Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hos Rodfast: Gin til toast, hvorfor ikke?

Af Pernille Søborg

Mellem de to scener ligger Rodfast og Njord Gin Club. De to har lavet et samarbejde på NorthSide 2016, hvor de serverer toast og gin. I et hyggeligt lille område er der stillet træmøbler op, og det er muligt at sidde ude i solen eller overdækket.

Gårdhaven

To slags toast samt en menu

Toast har fået en renæssance. Det er kun positivt. Den kendte parisertoast og cowboytoasten er næsten uddøde. Dog finder vi i dagens toast nuancer, der igen sender tankerne tilbage til parisertoasten. Rodfast byder på to forskellige toast. En vegetar og en med gris. 45 kroner er prisen. Derudover kan du købe en GT menu til 80 kroner. Menuen består af en gin og tonic lavet på Njord gin, som er særligt udvalgt af Rodfast og en toast. Tonic er der selvfølgelig også tænkt over. Denne var naturfrisk økologisk. Super ide og god pris.

Rodfast på NorthSide

Tilbagelænet

Vi bestilte to toast og satte os i de store træmøbler og ventede. Der var god plads og en meget afslappet stemning her lørdag først på eftermiddagen. Betjeningen var nede på jorden og venlig ligesom festivalgæsterne, der sad tilbagelænet og nød gin og toast.

Njord Gin Club og gårdhaven

Toast i den bedre ende af skalaen

Brødet var hjemmebagt surdejsbrød. Fantastisk lækker med en let sprød kant og god smag. Vegetartoasten var med ravost og ristede portobello svampe vendt i trøffelolie. Yderst enkelt. Trøffelolien gav et godt tvist. Der var god smag i toasten. Lige efter bogen.

Vegetarsandwichen fra Rodfast

Toasten med gris var med kamsteg, Ravost fra Thise, tomater fra Yduns Have på Samsø og løg fra en ukendt dansk mark. Den var virkelig velsmagende – og ikke kun for dem som har tømmermænd.

Gris

Kunst fra Njord Gin Club

Vi blev fristet af endnu en Njord gin og gik i “ginskuret”, hvor der pyntet op med urter og kunst. Festivalgæsterne var ved at komme til syne, og der blev shaket og lavet cocktails og gin i alle afskygninger. Det var svært at vælge. Jeg valgte en Next moment. Njord Sun and citrus med havtorn, friskpresset citron, skumfidus og fløde. En cremet rund og samtidig frisk sag. Njord Gin laver ikke bare gin. Dette er kunst og kreativitet på høj plan. Se bare billederne.

The Next Moment

Ekspertise bag baren

Det er ikke hvilke som helst der står bag baren. Alle har stor erfaring og figurerer til daglig på kendte barer i Aarhus og København. Barchefen er Bastian Leander,Retour, Viktor Häglund, Holmens kanal , Jesper Skov fra hr. Barsels, Malin Aminoff fra St. Pauls Apothek, Hasse Bank, St. Pauls Apothek, Martin Aakjær Hr. Bartels, Michael Deichman, freelance bartender og Magnus Hansen medejer af Clemens Gastro og Bar.

Et strærkt hold fra Njord Gin_

Vurdering

Dejligt med et samarbejde mellem Rodfast og Njord Gin. Begge steder er kendte for at bruge gode råvarer og tænke over sammensætningerne. Ingen af dem går på kompromis med kvalitet. Rodfast og Njord Gin Club er oaser på NorthSide. De er temmelig vanedannende! Jeg er slet ikke færdig med at smage på deres gin og håber at smage alle. De var forrygende godt, og løfte NorthSide.

Det her er sgu da smukt

Del artikel

Andre læser også