Restaurant ET imponerer: Nomineret til fornem pris
Restaurant ET ved åen, der i 15 år har gjort sine gæster glade med klassisk fransk brasseriemad, er næsten umulig ikke at nævne i en kulinarisk sammenhæng i Smilets by.
I år er Restaurant ET nomineret til ‘Årets ret med gris’ med en ret, der byder på masser af klassisk kokkehåndværk og fuld smæk på smagen.
Det bedste fra det franske køkken
Der er ingen stille dage på Restaurant ET, som byder på alt, hvad din franske del af hjertet begærer – moules marinières, snegle som i Bourgogne, grillede marvben, foie gras terrine og confit det canard for blot at nævne et udpluk af de klassiske franske retter, Restaurant ET langer over disken.
”Vores gæster vil have velsmag og noget, de ved, hvad er. ET er et klassisk brasserie med klassiske saucer og tilberedningsformer, og så tilsmager vi til kant,” forklarer souschef Jeppe Hedegaard, som sammen med Sebastian Kudtiya, der også er soushef på stedet, er nomineret til Årets ret med gris 2022.
”Vi elsker bare Frankrig. Det er kraftigt reducerede saucer, smør og fløde – bare klassisk,” tilføjer Sebastian Kudtiya.
Om Årets ret med gris 2022
Årets ret med gris er arrangeret af Landbrug & Fødevarer og er søster-konkurrence til Årets ret med fisk & skaldyr og Årets ret med økologisk ost.
Prisen gives til den kok og restaurant, som har formået at nytænke gris på en måde, der skiller sig ud fra det ordinære og skaber en unik, velsmagende spiseoplevelse på højeste gastronomiske niveau.
I modsætning til en normal konkurrence, hvor de nominerede restauranter laver retterne på samme tid og sted på neutral grund, har dommerpanelet i Årets ret med gris besøgt restauranterne.
Dermed har de kunnet servere deres ret i dens rette omgivelser. Vinderen af Årets ret med gris 2022 afsløres d. 28.11.2022 i forbindelse med dette års lancering af White Guide.
Royal grisenakke og kinky sauce
Makkerparret stiller op med en ret, der ligeledes byder på masser af klassisk kokkehåndværk. Retten kalder de for grisenakke royal en crepine, hvilket dækker over krogmodnet grisenakke beklædt med souffléfars fyldt med morkler, karljohansvampe og foie gras.
Herligheden er pakket ind og tilberedt i fedtnet, som sikrer den flotte, sammenhængende form helt uden brug af moderne geleringsmidler og tilberedningsteknikker.
Grisenakken serveres med artiskokhjerte a la barigoule, som refererer til endnu en klassisk måde at tilberede artiskok på med blandt andet fond og eddike.
På tallerkenen finder man også niçoiseoliven, syltede tomater og tern af grillet svinehjerte. Dertil får man hele to saucer – en cremet vin jaune-sauce og dernæst en mørk, kraftigt nedkogt sauce, som de to kokke har døbt ”kinky sauce”, hvilket selvsagt kræver en uddybning:
”Det er en sauce med karamelliserede løg, brun farin, rosmarin, hvidløg og lavendel. Vi vidste ikke helt, hvad vi skulle kalde den, men vi syntes, at den var lidt fræk, så nu kalder vi den ”kinky sauce,”
Sebastian Kudtiya om saucen til retten, som i øvrigt suppleres af en sideservering i form af en lille tærte med burrata og tomat.
Skulle være klassisk
De to herrer var fra begyndelsen helt sikre på, at de ville stille op til ‘Årets ret med gris 2022’ med en klassisk ret – ifølge dem selv kan de nemlig ikke finde ud af andet.
”Vi kan ikke finde ud af at være fancy. Når det bliver alt sådan noget med blomster, er vi helt på udebane. Vi kan godt lide at holde det simpelt og fokusere på håndværket,” siger Jeppe Hedegaard.
Pause fra Playstation
På spørgsmålet om, hvordan Hedegaard og Kudtiya har det med at være nomineret til Årets ret med gris 2022, kommer der – ikke overraskende – endnu en frisk kommentar fra makkerparret.
”Vi kiggede på hinanden og blev ret hurtigt enige om, at vi nok var nødt til at slukke for vores Playstation og se at komme i gang, for det er godt nok et stærkt felt, vi er havnet i,” siger de to kokke enstemmigt.
Vi ønsker Restaurant ET held og lykke i Årets ret med gris 2022.
Læs mere om Restaurant ET her eller læs mere om Årets ret med gris 2022 her