Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI varsler: Risiko for kraftig regn og torden i Aarhus

Af Emil Kjær Jørgensen

Opdatering: Nedbørstatus frem til kl. 14: Kraftige byger bevæger sig i striber op over dele af Jylland. Der er foreløbigt reg. skybrud med 22,4 mm på 30 min i Aarhus Kommune. Lidt mindre vådt hos jer på Smukfest, skriver DMI i et tweet.

Der er i Jylland frem til i aften risiko for kraftig regn og kraftige byger, som kan være med torden, hagl og kraftige vindstød.

Det skriver DMI i et vejrvarsel.

“Der er risiko for kraftig regn, lokalt mellem 25 og 35 mm på 6 timer. Regnen kan være ledsaget af torden,” lyder det videre.

Varslet gælder lige nu fra 10.15 – 20.00 her i Aarhus.

Der kan komme lokale skybrud

En koldfront fra Skagerrak bevæger sig langsomt mod øst og ventes sent i aften fra Gøteborg, over Kattegat til Sønderjylland. I forbindelse med fronten vil der være regn og byger, der kan være kraftige og med torden.

Ud på eftermiddagen og i aften vil der også foran koldfronten, i det østlige og sydlige Jylland, være risiko for kraftige byger med torden, hagl og kraftige vindstød.

Der kan i forbindelse med regn og byger lokalt falde mere end 24 mm på 6 timer.

Der er endvidere en mindre risiko for lokale skybrud, hvilket betyder mere end 15 mm nedbør på en halv time. Bygerne ventes dog at bevæge sig relativt hurtigt, hvorfor risikoen for skybrud er lille.

Prognoserne er noget uenige om nedbørsmængderne, og der er således usikkert, om nedbørsmængderne vil overskride varslingskriterier.

Du kan følge med i udviklingen her

Del artikel

Andre læser også