Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restauranter Jægergårdsgade – en oversigt over spisestederne

Af Freja Dumont

#Sponsoreret guide

 

En af de gader, som i den grad har fået en renæssance, er Jægergårdsgade. En lang gade med meget trafik. Et stort udvalg af caféer og restauranter med store og små ambitioner findes her. Den har et sjældent hyggeligt liv. Der er altid leben der, på den gode måde. Vi har lavet et oversigt her. “Restauranter Jægergårdsgade” er navnet på guiden.

 

Restauranter Jægergårdsgade

Jægergårdsgade starter i Sydhavnen. Lige for snuden af Aarhus Oliemølle. Her ligger en af byens ældste spisesteder – og her starter vi og går op ad gaden. “Restauranter Jægergårdsgade” indeholder også andre spisesteder end restauranter.

 

 

Tyk streg

Restaurant Kohalen – Fredet bygning og dansk mad

Her får du dansk mad. Klassisk med stort K. Kohalen har kun åbent til frokost. Det er en “rigtig” frokostrestaurant, der siden 1907 har serveret god dansk mad. Restauranten hører til på havnen. Der har den altid ligget. Bygningen er fredet. Den særlige hygge og tidsløse atmosfære er lige så ægte i dag som dengang.

En sensommerfrokost - Restaurant Kohalen på Aarhus Havn

Restaurant Kohalen

Jægergårdsgade 152 – 154
8000 Aarhus C
Tlf. +45 86 12 14 81

 

Tyk streg

 

La Plage Deux – Cool stemning og Champagne

La Plage Deux er mest en hyggelig Champagne- og vinbar, men ikke kun. Du kan også få lidt mad. Nogle gange mere end andre. Friske østers og snacks er altid på tavlen. Der er en del vin og Champagne på glas til at skylle ned med. Stemningen er cool. Der er noget over atmosfæren. Bløde chesterfield, og flotte borde pryder lokalet. La Plage Deux har åben torsdag, fredag og lørdag. 

Restauranter Jægergårdsgade - La Plage Deux

La Plage Deux

Strandvejen 2
8000 Aarhus C
Tlf: +45 31 12 66 78

 

Tyk streg

Lagkagehuset

I hjørneejendommen på M.P. Bruunsgade og Jægergårdsgade ligger Lagkagehuset. Oprigtigt er det jo en bager. Men der er også en stor café i forbindelse med forretningen. Ud over et stort udvalg af godt brød og kager, kan der også købes salater og sandwich. Høj kvalitet og god smag. Der er siddepladser inde og ude. Lagkagehuset er med i “Restauranter Jægergårdsgade”, fordi de også har en café.

Lagkagehuset i Aarhus

Lagkagehuset

M.P. Bruunsgade 34
8000 Aarhus C
Tlf. +45 72 14 47 80

 

Tyk streg

St. Pauls Apothek – Cocktails til mad

Bygningen, som St. Pauls Apothek ligger i, er fra 1899. Indtil restauranten kom til, har der været apothek i bygningen og penicillin på hylderne. I dag er der spiritus og mad at finde. Restauranten er kendt for at servere velkomponerede cocktails til retterne. Her får du mulighed for at få en smagsoplevelse, du ikke får så mange steder.

ST. Pauls Apothek i Jægergårdsgade

St. Pauls Apothek

Jægergårdsgade 76
8000 Aarhus C
Tlf. +45 86 12 08 33

 

Tyk streg

Restaurant Stromboli – En rolig vulkan

Stromboli er navnet på en aktiv vulkanø nord for Sicilien. Restaurant Stromboli i Jægergårdsgade er dog mere jordbunden og rolig. Hovedattraktionen er en farverig buffet med delikatesser fra alle verdenshjørner. Pizzaerne på Stromboli er også populære. Bordene står tætte i restauranten. Er vejret til det, kan man sidde ude i den stemningsfulde gårdhave.

Stromboli i Jægergårdsgade

Restaurant Stromboli

Jægergårdsgade 88
8000 Aarhus C
Tlf. +45 86 19 67 77

 

Tyk streg

Bülows kaffebar – charmerende og uden for stresszonen

På hjørnet af Jægergårdsgade og Bülowsgade finde du en lille hyggelig kaffebar. En oase holdt i den grønne farve. På kaffebaren er der ingen stress, og det dufter ofte af nybagte boller og andet hjemmebag. Ting tager tid, og tid tager personalet sig også til gæsterne. Det er vigtigt med en behageligt og hyggeligt stemning, der får gæsterne ned i gear.

Mens du ser på bylivet på gaden, læser avisen eller lytter til jazz eller klassisk musik, kan du nyde kaffe, kakao, te, kolde drikke samt en bid morgenmad, frokost eller hjemmebag. Drikkevarerne kan nydes i baren, ude ved Jægergårdsgade eller tages med.

Bülows Kaffebar i Jægergårdsgade

Bülows kaffebar

Jægergårdsgade 80
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 21 55 50

 

Tyk streg

Saichi – En japansk blomst

Den første blomst betyder navnet på denne japanske restaurant. Chefkokken er japansk og sætter en dyd i at servere originale japanske retter. Ud over sushi kan der bestilles traditionelle japanske retter. Som prikken over i´et er der et stort udvalg af sake og shochu. Indretningen er enkel og lys.

Saichi i Jægergårdsgade

Saichi

Jægergårdsgade 81
8000 Aarhus C
Tlf. +45 87 80 00 08

 

Tyk streg

RarBar – God vin og attraktive pladser

En café hvor der altid er liv. Her får du caféretter og rigtig god vin. Rarbar har også mange udendørs siddepladser – i solen vel at mærke. Det, at man kan sidde ude at spise, er klart et plus. Pladserne er attraktive, når vejret er godt. Menuen byder bl.a på brunch, burger og salater. Om aftenen er der også en tavlemenu, som varierer.  

Rar Bar

RarBar

Jægergårdsgade 71
8000 Aarhus C
Tlf. 86 19 60 80

 

Tyk streg

Klassisk Bistro – Fransk Bistro med en helt unik atmosfære

En institution i Aarhus. Dejlig, intim og hyggelig restaurant. Autentisk og helt sin egen. Det er ikke plads, der er mest af på Klassisk Bistro, men det har bestemt sin charme her. Maden er fransk, og de flamberer deres signaturret, som er peberbøf af oksemørbrad ved bordene. Udover det, så kan du også sidde ude at spise, når vejret tillader det. Klassisk Bistro er et sikkert hit til din første date. Den tager kegler.  

Udeservering på Café Klassisk 65

Klassisk 65 –  Bistro & Vinbar

Jægergårdsgade 65
8000 Aarhus C
Tlf. +45 86 13 12 21

 

Tyk streg

Tommi´s Burger Joint

Burgerbarer findes der efterhånden mange af i Aarhus. Tommi´s Burger Joint finder du dog kun i Jægergårdsgade. I 1981 åbnede Tommi sin første burger bar på Island. I dag findes burgerne i Malmø, Oslo, Berlin, London og på Island. Det er en typisk burgerbar med burger og fritter på menukortet. Fire burgere er der at vælge mellem – også en vegetar. Bøffen steges altid rød til medium, hvis du ikke siger andet.

Tommi's Burger Joint i Jægergårdsgade

Tommi´s Burger Joint

Jægergårdsgade 57
8000 Aarhus C
Telefon: +45 86 13 00 20

 

Tyk streg

Restaurant Soya – mad fra Japan og Kina

Soya var en af de første sushi restauranter i Aarhus. Spisekortet er pænt omfattende og rummer en række klassikere fra især det japanske og kinesiske køkken. Vinkortet er begrænset. Til gengæld tilbydes flere asiatiske øl. Indretningen i det lille lokale er enkel med små borde. Mange vælger at tage maden med hjem. Priserne er ganske overkommelige.

Restaurant Soya i Jægergårdsgade

Restaurant Soya

Jægergårdsgade 60
8000 Aarhus C
Tlf. +45 86 18 43 88

 

Tyk streg

Juliette – Fransk brasserie med dansk twist

Midt på Jægergårdsgade finder du gadens mest fyldte sted. Her er altid mennesker, og man skal være heldig for at få et bord. Juliette har sin helt egen stil. Det ses og fornemmes hurtigt. Det hyggelige franske brasserie serverer retter inspireret af fransk comfort food. Stemningen er uformel og intim. I sommerperioden er det muligt at sidde ude i brasseriets gårdhave eller ude foran mod Jægergårdsgade.

Restauranter Jægergårdsgade - Juliette i Jægergårdsgade

Juliette – Café & Brasserie

Jægergårdsgade 54
8000 Aarhus C
Tlf. +45 28 60 68 64

 

Tyk streg

Cafe Fika – Økologi og brugskunst i et

Fika betyder kaffepause. De serverer dog andet end kaffe. Brunch, sandwich, salater og pandekager er noget af det, Fika byder på. De går ikke på kompromis med kvaliteten af råvarerne. Derfor er al mad og drikke 100% økologisk, og de tænker på miljøet. Fika er mest et takeaway sted, men der er få siddepladser ude og inde. Caféen er fyldt med brugskunst i bløde farver fra Bloomingville, ligesom lokalet er i naturlige og rolige farver.

Fika i Jægergårdsgade

Fika

Jægergårdsgade 47
8000 Aarhus C
Tlf. +45 88 71 72 30

 

Tyk streg

Forlæns og baglæns – Tapas i afslappet atmosfære

Spansk inspireret tapasbar, hvor man sidder tæt på de rustikke møbler. Der er også siddepladser udenfor og tæpper, hvis vejret ikke viser sig fra sin bedste side. På væggen hænger en stor tavlemenu. Stemningen er intim, og de forskelligartede møbler skaber en afslappet atmosfære. Forlæns og baglæns er eneste sted med spansk tapas i overigten, “Restauranter Jægergårdsgade”.

Forlæns & Baglæns i Jægergårdsgade

Forlæns og baglæns

Jægergårdsgade 23
8000 Aarhus C
Tlf. + 45 86 76 00 70

 

Tyk streg

Madrepublikken

På Madrepublikken arbejder de ud fra et Middelhavsinspireret køkken. Menukort er der ikke noget af. Køkkenet fornyer sig dagligt ud fra de ingredienser, der er til rådighed. Derved undgås madspild. Der kan vælges mellem dagens ret, tapas, sandwich, salat, pizza og burger. Priserne er overkommelige i den lille, hyggelige restaurant, som også har siddepladser udenfor. 

Madrepublikken i Jægergårdsgade

Madrepublikken

Jægergårdsgade 34
8000 Aarhus C
Tlf.: +45 73 72 00 00

 

Tyk streg

Street Coffee – kaffe for enhver smag og i tilbagelænet stil

Street Coffee er en moderne kaffebar med plads til nærhed. Her kan du komme, som du er. Alle er velkomne. Det handler om god kaffe, tilbagelænet stemning og at hygge sig. Grammofonen spiller, og der er spændende kunst på væggene.

På menukortet er der Espresso´s, Det varme, Kold kaf´, Andet mums og alt det andet. Det kan drikkes på stedet eller tages med på farten. Du kan få stillet den lette sult igennem croissanter og boller med ost. Det er også grunden til, at Street Coffee er med i oversigten, “Restauranter Jægergårdsgade” Der er pladser både inde og ude. Street Coffee´s kaffe kommer fra hele verden og bliver ristet af et risteri omkring London. Kaffen er forsøgt opretholdt i den økologiske ånd. 

Street Coffee i Jægergårdsgade

Street Coffee

Jægergårdsgade 15
8000 Aarhus C
+45 61 69 05 80

 

Tyk streg

Mr. Mums – Frisk og lækkert

Mr. Mums i Jægergårdsgade er et takeaway sted. Det er dog muligt at tage plads inde bagved i caféen, hvor man i lyse omgivelser kan spise sin mad. På solskinsdage er der også borde og stole udenfor. I menukortet kan du vælge mellem salater, sandwich, burger og dagens ret. Der bruges friske og gode råvarer. Mr. Mums er mest et takeawayted, men er alligevel med i “Restauranter Jægergårdsgade”.

Restauranter Jægergårdsgade

Mr. Mums

Jægergårdsgade 12
8000 Aarhus C
Tlf. +45 28 30 09 20

 

Tyk streg

Lajmi – Mest fransk og altid hyggeligt

Fransk inspireret restaurant med et twist. Et hyggelig og prisvenligt spisested. Køkkenet er primært fransk, men er ikke kun fastlåst til det franske køkken. Man lader sig inspirere af andre lande, og tager lidt hist og her. Indretningen er harmonisk og stilfuld.

Restaurant-Lajmi-i-Jægergårdsgade

Lajmi – Restaurant & Lounge

Jægergårdsgade 9
8000 Aarhus C
Tlf. +45 86 12 62 45

 

Tyk streg

SÅRT – Gammeldags og kvalitetsbevidst

SÅRT er både en deli, et takeawaysted og en restaurant. Der er fokus på de bedste råvarer, og der arbejdes på den gode gammeldags facon med fedt, salt og hænder fremfor nitrit og thermomixere. Hos SÅRT kan den kvalitetsbevidste foodie finde delikatesser så som gedeoste, pølser og charcuterie fra SÅRTs eget pølsemageri, som ligger på Troldgården. SÅRT er den sidste restaurant i “Restauranter Jægergårdsgade”.

Sårt - Restauranter Jægergårdsgade

SÅRT, Restaurant & Deli

Jægergårdsgade 6
8000 Aarhus C
Tlf. +45 86 12 00 70

 

Se vores guide til takeaway i Aarhus her: 

 

Tyk streg

DB_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180

Del artikel

Andre læser også