ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rekordhøj smitte: Aarhus lukker ned på onsdag

 

Antallet af nye smittetilfælde er igen rekordhøjt, og risikoen for, at corona-pandemien kommer ud af kontrol, er nu så stor, at Aarhus og en lang række andre kommuner lukker ned fra onsdag.

 

Det oplyste en alvorstung statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde mandag middag.

 

Nedlukningen gælder bl.a. barer, restauranter, biografer og forlystelsesparker. Restauranter og barer må kun servere mad ud af huset. Al indendørs idræts- og foreningsliv lukker ned, professionel idræt dog undtaget.

 

Skoleelever sendes hjem

Desuden sendes skoleelever fra 5. klasse og opefter hjem fra onsdag og hen over jul og nytår. Studerende på videregående uddannelser skal modtage digital undervisning fra onsdag.

 

Alle offentligt ansatte i såkaldt ikke-kritiske funktioner sendes hjem. Private virksomheder opfordres til at sørge for at gøre hjemmearbejde muligt i videst muligt omfang.

 

De skærpede sanktioner gælder foreløbig frem til den 3. januar. Foruden Aarhus og Odense gælder de 36 kommuner på Sjælland.

 

Landsdækkende restriktioner forlænges

Samtidig forlænges de gældende, landsdækkende restriktioner frem til den 28. februar.

 

“Smittetrykket i Danmark er for højt. Den stigning, som vi har set den seneste tid, er bekymrende,” sagde statsministeren.

 

Juleaften anbefales det kraftigt, at man højst samles 10 personer, og at man holder to meters afstand, hvis man skal synge. Lignende opfordringer er på vej med hensyn til nytårsaften.

 

På tværs af kommunegrænser

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skar på pressemødet ud i pap, hvordan de nye restriktioner skal forstås:

 

Hvis man bor i Randers, kan man stadig tage familien med i Randers Regnskov. Men man skal ikke som bosiddende i Aarhus køre til Randers og besøge regnskoven med risiko for at tage smitte med frem og tilbage over kommunegrænsen.

 

Tilsvarende kan man køre en tur i naturen i en anden kommune, men man går ikke ud at spise på en restaurant i Silkeborg efter et besøg på Himmelbjerget, hvis man bor i Aarhus.

 

Myndighederne er opmærksomme på, at det kan tage lidt længere tid at knække kurven denne gang, fordi vi søger indenfor i kulden, og fordi faste juletraditioner med at mødes på kryds og tværs er svære at bryde.

 

Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan den næste fase således blive den hårdeste under corona-pandemien, uanset at vacciner ser ud til at være på vej.

 

Del artikel