Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Reportage fra Djurs Sommerland: Jo vildere, jo bedre

Af anders@sommersangdigital.dk
rhdr
rhdr

Den enorme forlystelsespark trumfer med årets nye attraktion, der slynger sine gæster rundt med voldsom fart i stor højde. Heldigvis er der også masser af muligheder for de mindre vovelystne. Vi tog en tur i Djurs Sommerland med to 11-årige piger.

 

 

Frygtindgydende ser den ud, som den strækker sig mod himlen, den nye, 45 meter høje og voldsomt potente forlystelse “Tigeren”.

 

Det kræver seriøst vovemod og en vilje af stål at sætte sig op i kongen af Djurs Sommerlands nye forlystelser, den såkaldte Gyro Swing “Tigeren”, der strækker sig 45 meter over jorden, når det går vildest for sig, og samtidig slynger sine gæster rundt med op mod 100 km/t.

 

Blandt Europas største

Med mere end 800.000 gæster om året er Djurs Sommerland blandt Europas største forlystelsesparker og den fjerdestørste i Danmark.

Reportage fra Djurs Sommerland: Jo vildere, jo bedre

Parken åbnede i 1981 og er siden udvidet betydeligt med mere plads og mange flere forlystelser end dengang, da man hoppede i trampolin og selv trådte i pedalerne på familiecyklerne. I dag tilbyder Djurs Sommerland flere end 60 forlystelser, flotte kulisser, og sågar en kombineret feriepakke med overnatning i hytte, ferielejlighed, på kro, camping eller hotel i nærheden.

 

Populær attraktion – også i skyet vejr

Vi besøgte det populære sommerland på en lørdag i maj, hvor vejrudsigten lovede lidt sol, lidt vind, og op til 17 grader. Den beskedne vejrudsigt havde dog ikke afholdt pænt mange mennesker fra at tage turen ad stadigt mere snævre landeveje til Nimtofte på Djursland fra at ankomme før os kl. 12, så vi måtte helt hen til række 15 for at finde en ledig p-plads.

 

Lidt hurtig hovedregning og et slag på tasken kan oversættes til, at der allerede kl. 12 på en overskyet lørdag i maj holdt 1.400 biler på pladsen. Og der var temmelig sikkert tale om samkørsel.

Reportage fra Djurs Sommerland: Jo vildere, jo bedre

Alligevel virkede Djurs Sommerland på ingen måde overfyldt, da vi trådte ind gennem porten. En ganske kort kø ved billetlugen, men ingen ventetid ved check-in. Senere på dagen, og især blandt de nyere og mest populære forlystelser, viste det sig dog, at den nye service med at tjekke ventetiden på en skærm eller via sin app, i bedste fald var usikker.

 

Fornuftigt tempo – men…

Djurs Sommerland er opdelt i adskillige “lande”, og vi lagde ud i godt humør og fornuftigt tempo i “Piratland”, hvor “Skatteøen” var et hit hos vores to medbragte, 11-årige piger, som tog turen i vandrutchebanen igen og igen. Og igen. Man får suset, og man risikerer at få en ordentlig vandskylle, men værre er det heller ikke. Regnslag kan tilkøbes for små penge.

Reportage fra Djurs Sommerland: Jo vildere, jo bedre

I Mexico Land var vi nødt til at standse ved Speedy Gonzales, hvor man kan tage en tur i gummibåd og i høj fart ned ad en vandrutsjebane, der stopper centimeter fra tilskuernes fødder. Stærkt underholdende for både børn og de voksne, som kan klemme sig ned i gummibåden og holde krampagtigt fast i deres begejstrede unger. Eller bare tage turen selv.

Reportage fra Djurs Sommerland: Jo vildere, jo bedre

Gæsterne smider selv gummibåden over i noget, der ligner en beskyttet rulletrappe for forlystelses-tilbehør, imens to mekaniske stemmer – henholdsvis mand og kvinde – beder gæsterne om at smide båden tilbage på rulletrappen og i øvrigt se at få fart på og komme væk fra landingspladsen efter endt tur. Det er godt tænkt, det er smart, og der er kø.

 

Skønsmæssig ventetid

Det er der også andre steder. Djurs Sommerland har lanceret en skønsmæssig ventetid på de forskellige forlystelser. Den forventede ventetid kan være 5, 10, 15 eller endnu flere minutter. Men den slags er svært at kalkulere.

Reportage fra Djurs Sommerland: Jo vildere, jo bedre

Efter en god halv times ventetid var vores poder endnu ikke dukket op fra udgangen ved den hæsblæsende “Juvelen”. Da gik det op for os, at det er en anelse upraktisk blot at råbe på “mor!” eller “far!” i en park med tusindvis af forældre. Pigerne var dog blot fanget i en ualmindeligt lang kø til “Juvelen”; en kø, der var betydeligt længere end de 15 minutter, som fremgik af skærmen ved indgangen. Men de elskede turen og tog den igen.

 

God mad til fornuftige priser

Det blev tid til at spise, og her mangler ikke muligheder i Djurs Sommerland. Gæster er velkomne til selv at medbringe en madkurv, og der står grill klar til fri afbenyttelse. Men parken er også rig på cafeterier og madboder.

 

Vi indfandt os i Pirate’s Burger Bar og bestilte efter ganske kort ventetid et par Pirat-burgere, pommes frites, pandekager med softice og drikkevarer. Maden var frisk og tilberedt på stedet, ventetiden acceptabel, og prisen absolut godkendt: Udmærket mad, drikkevarer og dessert til to voksne og to børn for mindre end 400 kr.

 

Buffet, sandwiches og is

Andre steder i Djurs Sommerland kan man indtage bl.a. en byg selv-burger og spareribs, en pizzabuffet med fri saft og sodavand, eller en stor, sydamerikansk grillbuffet med salater og andet tilbehør til 169 kr.; under 90 cm spiser gratis, imens man slipper med 95 kr., hvis man er skudt mere end 150 cm i højden.

 

Djurs Sommerland huser også et stort udvalg fra Ben & Jerry’s Ice Cream and Coffee Shop – samt pita, kebab, sandwiches, bagels, paninis og mexicanske pandekager.

Reportage fra Djurs Sommerland: Jo vildere, jo bedre

Senere på dagen måtte der en gammeldags isvaffel til. Faderens forsøg på at stå fast på, at grænsen gik ved to kugler, blev gjort til skamme ved isboden og af den søde ekspedient, der gjorde opmærksom på, at parkens faste tilbud med tre kugler, softice, guf og flødebolle faktisk var billigere.

 

Et stort sted

Djurs Sommerland er stor – på flere måder. På en lang eftermiddag nåede vi blot at teste ganske få af parkens mange forlystelser, men der var ingen tvivl hos målgruppen: Vores 11-årige piger var glade. Især for vandrutschebanen “Skatteøen” i Piratland og for “Juvelen” i Mexicoland.

 

Den ene tog mod til sig og prøvede en tur i rutschebanen “Piraten”, der – indtil “Tigeren”s indtog – var den vildeste tur i parken med sine 90 km/t. “Piraten” er Danmarks største og hurtigste af sin slags.

Reportage fra Djurs Sommerland: Jo vildere, jo bedre

“Juvelen” kan til gengæld bryste sig af at tilbyde fuld fart på rutschebanens fastmonterede ATV’er, der skyder ud fra startstedet og når en topfart på 85 km/t i løbet af den 1 km lange tur.

 

Ingen i vores umiddelbare selskab denne smukke forårsdag besad det krævede vovemod eller viljen, endsige lysten, til at teste “Tigeren”, men imponerende ser den ud, og “wow”-effekten udebliver ikke, heller ikke set fra jorden. “Tigeren” mangler da heller ikke gæster, der gerne står i kø i mere end 20 minutter for at lade sig kaste op, ned og rundt med en hidtil uset kraft blandt vilde forlystelser i Danmark.

 

Udvalgte eksempler:

 

Dagsadgang: 275 kr. inkl. fri adgang til alle forlystelser.

 

2 dages-billet: 425 kr. (gælder to sammenhængende dage).

 

Ombyt dagsbilletten til sæsonkort på dagen: 400 kr. (normalpris 675 kr.). Et sæsonkort giver bl.a. 10 procent rabat i mange af boderne, 10 procent rabat hos Pirate’s Food Market, 50 procent rabat i Givskud Zoo og BonBon-Land, og 25 procent rabat i Fårup Sommerland, Zoo i København, Kattegatcenteret, Skandinavisk Dyrepark og Kristiansand Dyrepark.

 

Buffet (burgers & spareribs, pizza, eller sydamerikansk grill): 169 kr.; 94 kr. for børn under 150 cm, 64 kr. for børn under 110 cm, og gratis for børn under 90 cm.

 

Lille pommes frites: 28 kr. Mayo: 3 stk./10 kr.

 

Pandekage med softice + sodavand: 48 kr.

 

Djurs Vaffel (3 kugler, softice, guf, syltetøj og flødebolle): 55 kr.

 

Fadøl: 38 kr. (0,3 cl) / 48 kr. (0,5 cl).

 

Farvestrålende fletning i håret (en “T-Wrap”) og flettet armbånd: 65 kr. – og dén slags er parken stærkt leveringsdygtig i.

 

Camping-overnatning + dagsadgang for to børn og to voksne fra 1.540 kr. Ferielejlighed og entré for to børn og to voksne fra 3.730 kr.

 

Vandland åbner den 8. juni.

 

Turen fra Aarhus C til Djurs Sommerland tager ca. 45 minutter i bil. Over 5.000 gratis parkeringspladser. Der er gode busforbindelser fra bl.a. Aarhus C. Returbillet til Midttrafiks busser inklusive entré: 299 kr.

 

Djurs Sommerland

Randersvej 17
8581 Nimtofte
www.djurssommerland.dk
Åben de fleste dage kl. 10.00-18.00
Enkelte lukkedage – tjek kalenderen her:

 

Del artikel

Andre læser også