ANNONCE
Retten i Aarhus: 24-årig idømt fængsel for gaderøveri og indbrud
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Retten i Aarhus: 24-årig idømt fængsel for gaderøveri og indbrud

En 24-årig mand fra Aarhus skal i fængsel i et år og tre måneder for et røveri på åben gade, indbrud og flere tyverier. Dommen modtog han i Retten i Aarhus i går.

 

Det var ved et busstoppested på Hans H Seedorffs Stræde den 31. maj i år, at den 24-årige tog fat i kraven på en 21-årig mand og rev to halskæder af ham, mens han råbte flere trusler mod ham.

 

Betjentene, der kom frem, fik et nøje signalement af den 24-årige og kort efter, fandt de ham tæt på gerningsstedet med en af de stjålne halskæder om halsen.

 

Det viste sig, at den 24-årige dagen før også havde været i nærkontakt med politiet. Ved et indbrud i et hus på Silkeborgvej i Brabrand fik en politihund færten af tyvene og ledte betjentene til en lejlighed på Karensvej. To personer løb ud af lejligheden, men politihunden fandt hurtigt frem til den 24-årige, der blev anholdt i et buskads tæt på. Han blev løsladt med en sigtelse for indbrud dagen efter, men friheden var altså kort.

 

Da han dagen efter blev anholdt for gaderøveriet, blev han varetægtsfængslet.

 

I går i retten blev den 24-årige ud over røveriet og indbruddet dømt for yderligere et indbrud på Silkeborgvej, to biltyverier og flere butikstyverier begået i maj.

 

Dommen på et år og tre måneder er senioranklager Jakob Beyer tilfreds med. Den 24-årige er også tidligere blevet dømt for lignende kriminalitet, så jeg er tilfreds med, at retten nu sender et klart signal ved at idømme ham en længere fængselsstraf. Hurtig anholdelse, DNA-fund og fund af koster fra indbruddene var udslagsgivende for at få ham dømt, så stor cadeau til politiet for deres indsats, siger anklageren.

 

Den 24-årige modtog dommen uden at anke og skal nu sidde varetægtsfængslet, indtil han får plads i en arrest.

 

Del artikel