Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

REUSE uddeler gratis startkasser til unge, der flytter hjemmefra

Det er højtid for flytninger i Aarhus. Mange unge flytter hjemmefra, og nu er der gratis hjælp at hente, når køkkenet skal udstyres for første gang.

 

Den gentænkte genbrugsstation REUSE, der holder til på Godsbanen, har pakket en masse kasser med køkkenudstyr, som de unge kan afhente ganske gratis. Det er 50 kasser, som uddeles efter først til mølle-princippet. ”Vi får rigtig meget køkkenudstyr ind på REUSE, og mange har brug for netop det i denne tid. Derfor har vi pakket kasserne, så det er nemt at kigge forbi og hente en,” fortæller Sara Kjær Krogager, der er daglig leder på REUSE.

 

En start-kasse indeholder som udgangspunkt service til seks personer – og en overraskelse eller to. Nogle får måske en kartoffelskræller, et rivejern, en brødkniv eller noget andet anvendeligt. ”Vi håber, at startkasserne kan være med til udbrede kendskabet til REUSE blandt unge, der flytter hjemmefra. Det er jo ikke kun køkkenudstyr, man kan finde på REUSE. Du kan jo praktisk taget møblere en hel studenterhybel med ting og sager herfra,” siger Sara Kjær Krogager.

 

Startkasserne kan hentes fra tirsdag den 1. august. Der er indtil videre 50 kasser, der deles ud efter først til mølle-princippet. Der kan kun afhentes én kasse pr. person.

REUSE er en anderledes genbrugsstation på arealerne bag Godsbanen i Aarhus C. Her kan man alle dage mellem kl. 12-17 aflevere ting, man ikke længere har brug for. I stedet for, at tingene bliver til affald, stilles de frem og kan afhentes af andre kvit og frit. På den måde får tingene en ekstra chance, før de endegyldigt bliver til affald.