ANNONCE
Røde Kors Aarhus matcher borgere, der trænger til selskab – med god afstand 
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Røde Kors Aarhus matcher borgere, der trænger til selskab – med god afstand 

Covid-19 har skabt et behov for besøgsvenner, der kan holde fysisk afstand, men hvor samvær og nærvær stadig er nøgleordene. 

 

Behovet for Forårsvenner

Coronarestriktioner og -anbefalinger gør det svært at mødes til en kop kaffe i sofaen, som andre besøgsvenner typisk gør. Det er en udfordring for de borgere, der føler sig ensomme, især hvis de også er sundhedsmæssigt udsatte. Derfor udvider Røde Kors Aarhus deres mangeårige Besøgstjeneste med Forårsvenner i samarbejde med Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.

 

Om at være forårsven

Når man melder sig som forårsven bliver man, i en periode på omkring to måneder, matchet med en medborger, der trænger til selskab og måske lidt hjælp til at komme ud.

 

Hvor man i Besøgstjenesten typisk mødes hjemme og får en god sludder over en kop kaffe, opfordrer Forårsvenner mere til samvær via telefonen, en hyggelig gåtur eller en kop take away-kaffe i den lokale park, hvor man sammen kan nyde vintergækkernes og forårets kommen. Samvær og nærvær er som altid nøgleord for relationen.

 

Citat

”Længerevarende ensomhed er blandt det allerfarligste for menneskers helbred og dermed også en af de værste bivirkninger ved Covid-19-pandemien”, fortæller, aktivitetsleder Ida Binderup og fortsætter, ”Mens det danske sundhedsvæsen arbejder på højtryk for at håndtere Corona-pandemien, arbejder vi i Røde Kors på at begrænse en af pandemiens værste bivirkninger, den længevarende ensomhed”

 

Kontakt Røde Kors Aarhus

Hvis du har lyst til at få en forårsven eller hvis du kender en, der kan få glæde af en forårsven, så tag kontakt til Røde Kors Aarhus på mail: aarhus@rodekors.dk eller telefon: 86 12 24 60.