Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rendyrket nostalgi: ‘Bamse’ imponerer anmelderne

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Nimbus Film
Foto: Nimbus Film

I dag har feel good-dramaet ‘Bamse’ om den folkekære aarhusianske musiker Flemming ‘Bamse’ Jørgensen premiere.

Og vanen tro ligger anmeldelserne klar, så vi kan få en lille forsmag på, hvad der er i vente.

Langt de fleste anmeldere er postivt stemte, og hos Berlingske høster filmen endda topkarakter – seks funklende stjerner.

Anmeldelser af ‘Bamse’
‘Filmen om Flemming Bamse Jørgensen er noget værre føleri … og jeg er ikke færdig med at tude endnu’ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Berlingske
‘Ny film om Flemming ‘Bamse’ Jørgensen er vildt imponerende – én ting trækker voldsomt ned’ ⭐️⭐️⭐️⭐️ B.T.
‘Filmen om Flemming ‘Bamse’ Jørgensen er føleri af høj kaliber’ ⭐️⭐️⭐️⭐️ Soundvenue
‘Rørende film om Flemming ‘Bamse’ Jørgensen finder en perfekt balance mellem drivende sentimentalitet og munter røvballe-komik’ ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Ekko
‘Spillefilm om Fleming ‘Bamse’ Jørgensen er en rigtig tåreperser: Det er ganske, som det skal være’ ⭐️⭐️⭐️⭐️ Kristeligt Dagblad
‘Halvflad bamse’ ⭐️⭐️⭐️ Ekstra Bladet

I den anden ende af skalaen finder vi Ekstra Bladet, der under overskriften ‘Halvflad bamse’ giver følgende ord med på vejen:

“Det er lige så trivielt som en Bamse-sang og egentlig ret ironisk, at den storstilede film om ‘Bamse’ ender med at ligne en lille båd, der gynger i banaliteternes andedam. Og først til sidst får fisket lidt substans op af sjælens dyb.”

Anders W. synger overbevisende

De fleste anmeldere er dog enige om, at ‘Bamse’ har masser at byde på.

Det gælder eksempelvis filmmagasinet Ekkos anmelder, der “forlod biografen med en tåre i øjenkrogen og et hjertevarmt smil på sangklare læber”.

Hos B.T. er man overbevist om, at filmen vil gå rent ind hos nostalgikerne. Avisen er til gengæld mere lunken overfor Bamses konflikt med adoptivfaren, der “aldrig slår gnister”.

Hovedrolleindehaver Anders W. Berthelsen roses flere steder til skyerne for sit troværdige skuespil.

“Filmen tilhører først og fremmest Anders W. Berthelsen, der spiller Bamse med lige dele lune, humor og alvor – og synger overbevisende,” lyder det fx fra Soundvenue.

Flemming Bamse Jørgensen brød igennem i 1970’erne som forsanger og bassist i Bamses Venner og nåede siden at sælge mere end 3,5 millioner plader, inden han døde af hjertestop i sit hjem i Egå nytårsnat 2011 – 63 år gammel.

I oktober 2017 fik han en plads opkaldt efter sig på Aarhus Ø, og nu kan en ny film om Aarhus’ helt egen Flemming ‘Bamse’ Jørgensen altså ses i biografer landet over.

Del artikel

Andre læser også