Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ren&Stærk – endnu et stempel på klippekortet

Af anders@sommersangdigital.dk

I den hyggelige Mejlgade ligger en lille takeway café, der hedder Ren&Stærk. Den er relativ ny. Vi kom forbi til åbningstid en tirsdag eftermiddag nærmere bestemt kl. 16.30 i december. Uden for væltede regnen ned, og cyklerne væltede nærmest ind over hinanden på den travle gade. I caféen var der ro på. Ingen stress og jag. Vi blev godt modtaget af de to medarbejdere. Den unge kvinde guidede os hurtigt hen mod, hvad vi skulle spise og drikke.

Ren&Stærk i Mejgade

Farverigt menukort

Menukortet var til at overskue. Syv retter var der at vælge imellem. Salat med fisk eller kylling, wrap, suppe, grøntsagsret, bolognese med oksekød, grøn gris og stærk kylling. Til dessert byder caféen på frisk rawcake og avokadokage. Begge koster 45 kroner. Til sidst skal nævnes stenalderkassen med økofrugt og grønt.

Små, mættende retter

Vi bestemte os for at prøve bolognese, grøntsagsretten og en salat med kylling. Vores første tanke, da de blev serveret, var; Sikke smukke farver, men det var da nogle små portioner. Maden blev serveret i engangsmateriale. Små bokse og med træbestik til. Bologneseretten var med oksekød, rodfrugter, pesto, spinatblade, persille på toppen og urter. 70 kroner kostede den. De friske råvarer spillede godt sammen, og der var brugt gode krydderier, der gav lidt bid. God kombination af oksekød og blandede grøntsager. Den var fin varm og mættede godt.

Bolognese på Ren & Stærk-Mejlgade 51D-8000 Aarhus C-Telefon- +45 22 16 06 40 og 28 12 19 Grønsagsretten på Ren&Stærk

Grøntsagsretten var med grillet avokado, fennikel, rødkål, hummus og salat til 40 kroner. Flotte farver sprang os i øjnene. De friske, sprøde grøntsagers naturlige smag spillede godt sammen. Det var ikke den store portion, men hvad kan man forvente for 40 kroner?

Ren & Stærk-Mejlgade 51D-8000 Aarhus C-Telefon- +45 22 16 06 40 og 28 12 19 Grønsagsretten på Ren&Stærk

Salaten var med kylling, tomater, blomkål, friske urter, kål, gulerødder nødder og mayo. En stor portion til 65 kroner. De mange farver fik salaten til at se indbydende ud, og den smagte dejligt.

Salat med kylling på Ren & Stærk-Mejlgade 51D-8000 Aarhus C-Telefon- +45 22 16 06 40 og 28 12 19 Grønsagsretten på Ren&Stærk

Af drikkevarer er der juicer, øko-shake, shots og kaffe. Igen ikke det store udvalg, men de varierer alt efter hvilke friske råvarer, der er i huset. Til at drikke valgte vi ”Hulken”. Den var med spinat, avokado og æble. En sund, frisk og rund smag, der blev serveret køligt. 45 kroner var prisen.

”Rimelig ren” var den anden, vi valgte. Den var med fennikel, æble og i dagens anledning gulerødder, da der var udsolgt af rødbeder. De friske råvarer spillede godt sammen og var velsmagende. 40 kroner kostede den.

Fuck de smagte godt - Ren&Stærk

Desserten

Der var to vindere denne aften. Desserterne! Avokadokage med kakao og dadler var den ene dessert. Den var flot pyntet med forskellige nødder, blomster, hindbærpure – der her i december skabte lidt julestemning. En helt fantastisk ”sund” kage, der med sin cremede smag fik englene til at synge. 45 kroner var prisen.

Avokadokage med kakao og dadler på Ren & Stærk-Mejlgade 51D-8000 Aarhus C-Telefon- +45 22 16 06 40 og 28 12 19 Grønsagsretten på Ren&Stærk

Den anden dessert var en frisk rawcake med kokos, figner og vanilje- og limecreme til 45 kroner. Endnu en smuk anretning. Det søde, syrlige og friske passede godt sammen og satte et perfekt punktum.

Kage til 45 kroner hos Ren & Stærk-Mejlgade 51D-8000 Aarhus C-Telefon- +45 22 16 06 40 og 28 12 19 Grønsagsretten på Ren&Stærk

Vi fik serveret en kop økokaffe til 25 kroner til samt en Bulletproof Coffee til 45 kroner. Bulletproof coffee er en tung sag, der nærmest kan gå for et helt måltid. Den indeholder kaffe, kokosfedt og smør. På Ren&Særk kan du tilvælge kanel eller kakao. Vi valgte kanel.

Tænker på kvalitet og miljø

Grundtanken på Ren&stærk er paleo. Ingen gluten, stivelse, e-numre eller sukker er at finde på caféen. Ren&Stærk er økologisk så vidt muligt. De bestræber sig på at bruge lokale leverandører og samarbejdspartnere, fordi det er bedre for både madkvaliteten og miljøet. Kosttilskud ses mange steder i caféen. Det bruges ikke i maden, men kan købes ved siden af.

Lidt at drikke på Ren&Stærk

Kundekredsen

Ren&Stærk har eksisteret siden september, og mange har fået øjnene op for det lille takeawaysted. Umiddelbart skulle man tro, det var veltrænede mennesker, der gæstede caféen. Det er også tilfældet, og caféens ejer er også sponsor for flere dygtige atleter, der dagligt kommer og får deres aftensmad på caféen. Vi andre ”almindelige” motionister er bestemt også velkomne på Ren&Stærk, og personalet fortæller, at flere børnefamilier kigger forbi i weekenderne. Alle, der har lyst til sund takeaway, er mere end velkomne.

Enkelt og god stil

Ren&Stærk er et takeaway sted. Maden serveres i engangsmateriale og med træbestik. Nemt og enkelt men det understreger også, at det er takeaway. Der er seks barstole og to højborde, hvor du kan sidde, mens du venter på maden. Underholdningen er klaret. Der er liv på gaden at se på og blade at læse i. Det er muligt at spise på stedet, men det er ikke et sted, man bliver siddende i længere tid ad gangen. Dermed ikke sagt, det ikke er hyggeligt. Lokalet er meget enkelt og naturligt. Der er levende lys samt afdæmpet belysning. I højtalerne var der stille musik – december måned er lig med julemusik, og det var også, hvad der mødte os.

Tre trin til sundhed hos Ren&Stærk i Mejgade

Vores vurdering

Ren&Stærk er en takeaway café. De har fokus på rene, naturlige og lokale råvarer og serverer alt i engangsmateriale lige til at tage med. Menuen er simpel, efter paleo-principperne, og de bestræber sig på at være økologiske. Betjeningen er venlig og hjælpsom, og der er hurtig betjening. Portionsstørrelserne varierer, logisk nok, alt efter prisen. Vi gik mætte og tilfredse fra stedet uden at føle os oppustet, som man gør ved meget andet takeaway. Vi betalte 410 kroner for vores mad og drikke. En fair pris for god kvalitet af mad og drikke. Der er ikke nogen toilet hos Ren&Strærk, bare så du ved det. Aarhus Update regner snart med at komme forbi igen og få endnu et stempel på klippekortet.

Anmeldelsen er skrevet af Pernille Søborg

 

Ren&Stærk
Mejlgade 51D
8000 Aarhus C 
Telefon: +45 22 16 06 40 og 28 12 19 56
Link til hjemmeside
 
Åbningstider
Mandag – fredag fra 9.30-15.00 og 16.30-19.30
Lørdag fra 11.00-15.00

  [mappress mapid=”461″]

Del artikel

Andre læser også