Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Farveeksplosion på tallerkenen: Ny indisk restaurant i Aarhus

Af Freja Dumont

Hvis du er vild med nybagt naanbrød, chicken tikka masala, basmatiris og velduftende krydderier som karry og gurkemeje, så har vi en god nyhed til dig.

Der er nemlig netop åbnet et nyt indisk spisested på Skt. Knuds Torv ved navn ‘Royal Indian’.

Royal Indian har siden 2010 lavet lækre og autentiske retter fyldt med smag og farver fra deres to restauranter i Valby og Roskilde – og nu kan vi altså nyde godt af stedets store erfaring med det indiske køkken i Aarhus også.

Farveeksplosion på tallerkenen: Ny indisk restaurant i Aarhus

“Jeg var lige flyttet til Aarhus, og følte, at der manglede et sted, hvor man kan sidde og nyde indisk mad med ingredienser af høj kvalitet.

Min bror har de to Royal Indian-restauranter på Sjælland, og det var derfor oplagt, at jeg kunne hjælpe med at åbne endnu en restaurant i Aarhus med retter på menuen, som min gamle bedstemor lavede dem.

Min bedstemor havde en bestemt måde at lave de traditionelle tandoori chappti på, og denne måde har vi adopteret. Med tiden er chappti moderniseret til naans, som vi også laver i en autentisk tandoor.

Vi laver også så vidt muligt vores mad uden olie, ligesom de gjorde i gamle dage. Det giver maden en bedre smag og en anden fylde, end hvad man ellers oplever. Og så kommer alle vores krydderier fra Indien,” fortæller en af stedets ejere, Monty Singh, da vi møder ham i den nye restaurant.

Erfarne kokke i køkkenet

Stedets kokke har stor erfaring og har arbejdet på 5-stjernede hoteller og restauranter i hele Indien.

De har taget landets mange specialiteter med sig fra deres rejser på tværs af landet lige fra det smagsfyldte køkken i Nordindien til det lidt stærkere køkken i Sydindien.

Kokkene varierer brugen af krydderier, så smagen bliver helt perfekt, og de bruger alt fra koriander, kassisakanel og mangopulver til stjerneanis, sennepsfrø og safran i retterne.

Royal Indian tilbyder også anretninger til større selskaber, eller fødselsdage alt efter, hvad der passer dig.

Farveeksplosion på tallerkenen: Ny indisk restaurant i Aarhus

Vi lagde vejen forbi det nye spisested, hvor indisk mad og kultur møder den skandinaviske stil i indretning.

Her fik vi bl.a. lov til at smage Royal Indians bestseller ‘Shahu Butter Chicken’ og ‘Lamb Bhuna Gosht’.

Hvis du er vild med lam, skal du vælge ‘Lamb Bhuna Gosht’, som er lantidskogt lam med indiske krydderier og sauce. Retten smagte virkelig godt, og ikke for meget af lam, som det nogle gange kan være tilfældet.

Alt kød på menuen er halal, men der er også veganske, vegetariske og glutenfri alternativer på menukortet. Her var vi helt vilde med ‘Navratan Korma’, som var grøntsager og nødder i en yderst smagfuld sauce.

“Saucen er en hovedingrediens i de fleste af vores retter, og derfor gør vi os virkelig umage for at ramme den helt rigtige smag hver eneste gang,” siger Monty.

Alle kan være med rent smagsmæssigt, og du vælger selv, om smagen skal være mild, mellem eller stærk. Går du efter en spiseoplevelse, hvor der er rigtig smæk på krydderierne, kan du vælge ‘indian’.

Vi gik med mellem, men hvis du godt kan lide, at din mad smager af meget, så vil vi klart anbefale dig at vælge stærk eller indian.

Lige nu kører stedet med en lækker 3-retters menu, som du kan få for kun 150 kroner.

Til at skylle ned med tilbyder restauranten alt fra Indisk Lassi til husets rødvin, som vi skulle hilse at sige gør sig ekstremt godt til de krydrede indiske smage.

Du finder også et større cocktailkort, og både fredag og lørdag byder Royal Indian på alle cocktails eller mocktails på kortet for kun 40 kroner indtil klokken slår midnat.

Vi vil klart anbefale dig lægge vejen forbi de Royal Indian i hjertet af Aarhus, hvis du er vild med de autentiske smage fra det indiske køkken. Der er også mulighed for at bestille maden som takeaway.

Hvad: Royal Indian er åbnet i Aarhus
Hvor: Sankt Knuds Torv 3, 8000 Aarhus
Hvornår: Åbent alle dage: 12:00 – 22:00. Fredag & lørdag har vores bar åbent til 00:00.

Del artikel

Andre læser også