løsning.

Med Rejsekort som app skal de rejsende checke ind via appen, inden de påbegynder rejsen, og checke ud, når rejsen er afsluttet.

De rejsende behøver ikke længere at foretage et ekstra check ind, når der skiftes mellem transportmidler på en rejse. Samtidig vil de rejsende blive hjulpet til at huske check ud ved at modtage en notifikation på telefonen. 

”I vores kundeundersøgelser har det fysiske check ind og check ud været fremhævet som nogle af de største ulemper ved det nuværende Rejsekort.

Det løser vi nu med en check ind og -ud-løsning på mobilen,” fortæller Kasper A. Schmidt, adm. direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S.

En velafprøvet løsning

De leverandører, som har været med i udbuddet om at levere en Rejsekort-app, har løsninger, som er i drift i Europa.

”Det har været en prioritet at vælge en velafprøvet løsning, der er enkel og nem for de rejsende at anvende, så vi hurtigt kan levere Rejsekort-appen til gavn for de rejsende i kollektiv transport,” understreger Kasper A. Schmidt.

Leverandøren FAIRTIQ fra Schweiz har leveret tilbuddet med det bedste forhold mellem kvalitet, pris og tidsplan og er derfor valgt som leverandør.

Fakta om Rejsekort-app:

  • I løbet af sommeren 2023 blev der gennemført et miniudbud på selskabets rammeaftale med det formål at anskaffe et app-baseret Rejsekort.
  • Fire leverandører har deltaget i udbudsprocessen, herunder en indledende markedsdialog og høring af kravspecifikation. Valget faldt på FAIRTIQ efter en omhyggelig vurdering ud fra objektive kriterier om kvalitet, pris og tidsplan.
  • I løbet af 2024 vil de første rejsende kunne bruge Rejsekort på mobilen, mens det fortsat vil være muligt at benytte det eksisterende Rejsekort.
  • Prisen for en rejse med Rejsekort-app betales efter endt rejse, som det kendes fra det nuværende Rejsekort.

Efterspurgt af de rejsende

Rejsekort & Rejseplan A/S’ kundeundersøgelse fra 2023 viser, at to ud af tre rejsende i den kollektive transport ønsker Rejsekort på deres mobiltelefon.

Da Rejsekort & Rejseplan A/S pilottestede en Rejsekort-app i Nordjylland i efteråret 2022, var tilfredsheden blandt de rejsende meget høj.

”De rejsende var glade for flere ting i test-appen, blandt andet en huske-notifikation til check ud, og at man ikke behøvede checke ind igen undervejs, når man skiftede transportmiddel undervejs på rejsen.

Pilottesten i Nordjylland viste også en høj nøjagtighed i rejsehistorikken, så de rejsende blev afregnet korrekt pris for den gennemførte rejse,” lyder det afsluttende fra Kasper A. Schmidt, adm. direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S.

Del artikel

Andre læser også