Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vent ikke for længe: Rift om nye boliger på historisk grund

Af Freja Dumont

Første etape af Mejerihøjen i Aarhus-bydelen Katrinebjerg står snart klar til indflytning, og lejlighederne tiltrækker både børnefamilier, studerende og seniorer.

Mejerihøjen består af to karréer, som hver indeholder fire sammenhængende huse.

Første karré, som består af 38 lejligheder, forventes indflytningsklar i marts 2022. Anden karré består af 57 lejligheder og vil efter planen være indflytningsklar ved udgangen af 2022.

Og byggeselskabet Mogens de Linde oplever stor interesse for det nye byggeri – på to uger var der lagt billet ind på hvert andet lejemål. Det skriver byggeselskabet i en pressemeddelese.

Bygning med historie

For år tilbage lå et af landets største mejerier på grunden og forsynede både danske hjem og amerikanske tropper i Vesttyskland med mælk og smør.

I dag er det gamle industrikvarter forvandlet – boliger, erhverv og studiemiljø er skudt frem i en spirende ny bydel i Aarhus, og lysten til at bo blandt de bevarede mejeribygninger i Katrinebjerg er stor.

Både unge, ældre og familier i alle størrelser og aldre har lagt billet ind på de nye lejligheder, og på bare to uger var hvert andet lejemål reserveret.

For Byggeselskab Mogens de Linde, der står bag Mejerihøjen, har ambitionen netop været at skabe boliger med stor alsidighed og plads til forskellige familiekonstellationer.

Vent ikke for længe: Rift om nye boliger på historisk grund
Penthouselejligheden i Mejerihøjen

”Med Mejerihøjen bestræber vi os på at skabe et nyt og spændende byggeri, der med sine varierende lejlighedstyper vil danne bopæl for en bred gruppe af borgere de næste mange årtier.

Målsætningen har fra den spæde start været at skabe et hjemsted, hvor der skal være plads til de unge såvel som de gamle og dem midt imellem.

Det ses også i boligernes varierende planløsninger, der er nøje udarbejdet til at byde velkommen til en bred skare af beboere,” fortæller Klaus Bendix Poulsen, direktør i Byggeselskab Mogens de Linde.

Mejerihøjen rummer både 2-, 3- og 4-værelses lejligheder med altaner samt højloftede penthouselejligheder med en fantastisk udsigt over byen.

Katrinebjerg kan noget helt særligt

Den brede sammensætning af beboere afspejler udviklingen i Aarhus, hvor indbyggertallet vokser med cirka 4000 om året, og byen får flere studerende, børnefamilier og ældre.

De nye lejligheder er reserveret af både unge, som gerne vil bo tæt på studiet, og ældre generationer, der gerne vil skifte hus og have ud med en lejlighed tæt på byen og børnebørnene.

Der er også børnefamilier, der har forelsket sig i planløsningerne med gode værelser, stor stue og åbent køkken og fordelene ved at have daginstitution og skole i gåafstand.

Vent ikke for længe: Rift om nye boliger på historisk grund

Det viser, at Katrinebjerg kan flere ting på en gang. For fælles for de nye beboeres interesse i Mejerihøjen er lejlighedernes arkitektur og beliggenheden i den nye Katrinebjerg-bydel.

For nogle vægter placeringen højt, fordi det er lidt uden for byen – for andre, at den er tæt på bycentrum.

”Katrinebjerg har gennem de seneste 20 år gennemgået en markant positiv udvikling og er i dag beriget med gode indkøbs- og shoppingmuligheder samt kulturaktiviteter.

Storcenter Nord er det helt store trækplaster, især for børnefamilierne. Fra at have været et gammelt industriområde er Katrinebjerg gået hen og er blevet et populært og attraktivt sted at bosætte sig. Det er ganske forståeligt,” siger Klaus Bendix Poulsen.

Byggeselskab Mogens de Linde har selv hovedkontor nær Mejerihøjen og er begejstret for udviklingen på Katrinebjerg. Her ligger blandt andet IT-byen med forskerparken Incuba og virksomheder som Google og Microsoft.

”Vi oplever en spændende byudvikling, hvor Aarhus Kommune og en række ejendomsudviklere er gået sammen om at skabe et nyt byrum i et ellers lidt tilbagetrukket og glemt industrikvarter,” siger Klaus Bendix Poulsen.

 

Mejerihøjen består af to karréer, som hver indeholder fire sammenhængende huse. Første karré, som består af 38 lejligheder, forventes indflytningsklar i marts 2022. Anden karré består af 57 lejligheder og vil efter planen være indflytningsklar ved udgangen af 2022.
Interessen for lejlighederne er stor. Første etape blev udbudt i oktober, og over halvdelen af lejlighederne var reserveret på to uger.
Byggeselskab Mogens de Linde står bag Mejerihøjen. Arkitekt på projektet er AART Architects og MOE er rådgivende ingeniør.
Byggeriet opføres på Jens Baggesens Vej på den grund, hvor De Forenede Mejerier før holdt til. I den gamle mejerihal ligger nu et fitnesscenter og de gamle administrationsbygninger er omdannet til kontorer.
Læs mere om projektet på www.delinde.dk/mejerihojen

Del artikel

Andre læser også