Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Af anders@sommersangdigital.dk

LEGO NINJAGO World og DUPLOland, Lloyd´s Laserlabyrint og LEGOTOP. ´Sug i maven´ og ´vandpjaskeri. Alt sammen indbegrebet af den unikke LEGOpark med hovedsæde i Billund. Forlystelserne er mange, antallet af besøgende ligeså. Danmarks tredjestørste turistattraktion med godt 1,7 millioner besøgende er efter sin genåbning den 8. juni igen helt oppe i gear, og man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man har planer om at besøge ´Landet af LEGO´.

 

Det små-regner. Det er gråt, og vinden blæser koldt. Lyden fra et stort passagerfly buldrer om ørerne på os, og vi næsten dukker os og nærmest mærker vindstødet, da det flyver hen over vores hoveder. Klokken er 10.22, og midt ude i ingenting dukker en stor, grå borg op. ´Castle Hotel´, står der. Bag borgen et højt tårn, der farvestrålende og arrogant rager op over alt andet; fantasien har gjort sit indpas, vi ved, at vi nærmer os. Det ikoniske, farverige indgangsparti bekræfter; vi er ankommet til LEGOLAND. Vi holder vejret, da vi ser menneskemængden på den åbne plads. 

 

´Skal de alle sammen ind i parken?´ spørger en lille dreng sin mor, som nikker anerkendende, smiler og kigger nervøst på sin mand. 

 

Men både hendes og vores nervøsitet bliver skudt til skamme, da vi i løbet af ingen tid får scannet vores elektroniske billetter og gjort vores entré. Regnen er stoppet, og solen synes at titte frem bag de tunge skyer. Omringet af LEGO-merchandise fortsætter vi ind i parken og må relativt hurtigt holde tilbage for LEGOTog´et, der tøffer rundt i menneskemængden. LEGOLAND i Billund åbnede dørene i 1968 og har i dag bredt sig til 8 forlystelsesparker verden over, der samlet har mere end 15 millioner gæster pr. år! Ikke noget under, at der pludselig flyver tyske, engelske, hollandske og sågar kinesiske gloser rundt i luften omkring os.

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

 

´Skal vi ikke snart prøve noget´? Sukker Bastian på 9 år, og jo, det skal vi

LEGOLAND huser 50 forlystelser fordelt på forskellige lande: Adventure Land, KNIGHTS´ KINGDOM, LEGOREDO TOWN, Imagination Zone, DUPLOLand, THE NINJAGO World, Polar Land og Piratland. Der loves fart, action, hygge og sjov, så det er bare med at komme i gang! Vi drejer til højre ved restauranterne og træder direkte ind i det berygtede Miniland, der oprindeligt var omdrejningspunktet for den originale plan for LEGOLAND tilbage i 1968, og som gør parken unik i forhold til andre forlystelsesparker. 20 millioner legoklodser omdannet til kreative konstruktioner; Eiffeltårnet, Akropolis, Amalienborg, Nyhavn. Hele verden er på imponerende vis bygget i klodser, og folk ser forståeligt nok hele herligheden gennem linsen på deres smartphone.

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Vi fortsætter forbi LEGOTog, forbi minibådene og Safari. Forbi Haunted House, hvor et skilt momentalt giver stof til eftertanke; ´lukket på grund af Covid-19´. En påmindelse om, at alt endnu ikke er, som det plejer. Den første kø, vi havner i, er umådelig lang. ´Hold afstand´, siger skiltene, og der er markeringer på asfalten, der fortæller, hvor du må stå og gå. Kl. 11.22 og efter 20 minutters ventetid prøver vi den første forlystelse til glæde for Bastian og Mona på 13. ´Kom, skynd dig, vi skal i Fyrtårnet og se, hvor hurtigt, vi kan komme til tops!´ Med egen muskelkraft får de trukket sig til vejrs og vinker frejdigt fra toppen. ´Var vi ikke hurtige?´

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Vi drejer til venstre og ind i Piratland. Bedst som vi står der, bliver vi angrebet af vandkanonerne fra Pirate Splash Battle – sørøverskibene, der flyder omkring piratøen. ´Det betyder krig. Kom, vi skal pløkke piraterne´, jubler Eigil på 4 og løber hen i køen. Som vi står der og venter tålmodigt, fornemmer vi LEGOLANDs puls og nerve. Interaktive lyde fra såvel aber som pirater og kanoner hænger i luften, og et stykke fra os ved Fire Brigade råber en engageret medmedarbejder i en mikrofon og hepper på de mange børn og deres forældre, der i skarp konkurrence er ved at slukke ild med deres brandslanger. 30 minutter senere og efter en norsk reprimande om at huske at holde afstand, sidder vi i piratbådene. 2 minutter senere går vi i land igen – godt våde.

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Vi går videre. Solen er brudt igennem nu, og varmen breder sig. Børn og deres familier ankommer løbende, køerne vokser. Ventetiden øges. Overraskende nok er her fyldt med rolige, tålmodige voksne og smilende børn. 

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

´Hey, der er Flying Eagle, den SKAL vi bare prøve´, tigger Mona, ´den kører megahurtigt, og det kilder i maven´. Med udsigt til at skulle vente i kø i mere end 45 minutter, må vi skuffe hende i denne omgang. ´Hvad så med Vikings River Splash eller Lego Canoe derovre? Det er de fede vandrutschebaner?´ Vi er i KNIGHTS´ KINGDOM, hvor de unge øjensynligt har deres gang. Dejligt at se, der også er lidt for dem. Grundet ventetid nøjes vi med at se på de halvtomme vognsæt suse op og ned ad de store metalkonstruktioner. 

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Hvad med en is?

Vi har hørt noget om en overdådig LEGOLAND-vaffel, der skulle være totalt umulig at komme igennem´. 4 kugler efter eget valg, softice, flødebolle og syltetøj klemt ned i en kæmpe vaffel til 65 kroner.  Alle børn smiler, og vi søger mod ishuset. Med 13 grader og ustadigt sommervejr er ishuset det eneste sted, der ikke er kø i dag. Det nyder vi. Bastian insisterer på at få den famøse vaffel på trods af en pessimistisk mor. 

 

´Bare vent, mor, den klemmer jeg ned så let som ingenting!´ 

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Til lyden af charterfly, skrig, jubel og dyrelyde sætter vi os og kigger på de finurlige pingviner, mens vi spiser. Klokken er 12.38, og 15 minutter senere er isen konsumeret af en stolt dreng og en mor med røde kinder. 

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Vi går mod Dragen, den grønne rutschebane omgivet af en forhekset kongeborg i en middelalderverden. Smuk og gennemtænkt forlystelse, der desværre er ude af drift. Der er ikke mere at komme efter i de unges ´hood´, så vi sætter kursen mod LEGO NINJAGO World, som de små har efterspurgt i en rum tid. Vi passerer LEGOLANDs nyeste skud på stammen med opstart i 2021; THE LEGO MOVIE World. Interesserede gæster smugkigger på det farverige land. Der loves vilde effekter i den flyvende, filmiske forlystelse Emmet´s Flying Adventure – Masters of Flight. Skandinaviens første af sin art. Ved sin side vil man kunne opleve den interaktive Apocalypseburg Sky Battle, rumskibet Benny´s Playship og ikke mindst tårnet Unikilly´s Disco Drop. Vi venter med spænding.

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Tålmodigheden er sat på prøve

Coles klatrevæg afprøves øjeblikkeligt af store som små, da vi træder ind i THE LEGO NINJAGO World. Her kan også prøves Lloyds Laser Labyrint med sine 30 laserstråler, Kais Spinnere eller Jays Reaktionstræning. Alle børn viser begejstring for de kendte figurer fra TV, som er sirligt og autentisk genskabt af de mange små legoklodser. Super håndværk, men det bliver også ved det. Køen til de forskellige ting er uendelig, og ingen af os orker at vente, selv børnene er begyndt at beklage sig over de lange ventetider. Vi er tydeligvis ikke alene med den følelse. Tålmodigheden er sat på prøve hos alle, især voksne, der efterhånden står som flegmatiske zombier og flytter sig i sneglefart. Selv DUPLOlegepladsen skal man stå i kø til til stor irritation for de helt små, der bare gerne vil lege – ikke vente.

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Klokken har rundet 15.00. Sulten melder sig, men vi gider simpelthen ikke at stå i kø for at få mad fra de ellers mange spændende spisesteder. Vi er tilbage ved det 36 meter høje tårn, LEGOTop, LEGOLANDs vartegn. Kø, javist, men det er simpelthen et MUST. Vi træder ind i rækken, som overraskende nok afvikles i pænt tempo, og så stiger vi til vejrs. Roligt og lydløst drejer vognen rundt om sin egen akse. Stressen lægger sig, og humøret stiger igen 100%. Hvilken udsigt! Der for vores fødder ligger den mest fantastiske park. Grøn, smuk, travl, ja, men det er der en grund til. LEGOLAND er ét stort kunstværk. Et magisk øjeblik. 

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

Tilbage på landjorden fuldender vi besøget med en tur i LEGOTog, som er mindst lige så afslappende som tårnet. Ved Renault Trafikskolen vinker vi til de dyttende, glade trafikanter. Safari og Afrikas savanne med sine jungletrommer og elefantbrøl over Miniland, DUPLOLand og tilbage igen. Kæmpe kontrast til den banegård, der ellers hersker omkring os. 

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Parken er et sandt mesterværk

´Nu vil vi godt hjem´, beordrer ungerne, der melder om en fed, men også hård og lang dag. Vi takker af for denne gang. LEGOLAND vender vi helt sikkert tilbage til, når Corona har lagt sig. Parken er et sandt mesterværk, den er unik i forhold til andre familieattraktioner. Du bliver underholdt, du kan spise, du kan bo. Der er smukt og fantasifuldt. Vi behøver ikke mere, det er alle pengene værd. Vi ses i LEGOLAND BILLUND RESORT!  

 

Fakta:

Åbningstider:

Juli: 

Mandag-onsdag kl. 10.00 – 20.00

Torsdag-søndag kl. 10.00 – 19.00

 

August:

1.-9. august kl. 10.00 -19.00. Resten af august kl. 11.00-18.00

 

September:

Åbent fredag-mandag kl. 11.00-18.00. Øvrige dage lukket. 

 

Oktober: 

Åbent uge 41 og 42 samt fredag-mandag med varierende åbningstider. Se mere på Legolands hjemmeside 

 

Priser:

Dagsbilletter online 359 kr. / på dagen 399 kr. 

Familiebillet fra 799kr. 

Sæsonpas 2020 standard 599kr. 

Overnatning fra 449 kr. Flere hotelmuligheder.

For mere information se hjemmesiden her:

 

Tilbud og pakker:

Spar 33% på overnatning. Se mere her:

 

Parkering:

Det er nemt og hurtigt at parkere i området omkring LEGOLAND. Pris: 60 kroner pr. dag.

 

Køb på dagen eller køb hjemmefra. Billetten udskrives og scannes ved bommen, når man forlader parkeringspladsen. Med sæsonpas kan man købe et P-kort til hele sæsonen.

 

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

Reportage: Hæsblæsende sommerferiestart i magiske LEGOLAND

 

 

                   

 

 

Del artikel

Andre læser også