Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restaurant Guide Aarhus: Ny spiseguide skaber overblikket over de aarhusianske spisesteder

Af Line Ingwar Karlsen

Restaurant Guide Aarhus er en realitet. Aarhus mangler en grundig guide over, hvad man som turist kan opleve i Aarhus. Ikke kun på dansk, men også på engelsk og tysk. Aarhus´ Restaurant Guide udgives af Sputnik Design & Kommunikation, som ligger i Guldsmedgade i Aarhus. Jurgen Bender er manden bag firmaet, og han har allieret sig med folkene hos Aarhus Update, som laver det skriftlige arbejde om restauranterne og spisestederne.

 

Både i bogform og online på tre sprog

Guiden er gratis. Dog koster det porto, hvis man ønsker at få guiden tilsendt. Et stigende antal udlændinge, som ikke taler dansk, besøger Aarhus. En tendens, som er stigende. Der er i dag ingen samlet guide til restauranter og andre spisesteder i Aarhus – hverken på dansk eller andre sprog. Det er en af grundene til, at vi har kastet os ud i projektet, da efterspørgslen er markant: Aarhus Update oplever et stigende antal henvendelser fra turister, som ønsker information om hvad de skal opleve og på hvilke restauranter de skal spise på, fortæller Jurgen Bender.

 

En årlig og gratis guide

Guiden, eller den trykte udgave, kommer til at ligge på byens hoteller, på en del byens hoteller, på en del af byens spisesteder, transportknudepunkter, kulturinstitutionerne og turistattraktioner. Onlineversionen bliver gratis, og den tyske udgave ligger kun online, mens den trykte version kommer på dansk og engelsk i en og samme guide. Hvis alt går vel, udkommer første udgave af Restaurant Guide Aarhus i april måned. Udviklingen af spisesteder i Aarhus er i hastig vækst. Der kommer nye spisesteder til hver måned, mens der også lukker nogle. Derfor er planen, at der udkommer en årlig opdateret guide.

 

Tips, staldfiduser og brugbare hints

Guiden kommer til at skille sig ud på flere områder. Et af dem er, at det bliver en personlig beretning fra restauranten, eller spisestedet. Her vil fokus være på, hvad der gør en restaurant unik, og hvad det særlige dna er. Fokus er mindre på menukortet, men prisniveau og andet praktisk er med. Idéen er, at guiden skal have en vis bredde, så den rammer alle, uanset om de er til Michelinrestauranter eller et glas vin og tapas i en gemt baggård. Hvis alt går vel kommer omkring 100 restauranter og spisesteder med i guiden, plus vinbarer, barer og kaffebarer.

 

Se vores oversigt over restauranter i Aarhus og omegn her:

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også