Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Restauranter og mad i M.P. Bruuns Gade

Af Line Ingwar Karlsen

Frederiksbjerg rykker i de her år. Butikker, restauranter og spisesteder skyder op i en fart, hvor man skulle tro, det var løgn. M.P. Bruuns Gade er en hovedgade i Aarhus-bydelen Frederiksbjerg. Den strækker sig fra Banegårdspladsen i nord mod Skt. Pauls Kirke på vej mod Tangkrogen.

Vi har lavet en lille guide eller oversigt over, hvad der ligger i gaden. Den er døbt restauranter M P Bruuns Gade.  Vi har valgt at starte ved Banegårdspladsen.

 

Tyk streg

Café Stiften

På Hjørnet af M.P. Bruuns Gade og Banegårdspladsen ligger Café Stiften. Her er tale om en rigtig café, hvor stemning og atmosfæren afspejler en storbys café. Der er højt til loftet, og caféen er ret cool. Menukortet er i cafégenren. Dog er der fokus på salater og friskpressede juicer og smoothies. Priserne på mad er sympatiske. Betjeningen er smilende og opmærksomme. De kommer ned til bordet med maden, men ofte må du gå op og bestille din mad ved disken. Sådan er det. Der er altid mange gæster i caféen, og det er et yndet mødested. Klientellet er blandet. Der er udeservering, men ikke i solsiden, så der sidder sjældent ret mange udenfor.

restauranter M P Bruuns Gade

Café Stiften
Banegårdspladsen 11
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

Sushi Sakura

En madoplevelse til en fair pris er, hvad du får hos Sushi Sakura. Nu er det ikke kun sushi, man kan få her, men også en del andre retter fra det japanske køkken. Lokalet er typisk asiatisk indrettet. Det er en restaurant, men Sakura gør også meget i takeaway. Det japanske køkken indeholder alt fra salater, supper, snacks og småretter til et væld af kød-, fiske- og vegetarretter. Menukortet er stort hos Sushi Sakura. Rigtig stort. Nok det største, en asiatisk restaurant i Aarhus kan præstere.

restauranter M P Bruuns Gade

Sushi Sakura
M. P. Bruuns Gade 9
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

Vnoodles

Originale retter fra det vietnamesiske gadekøkken. Alle deres retter kan enten nydes i restauranten, hvor der er 62 siddepladser i restauranten på Bruuns Bro eller tages med. Vnoodles er nemlig også et takeaway sted. Især til frokost kommer der mange og henter deres mad hos Vnoodles. Maden er meget autentisk, men der er nu ikke meget gadekøkken over restauranten Vnoodles. Og dog, en del af retterne kan godt have karakter af gademad. Smagen er ikke tilpasset danskernes smag, men mange af retterne er meget typiske. Det gør heller ikke noget. Priserne er meget sympatiske. Du kan få retter fra 40 kroner og opefter. Det er helt igennem billigt for hjemmelavet mad.

vnoodles-i-m-p-bruuns-gade_

Vnoodles
M. P. Bruuns Gade 11
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

Peter Gift

Lokalerne er på en måde tidsløse. Peter Gift har ligget i M. P. Bruuns Gade før kvarteret blev moderne og for alvor in. Mange tror, at Peter Gift er et værtshus. Det er også sandt. Men det er også et spisested. Tirsdag til fredag mellem klokken 11.00 til 15.00 er der et dansk a la carte. Lørdag er der den store frokostbuffet – og her kan du ikke bestille fra a la carte. Priserne er sympatiske. Peter Gift er nok mest kendt som bar, og har et af byens større udvalg af øl. Møblerne er i den store og tunge ende af skalaen. Man sidder godt, og der er som regel kamp om pladserne i det populære værtshus. Som et af de få steder i Aarhus har Peter Gift en overdækket gårdhave, hvor du på ryge. Her er også varmelamper. Desuden er der en dejlig gårdhave, hvor du både kan finde en plads i solen og skyggen.

restauranter M P Bruuns Gade

Peter Gift
M. P. Bruuns Gade 28
8000 Aarhus C

Website:

Tyk streg

Lagkagehuset

En bager kan også være en café. Det er tilfældet med Lagkagehuset. Det ligger på hjørnet af M.P. Bruuns Gade og Jægergårdsgade. Her kan du få brød, kager og sandwich foruden kaffe og juice. Der er en del siddepladser i caféen, og der er altid mange aviser, du kan læse i. Kagerne er et tilløbsstykke, og bliver ofte nydt i caféen med en kop kaffe til. Om sommeren kan dørene åbnes, så solen kommer ind. En ganske hyggelig placering at slappe af. Priserne er de samme, uanset om du spiser i caféen, eller tager maden med dig.

Lagkagehuset i Aarhus

Lagkagehuset
P. Bruuns Gade 34
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

Nordisk Spisehus

Hvis du er til mad på topniveau, er Nordisk Spisehus et must at besøge. Nordisk Spisehus har i flere år hørt til blandt Danmarks bedste restauranter. Menuen skifter jævnligt, og som den eneste restaurant i landet, har de ladet sig inspirere af andre toprestauranter i verden. Ofte Michelin-restauranter i den bedste liga. Det gør, at vi gæster kan opleve nogle af de retter, som vi ellers skulle rejse langt for at smage. Betjeningen er i top, og supplerer niveauet på maden godt. De ved noget om det, de laver. Det er en stilfuld restaurant, og stemningen er behagelig og afdæmpet.

nordisk-spisehus-i-m-p-bruuns-gade_

Nordisk Spisehus
M. P. Bruuns Gade 31
8000 Aarhus C

Website:

Tyk streg

The Diner

Den populære burgerrestaurant ligger også i gaden. Det har den gjort en del år. The Diner var den første i Aarhus, som for alvor gjorde noget ud af burgeren. Maden er meget autentisk amerikansk, og de har om nogen formået at holde fast i den originale, amerikanske smag. Burgerne er omdrejningspunktet hos The Diner. De er ærke amerikanske, og taler langt hen ad vejen for sig selv. Smagen fejler ikke noget, og der er en del at vælge mellem. The Diner laver også mange andre retter, som smager godt. Blandt andet deres breakfast, pandekager og BBQ Spare-ribs. Burgerrestauranten er en fast del af gaden, og har faste stamgæster men da restauranten er stor, er der godt med plads. Den amerikanske stemning skinner igennem i indretningen. Båse danner rammen om siddepladserne, og på væggene pryder nogle af USA´s store stjerner.

the-diner-i-m-p-bruuns-gade_

The Diner
M.P. Bruunsgade 42
8000 Aarhus C

Website:

Tyk streg

Kähler Spisesalon

Moderne smørrebrød er hot. En af de restauranter, som har rykket vores opfattelse af smørrebrød, er Kähler Spisesalon. Menuen er dog andet en smørrebrød. Varme retter og menuer er også en del af serveringerne på stedet. Desuden er der morgenmad i hverdagen og brunch i weekenden. Spisesalonen har plads til maximum 45 spisende gæster. Der er altid mange gæster på Spisesalonen. I flere år har Kählers Spisesalon været et af byens in-steder. Lokalet er dekoreret med de største klassiske kollektioner og de nyeste must-have fra Kählers. Man sidder ved langborde og kan dermed komme til at sidde sammen med folk, man ikke kender. Det er en del af charmen, og gør stemningen uformel. Betjeningen er hyggelig og nede på jorden. Et helt igennem ærligt sted, hvor det bare er rart at være.

kahler-spisesalon-i-m-p-bruuns-gade_

Kähler Spisesalon
M.P. Bruuns Gade 33
8000 Aarhus

Website:

 

Tyk streg

Emmerys

En af Danmarks største bagerkæder, som også slog sig ned som café, er Emmerys. Det er et 100% økologisk bageri. Brød, kager, sandwich og chokolade, kaffe, te og vin er noget af det, du kan finde i butikken/caféen. Mange nyder mad og drikke i caféen, men den kan også tages med på farten. Sandwichen har naturligvis brødet som omdrejningspunkt. Om du er til rugbrød, lyst brød eller boller, bestemmer du selv. Deri vælger du fx tun i olivenolien eller den bløde skinke. Persillepestoen er frisk og salt. Chipotlepestoen er sød og stærk på samme tid. Til sidst pakkes den stramt ind i serviet og papir – og så er den lige til at spise.

emmerys-i-m-p-bruuns-gade_

Emmerys
M.P Bruunsgade 49
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

LETZ SUSHI

Sushi er mere end noget andet en livsstil, som nogle er dedikerede til. Sushien hos Letz bliver lavet af professionelle sushikokke, som har den faglige ekspertise, der skal til for at lave sushi, der smager, overrasker, beriger og glæder. I Aarhus har Letz Sushi tre forretninger, hvor den største ligger i M.P Bruuns Gade. Letz Sushi er en af de nye drenge i klassen – i hvert fald i M.P. Bruuns Gade. Sushien er spændende og kvaliteten er klart over middel. Letz Sushi er en af Danmarks største sushi-kæder. Det kan nu ikke se på sushien. Den er meget personlig, og smager godt. Priserne er sympatiske. Du får meget for pengene hos Letz Sushi. Hvis du vil give den gas, så kan vi anbefale deres signatur-stykker. De hæver sig et godt stykke over det sushi vi ofte ser. Ud over det, så har Letz også varme retter på menukortet. De er hamrende velsmagende og koster ikke meget.

letz-sushi-i-m-p-bruuns-gade_

LETZ SUSHI
M.P. Bruuns gade 54
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

SchweizerBageriet – SchweizerDeli

M.P. Bruuns Gade byder på et af Aarhus’ bedste bagerier. SchweizerBageriet har ligget på den nuværende placering siden 1897, og har om nogen holdt fast i bagerhåndværket. I den ene ende af bageren ligger SchweizerDeli og her kan du hver dag få lækre sandwich og salater. Ud over det gode brød får du friske råvarer af allerhøjeste kvalitet. Du kan blandt andet vælge mellem håndpillede rejer, koldrøget færøsk laks eller friskskåret spansk Iberico sortfodsskinke. SchweizerDeli laver selv alle deres dressinger, f.eks pesto, aioli og peberrodscreme. Det er en selvfølge her. Køen til den lille deli er ofte ret lang omkring frokosttid. Men der er meget personale på det tidspunkt, så ventetiden ikke bliver for lang.

schweizerdeli-i-m-p-bruuns-gade_

SchweizerBageriet
M. P. Bruuns Gade 56
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

Paradis Is

På en dag hvor vejret er godt, er Paradis Is et hit. Paradis har mange butikker, og er ikke bare en sommerbutik, som har åbent, når vejret er godt. Kvaliteten er i fokus, og der benyttes friske og naturlige råvarer. Isen er cremet og har god smag. Det er få siddepladser inde og ude. Isen kan selvfølgelig tages med i hånden, men det er også muligt at købe en boks med hjem.

restauranter M P Bruuns Gade

Paradis Is i Bruunsgade
M.P Bruunsgade 52
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

Social Foodies

Hvad siger du til hjemmelavet flødeboller? Eller håndlavede müslibarer dyppet i 70% chokolade fra deres egen fabrik i Cape Town?

Social Foodies er det ægte, bæredygtige og sociale koncept, der altid er i medarbejdernes og lokalsamfundets interesse – og forbedrer deres liv. Det er målet. Og med forretningen i M.P. Bruuns Gade har Social Foodies fået sat fokus på gode og ikke mindst bæredygtige produkter. De producerer deres is på de bedste råvarer, blandt andet frisk mælk og fløde fra Øllingegaard mejeri. Deres flødeboller laver de selv, det samme med deres kager og brød. En skøn forretning, hvor der altid er plads til en snak. Det er befriende at besøge Social Foodies, da du hurtigt glemmer dagens stress og jag.

restauranter M P Bruuns Gade

Social Foodies
M. P. Bruuns Gade 60
8000 Aarhus C

 

Tyk streg

Slagter-Riget

Overfor Sankt Pauls Kirke ligger en af byens stolte slagterforretninger. Det er Aarhus’ svar på Slagter Munch i Skagen. En stolt forretning som stadigvæk holder fast i det gode håndværk. Her er alt hjemmelavet. Det er ligefrem en fornærmelse at spørge, om noget er hjemmelavet. For her er det en selvfølge. I den ene ende af slagteren er et lille smørrebrødsudsalg – hvor der også er forskellige sandwich. Ikke sådan et hvor tørre stykker står til udstilling i et glasmontre. Nej. Her smøres smørrebrødet, mens man venter. Det skal være frisk og nysmurt. Sådan er det. Dog kan du sagtens bestille din mad i forvejen. Priserne er sympatiske, og når du tager med, at alt er hjemmelavet, så får du meget for pengene hos Slagter-Riget. Det er slagterne, Mark og Bjarke, som ejer den gennemførte og stolte forretning. Og de er altid gode for et godt råd, en opskrift og en snak. Sådan skal det være. Slagter-Riget laver også dagens ret, og har udover det en masse gode og hjemmelavede retter som takeaway.

Slagterriget i M.P. Bruunsgade

Slagter-Riget
M. P. Bruuns Gade 64
8000 Aarhus C

Website:

Tyk streg

Dinnerbooking_AarhusUpdate-bannerreklamer_3_930x180

Del artikel

Andre læser også